Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

coronanieuws op Judo Yushi

MAATREGELEN EN CONSEQUENTIES CORONAVIRUS

De berichtgeving en maatregelen omtrent het coronavirus verandert continue. Wij houden alles nauwlettend in de gaten en informeren u via dit artikel over de actuele situatie en de maatregelen die wij nemen. Behalve in deze blog is alle info ook terug te vinden in de Judo Yushi Journaals die in deze tijd bijna wekelijks naar alle leden wordt gezonden. Klik hier voor de laatste edities van het Judo Yushi Journaal.

 

Ga aan de pagina ‘Trainingen tijdens Coronaquarantaine’ voor alle informatie over alle lessen tijdens corona, het protocol en locaties.

Klik hier

 

23 februari 2021

 

 

13 januari 2021

 

 

 

 

 

 

 

Rooster Winterbuitentrainingen

 

Winterbuitentrainingen Hoofddorp Floriande

plaats: grasveld tussen Borus Floriande en gymzaal Floriande Midden:

dag en tijd: woensdag 15.00 uur tot 16.00 uur

melden: bij buitendeur ingang gymzaal Floriande Midden

kleding en materiaal: zie hieronder

 

 

Winterbuitentrainingen Badhoevedorp

plaats:  Sporting Badhoevedorp, Snelliuslaan 37

dag en tijd:  vrijdag 15.00 uur tot 16.00 uur

melden: bij toegangshek Sporting Badhoevedorp

kleding en materiaal: zie hieronder

 

 

Winterbuitentrainingen Nieuw-Vennep

plaats: Judo Yushi, Lucas Bolsstraat 7 gebouw 17

dag en tijd: – zaterdag 09.30 uur – 10.30 uur: pupillen 6 tot 12 jaar– zaterdag 10.30 uur – 11.30 uur: -15/-18 jaar

melden:  achterterrein judoschool

kleding en materiaal: zie hieronder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 november 2020

N.a.v. de persconferentie op 3 november zijn per 4 november om 22.00 uur de maatregelen van 14 oktober verder aangescherpt. Voor de jeugdlessen tot en met 17 jaar verandert er niets. Vanaf 18 jaar zijn groepslessen de komende weken niet toegestaan. We zullen de Stay Fit trainingen en de Judo Stay Fit training aanpassen, zodat individueel op stations getraind kan worden.

 


 

 

21 oktober 2020

I.v.m. de nieuwe aangekondigde maatregelen die in zijn gegaan op 14 oktober zijn ook nieuwe regels van toepassing voor het halen en brengen. Dit geldt met name voor ouders/verzorgers. Extra maatregelen betreffen onder andere de haal/brengtijden, het dragen van een mondkapje en de restrictie m.b.t. de toegang tot de leslocaties.

Er zijn twee minimale wijzigingen in het lesrooster:

  • Bij Borus Floriande zal de jeugdjudoles op dinsdag starten om 16.45 uur i.p.v. 16.30 uur.
  • In Nieuw-Vennep gaan alle gevorderde judoka’s onder 18 jaar trainen op dinsdag om 18.30 uur (i.p.v. 19.45 uur). Alle 18+ judoka’s kunnen meedoen met de Stay Fit for Judo training om 19.45 uur. Dit is een individuele training met o.a. functionele oefeningen voor judo.

Bekijk alle nieuwe regels die van toepassing zijn op de pagina Trainen tijdens de coronaquarantaine

 


 

 

21 augustus 2020

Alle trainingen in het nieuwe seizoen worden vanaf 31 augustus hervat conform normaal binnenrooster. 

 


 

30 juni 2020

Na de buitentrainingen, mag er vanaf 1 juli ook weer binnen getraind worden binnen de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we van 1 juli tot en met 4 juli in Nieuw-Vennep en Badhoevedorp binnen kunnen trainen. In Hoofddorp en Osdorp blijven de gymzalen dicht en blijven we nog trainen conform het rooster voor buitentrainingen. Klik hier om te weten wat het voor jou betekent. 

 


 

2 mei 2020

We zijn de afgelopen week druk bezig geweest met het maken van plannen. Voor het starten waren we daarbij ook afhankelijk van het tijdpad van de gemeenten. Inmiddels hebben we goedkeuring om te starten in Nieuw-Vennep en Osdorp en zijn afspraken gemaakt voor de locaties Hoofddorp en Badhoevedorp. Ook daar verwachten we begin komende week goedkeuring voor te verkrijgen.

 

 


 

23 april 2020

Gisteren heeft het kabinet gemeld dat buitentrainen onder voorwaarden mogelijk. Dat betekent dat ook wij plannen gaan maken om te kijken of we buitentrainingen kunnen organiseren. Wij zullen daartoe plannen indienen bij de gemeente Haarlemmermeer en Amsterdam.

 


 

27 maart 2020

We geven in de periode van de coronacrisis ook informatie en oefeningen om thuis te trainen via het Judo Yushi Journaal. Klik hier voor editie 6 van 27 maart of bekijk alle beschikbare edities op de pagina ‘Judo Yushi Journaal’ .

 


 

26 maart 2020

Naar aanleiding van de laatste aangescherpte regels die in principe gelden tot 1 juni is bij ons de schrik er behoorlijk ingeslagen. Mede omdat vier van de vijf leraren voor hun inkomen ook direct afhankelijk zijn van de inkomsten. Omdat wij hoge vaste kosten hebben, zoals de huur van onze hoofdlocatie, komen wij zwaar in financiële problemen als onze inkomstenstroom niet gecontinueerd kan worden.De overheid heeft vooralsnog maatregelen aangekondigd, maar niets is concreet en er is totaal geen zekerheid of we ergens voor in aanmerking komen. Vandaar dat wij de volgende maatregelen hebben genomen:

  • Conform kabinetsbesluit blijven wij voorlopig gesloten;
  • Op basis van de definitieve termijn dat we gesloten zijn, zullen we bepalen hoe om te gaan met de gemiste judolessen. We zullen dan ook  na afloop van de periode beslissen wat te doen;
  • We zullen uitgebreid de gelegenheid geven om gemiste lessen zoveel mogelijk in te halen in de periode tot en met eind december 2020 of langer indien nodig;
  • We gaan proberen een week langer door te gaan aan het einde van dit seizoen en zullen lessen verzorgen tot en met de eerste week van juli. Of dat op alle locaties mogelijk is, zullen we nader onderzoeken;
  • We gaan, afhankelijk van of de financiële situatie, proberen om voor huidige leden de contributie in het komende kalenderjaar niet of nauwelijks te verhogen.

 


 

16 maart 2020

Op dit moment zijn tot en met eind april door de Internationale Judo Federatie alle internationale judo-evenementen afgelast. In Nederland zijn op advies van het RIVM alle evenementen vanaf 100 deelnemers/mensen afgelast tot 31 maart. Dit betekent dat alle judowedstrijden tot en met eind maart niet doorgaan.

NOC-NSF en de Judo Bond Nederland hebben vanaf 13 maart ook hun advies verder aangescherpt om alle trainingen niet door te laten gaan, inclusief de eigen bondstrainingen. Daarna is door het kabinet op zondag 15 maart besloten dat alle sportscholen per direct dicht moeten tot 6 april.

Vanwege dit aangescherpte beleid zullen alle judolessen en trainingen in alle leslocaties worden afgelast tot 6 april.

We houden alle berichtgeving van de overheid, het RIVM, maar ook NOC-NSF en de Judo Bond Nederland in de gaten voor zover die in lijn is met het advies van het RIVM als het gaat om het wel/niet kunnen geven van lessen. Als de situatie wordt aangepast zullen wij proberen u tijdig te informeren.

In het algemeen brengen we graag de huisregels extra onder de aandacht, m.n. die verband houden met hygiëne. Dit betekent dat je schoon de mat op moet komen (zowel handen als voeten) en slippers/schoeisel moet dragen buiten de judomat. 

 

HUISREGELS  JUDO YUSHI

Judo Yushi heeft een aantal huisregels, die wij strikt hanteren:

1. Judoka’s dienen te allen tijde slippers bij zich te hebben en die te gebruiken.

2. Judoka’s dienen schoon op de mat te verschijnen met kort geknipte nagels. Sportkleding of judopak dient schoon te zijn.

3. Sieraden en harde haarclipjes zijn i.v.m. veiligheid verboden tijdens de judoles. Afplakken is niet toegestaan.

4. Make-up en geverfd haar dat afgeeft is verboden op de judomat.

5. Eten en drinken is niet toegestaan op de judomat.

6. Het is verboden om met schoenen de judomat te betreden.

7. Vijf minuten voor de aanvang van de judoles mogen judoka’s in de judozaal aanwezig zijn. Als er judolessen gaande zijn wordt van judoka’s en publiek verwacht om stil te zijn. Als dat niet het geval is verzoekt judoleraar direct om naar de kantine te gaan, dan wel de zaal te verlaten.

8. In Nieuw-Vennep is het tijdens de lessen alleen toegestaan om te kijken vanuit de kantine.

9. Mobiele telefoons dienen te allen tijde uit te staan in de judozaal en in de fitnesszaal.

10. Deelname aan de judolessen geschiedt geheel op eigen risico en aansprakelijkheid.

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on mrt 12, 2020