Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

MAATREGELEN EN CONSEQUENTIES CORONAVIRUS

De berichtgeving en maatregelen omtrent het coronavirus verandert continue. Wij houden alles nauwlettend in de gaten en informeren u via dit artikel over de actuele situatie en de maatregelen die wij nemen.

 

27 maart 2020

We geven in de periode van de coronacrisis ook informatie en oefeningen om thuis te trainen via het Judo Yushi Journaal. Klik hier voor editie 6 van 27 maart of bekijk alle beschikbare edities op de pagina 'Judo Yushi Journaal' .

 


26 maart 2020

Naar aanleiding van de laatste aangescherpte regels die in principe gelden tot 1 juni is bij ons de schrik er behoorlijk ingeslagen. Mede omdat vier van de vijf leraren voor hun inkomen ook direct afhankelijk zijn van de inkomsten. Omdat wij hoge vaste kosten hebben, zoals de huur van onze hoofdlocatie, komen wij zwaar in financiële problemen als onze inkomstenstroom niet gecontinueerd kan worden.De overheid heeft vooralsnog maatregelen aangekondigd, maar niets is concreet en er is totaal geen zekerheid of we ergens voor in aanmerking komen. Vandaar dat wij de volgende maatregelen hebben genomen:

  • Conform kabinetsbesluit blijven wij voorlopig gesloten;
  • Op basis van de definitieve termijn dat we gesloten zijn, zullen we bepalen hoe om te gaan met de gemiste judolessen. We zullen dan ook  na afloop van de periode beslissen wat te doen;
  • We zullen uitgebreid de gelegenheid geven om gemiste lessen zoveel mogelijk in te halen in de periode tot en met eind december 2020 of langer indien nodig;
  • We gaan proberen een week langer door te gaan aan het einde van dit seizoen en zullen lessen verzorgen tot en met de eerste week van juli. Of dat op alle locaties mogelijk is, zullen we nader onderzoeken;
  • We gaan, afhankelijk van of de financiële situatie, proberen om voor huidige leden de contributie in het komende kalenderjaar niet of nauwelijks te verhogen.

 


16 maart 2020

Op dit moment zijn tot en met eind april door de Internationale Judo Federatie alle internationale judo-evenementen afgelast. In Nederland zijn op advies van het RIVM alle evenementen vanaf 100 deelnemers/mensen afgelast tot 31 maart. Dit betekent dat alle judowedstrijden tot en met eind maart niet doorgaan.

NOC-NSF en de Judo Bond Nederland hebben vanaf 13 maart ook hun advies verder aangescherpt om alle trainingen niet door te laten gaan, inclusief de eigen bondstrainingen. Daarna is door het kabinet op zondag 15 maart besloten dat alle sportscholen per direct dicht moeten tot 6 april.

Vanwege dit aangescherpte beleid zullen alle judolessen en trainingen in alle leslocaties worden afgelast tot 6 april.

We houden alle berichtgeving van de overheid, het RIVM, maar ook NOC-NSF en de Judo Bond Nederland in de gaten voor zover die in lijn is met het advies van het RIVM als het gaat om het wel/niet kunnen geven van lessen. Als de situatie wordt aangepast zullen wij proberen u tijdig te informeren.

In het algemeen brengen we graag de huisregels extra onder de aandacht, m.n. die verband houden met hygiëne. Dit betekent dat je schoon de mat op moet komen (zowel handen als voeten) en slippers/schoeisel moet dragen buiten de judomat. 

 

HUISREGELS  JUDO YUSHI

Judo Yushi heeft een aantal huisregels, die wij strikt hanteren:

1. Judoka’s dienen te allen tijde slippers bij zich te hebben en die te gebruiken.

2. Judoka’s dienen schoon op de mat te verschijnen met kort geknipte nagels. Sportkleding of judopak dient schoon te zijn.

3. Sieraden en harde haarclipjes zijn i.v.m. veiligheid verboden tijdens de judoles. Afplakken is niet toegestaan.

4. Make-up en geverfd haar dat afgeeft is verboden op de judomat.

5. Eten en drinken is niet toegestaan op de judomat.

6. Het is verboden om met schoenen de judomat te betreden.

7. Vijf minuten voor de aanvang van de judoles mogen judoka’s in de judozaal aanwezig zijn. Als er judolessen gaande zijn wordt van judoka’s en publiek verwacht om stil te zijn. Als dat niet het geval is verzoekt judoleraar direct om naar de kantine te gaan, dan wel de zaal te verlaten.

8. In Nieuw-Vennep is het tijdens de lessen alleen toegestaan om te kijken vanuit de kantine.

9. Mobiele telefoons dienen te allen tijde uit te staan in de judozaal en in de fitnesszaal.

10. Deelname aan de judolessen geschiedt geheel op eigen risico en aansprakelijkheid.

 

--

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on mrt 12, 2020