Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Welkom bij Judo Yushi, de judoschool van Haarlemmermeer met vestigingen in Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp  en Osdorp.

Judo Yushi is gestart in 1999 en is uitgegroeid tot een club met ruim 400 judoka’s en met een veelzijdig aanbod aan judolessen. Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen al starten, maar ook voor 55-plussers heeft Judo Yushi een speciale les, namelijk ‘In Balans in Beweging’.

Bij Judo Yushi is ook wedstrijdjudo een paradepaardje. Met meer dan 90 podiumplaatsen op een NK en met internationale resultaten heeft Judo Yushi een wedstrijdopleiding waar we trots op zijn!

 

 

WEETJES

Wat betekent Judo Yushi?
Het clubembleem
Judo Yushi in de media
Judo Academy
Judo Yushi TV
Social Media

Judo Yushi in cijfers

400

leden

4

plaatsen in en om Haarlemmermeer

Judo Yushi is door de jaren heen gegroeid van iets meer dan 40 judoleden tot ruim 400 judoleden. Natuurlijk heeft deze groei ervoor gezorgd dat ook het aantal leslocaties, het lerarenteam en de prestaties zijn gegroeid, waardoor Judo Yushi is uitgegroeid tot een ‘eredivisie’club in Nederland.

Judo Yushi staat voor een verantwoorde ontwikkeling van recreatieve judoka tot topjudoka.

Kom je ook bij ons trainen?

5

trainingslocaties

100

NK medailles

GESCHIEDENISKnow your History

In den beginne…

De geschiedenis van Judo Yushi begint eigenlijk al in 1992 als Barry Piroli, tijdens zijn studie, judoleraar wordt bij Aarts Sport Nieuw-Vennep. Hij bouwt de judo-afdeling, tot dan toe alleen recreatief van aard, om tot een complete judo-afdeling met zowel recreatieve trainingen als wedstrijdtrainingen. Dit leidde in enkele jaren al snel tot podiumplaatsen op grote jeugdkampioenschappen en ten opzichte van de startsituatie en een verdubbeling van het ledenaantal van 45 tot meer dan 100 leerlingen. De judozaal (ca. 80 m2) en de beschikbare lestijden werden al snel te krap om door te kunnen groeien. 

 

De oprichting

Om te groeien en nog betere resultaten te kunnen behalen was verdere professionalisering noodzakelijk. Barry Piroli besloot de judo-afdeling te verzelfstandigen en in juli 1999 richtte hij een nieuwe judoschool op met de naam Judo Yushi. In september 1999 startten de eerste lessen van de nieuwe judoschool. Sinds de start zijn er meerdere judoleraren actief bij Judo Yushi. De judoschool bleef nog wel de judozaal huren bij Aarts Sport.

Invloeden

sporttas van Sportschool Dobbelsteen

De grootste invloed op het judo van Judo Yushi is afkomstig van Jan van den Dobbelsteen, hoofdtrainer van de gelijknamige judoschool die furore maakte in de jaren ’70 en ’80. Zowel Barry Piroli als Clark van Veen hebben daar hun basis voor het judo van Judo Yushi gelegd. Belangrijk zijn ook de invloeden geweest van trainers als Jeroen Maas en Martin de Vries.

Een eigen trainings- en wedstrijdaccommodatie

In september 2003 verhuist Judo Yushi naar een nieuwe trainingsaccomodatie die haar weerga niet kent. Met een judomat van 180 m2 en een tribune daaromheen is de nieuwe locatie een judocentrum geworden dat vrijwel uniek is in Nederland. In de nieuwe accomodatie beschikt Judo Yushi over een eigen kantine, fitnessruimte en een judoshop. Vanaf dat moment worden het aantal trainingen nogmaals uitgebreid en vinden er regelmatig competitiewedstrijden plaats, waarbij ook internationale topjudoka’s op de mat verschijnen. In september 2005 heeft Judo Yushi haar trainingsaccomodatie nogmaals uitgebreid. Judo Yushi beschikt nu over het gehele pand met een oppervlakte 800 m2. De judomat wordt vergroot naar een oppervlakte van 216 m2 en er is een aparte krachttrainingsruimte beschikbaar..Vanaf dat moment worden alle officiële regionale kampioenschappen van de Judo Bond Nederland onder 10 jaar en onder 12 jaar bij Judo Yushi georganiseerd.

Wat gebeurt er in de periode 2004 – 2010

  • In 2004 viert Judo Yushi vijfjarig lustrum met clinics van Yos Lotens en Deborah Gravenstijn
  • In 2005 vindt de eerste officiële internationale uitzending voor een judoka van Judo Yushi plaats: Sander van de Burgh is Nederlands kampioen u15 en mag naar de Koninkrijksspelen in Curacao. Daar verovert hij goud.
  • In 2006 De Azerbeidsjaanse nationale selectie traint bij Judo Yushi. Asker Machmoedov is trainer bij Judo Yushi en regelt de trainingssessie na afloop van de Dutch Open in Rotterdam.
  • In 2007 behaalt Judo Yushi haar eerste nationale teammedaille. Bij de heren wordt het team van Judo Yushi derde in de overgangsklasse.
  • In maart 2008 werd Judo Yushi uitgeroepen tot Sportvereniging van Haarlemmermeer van het jaar 2007. Judo Yushi ontving de prijs voor haar ontstuimige groei, haar voortrekkersrol bij het organiseren van binnen- en buitenschoolse sportactiviteiten en de vele prestaties die judoka’s van Judo Yushi dat jaar hadden behaald, waaronder de derde plaats op het NK teams voor volwassenen in de overgangsklasse. De prijs werd uitgereikt door de Burgemeester tijdens het Sportgala van de gemeente Haarlemmermeer.
  • In 2010 werd Judo Yushi nogmaals bekroond met dezelfde titel, waarbij ook de maatschappelijke rol van Judo Yushi een grote rol speelde.

In 2010 organiseert de Judo Bond Nederland voor het eerst een NK voor pupillen- en jeugdteams. Judo Yushi haalt in de eerste editie goud met de jongens onder 15 jaar, goud met de jongens onder 12 jaar en zilver met de meisjes tot 12 jaar. Judo Yushi heeft het beste dagresultaat en geeft meteen een goed visitekaartje af.

Judo Yushi wint in 2010 twee keer goud op NK jeugdteams

2011 tot heden

Judo Yushi gaat internationaal meetellen

  • In 2012 behaalt Yasin Caria als eerste judoka van Judo Yushi een podiumplaats op de Bremen Masters en plaatst hij zich als eerste judoka voor een internationaal eindtoernooi; het Europees kampioenschap waar hij tot de 1/16e finale reikt.
  • In de periode 2013 tot en met 2015 volgen meer uitzendingen naar EK en WK van Twan van der Werff, Biko Vos en Ilse Buren. Twan komt in 2014 het verst met een 5e plaats op het EK
  • In 2015 behaalt Judo Yushi haar eerste medaille op een internationaal eindtoernooi. Ilse Buren wint zilver op de EYOF.
  • In 2018 behaalt het Jeugdteam van Judo Yushi een bijzondere prestatie door in 11 jaar 10 keer kampioen te worden in de hoogste klasse (hoofdklasse) van de WFJJC teamcompetitie in Noord-Holland.

 

share with us

ONS TEAMMaak kennis met onze leraren en coaching staff

Please specify image url.

Barry Piroli

Hoofdtrainer topselectie, judoleraar

+(31) 252673711

Please specify image url.

Clark van Veen

judoleraar, trainer jeugd u15, fysieke trainer

+(31) 252673711

Please specify image url.

Biko Vos

judoleraar Osdorp, trainer pupillen u12, fysieke trainer

+(31) 252673711

Please specify image url.

Gordon Gort

judoleraar

+(31) 252673711

Please specify image url.

Denise Bouchier

judoleraar

+(31) 252673711

Please specify image url.

Niels Dekker

judoleraar

+(31) 252673711

Please specify image url.

Bas van der Veld

sportfysiologie en analyse

+(31) 252673711

Please specify image url.

Robin Hogerheijde

assistent trainer

+(31) 252673711

Please specify image url.

Hilde van der Kolk

fysiotherapeut medisch team

+(31) 252684190

Please specify image url.

Hans Duinstee

orthopedisch manueel therapeut medisch team

+(31) 252684190

 

Trainen met plezier en jezelf ontwikkelen

Kom ook bij ons trainen en maak gebruik van een opleidingsprogramma dat vanaf de eerste stap erop is gericht om met plezier iedereen tot het maximale van zijn of haar kunnen te ontwikkelen.

Meer info over judolessenAanmelden