Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Welkom bij Judo Yushi, de judoschool van de ‘Judo Helden’ in Haarlemmermeer met vestigingen in Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp  en Osdorp.

Judo Yushi is gestart in 1999 en is uitgegroeid tot een club met ruim 400 judoka’s en met een veelzijdig aanbod aan judolessen. Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen al starten, maar ook voor 55-plussers heeft Judo Yushi een speciale les, namelijk ‘In Balans in Beweging’.

Bij Judo Yushi is ook wedstrijdjudo een paradepaardje. Met meer dan 100 podiumplaatsen op een NK en met internationale resultaten heeft Judo Yushi een wedstrijdopleiding waar we trots op zijn!

 

 

WEETJES

Judo Yushi in Japanse karakters

‘Yushi’ is een Japans woord en betekent in het Nederlands ‘Held(en) of ‘Krijger(s)/Strijder(s)’. Judo Yushi betekent in het Nederlands ‘judo held’ of ‘judo helden’. Bij de oprichting in 1999 is de judoschool daarmee vernoemd naar iedereen die lid is van de judoschool, want of je judo recreatief of op wedstrijdniveau beoefent, bij Judo Yushi is iedereen een held!

 

 

 

 

De naam en de betekenis van de naam worden weerspiegeld in het clubembleem. Het beeldmerk in de cilinder lijkt op een Japans karakterteken, maar is in werkelijkheid een juichende judoheld! Het embleem dat door judoka’s van Judo Yushi op de judogi (het judopak) wordt gedragen, staat hieronder afgebeeld:

Het Judo Yushi Clubembleem dat alle judoka's dragen op het judopakLet op: het Judo Yushi beeldmerk is beschermd. Onrechtmatig gebruik zal worden bestraft.

Judo Yushi officieel judo topsport talentpartnerJudo Yushi is Topsport Talentpartner van de Judo Bond Nederland. Samen met de Judo Bond Nederland, judoscholen in en om Haarlemmermeer, middelbare scholen en steun van Topsport Haarlemmermeer en de gemeente Haarlemmermeer,  biedt Judo Yushi de mogelijkheid aan judoka’s om samen sterker te worden, zowel individueel als in teamverband. Judo Yushi behoort daarmee tot één van de 16 topsportclubs in Nederland die in staat zijn om een full time trainingsprogramma gericht op Topsport aan te bieden.

Partnerjudoscholen zijn onder andere judoschool Ukemi Lisse, Judo Ryu Kensui, Judoschool Cees Veen en Topsport Tom van der Kolk (Talentpartner in Alkmaar)

Judo Yushi in cijfers

400

leden

4

plaatsen in en om Haarlemmermeer

Judo Yushi is door de jaren heen gegroeid van iets meer dan 40 judoleden tot ruim 400 judoleden. Natuurlijk heeft deze groei ervoor gezorgd dat ook het aantal leslocaties, het lerarenteam en de prestaties zijn gegroeid, waardoor Judo Yushi is uitgegroeid tot een ‘eredivisie’club in Nederland.

Judo Yushi staat voor een verantwoorde ontwikkeling van recreatieve judoka tot topjudoka.

Kom je ook bij ons trainen?

5

trainingslocaties

100

NK medailles

GESCHIEDENISKnow your History

In den beginne…

De geschiedenis van Judo Yushi begint al in 1992 als Barry Piroli, tijdens zijn studie, judoleraar wordt bij Aarts Sport Nieuw-Vennep. Hij bouwt de judo-afdeling, tot dan toe alleen recreatief van aard, om tot een complete judo-afdeling met zowel recreatieve trainingen als wedstrijdtrainingen. Dit leidde in enkele jaren al snel tot podiumplaatsen op pupillen- en jeugdkampioenschappen en ten opzichte van de startsituatie een verdubbeling van het ledenaantal van 45 tot meer dan 100 leerlingen. De judozaal (ca. 80 m2) en de beschikbare lestijden werden al snel te krap om door te kunnen groeien. 

 

De oprichting

Om te groeien en nog betere resultaten te kunnen behalen was verdere professionalisering noodzakelijk. Barry Piroli besloot de judo-afdeling te verzelfstandigen en in juli 1999 richtte hij een nieuwe judoschool op met de naam Judo Yushi. In september 1999 startten de eerste lessen van de nieuwe judoschool. Sinds de start zijn er meerdere judoleraren actief bij Judo Yushi. De judoschool bleef nog wel de judozaal huren bij Aarts Sport.

Invloeden

sporttas van Sportschool Dobbelsteen

De grootste invloed op het judo van Judo Yushi is afkomstig van Jan van den Dobbelsteen, hoofdtrainer van de gelijknamige judoschool die furore maakte in de jaren ’70 en ’80. Zowel trainers Barry Piroli als Clark van Veen hebben daar hun basis voor het judo van Judo Yushi gelegd. Belangrijk zijn ook de invloeden geweest van trainers als Jeroen Maas en Martin de Vries.

Een eigen trainings- en wedstrijdaccommodatie

In september 2003 verhuist Judo Yushi naar een nieuwe eigen trainingsaccommodatie op het voormalig Lucas Bolscomplex, een iconische locatie in Nieuw-Vennep. Door de opzet met een judomat en een tribune daaromheen is de nieuwe locatie een judocentrum geworden dat vrijwel uniek is in Nederland. In de nieuwe accommodatie beschikt Judo Yushi over een eigen kantine, fitnessruimte en een judoshop. Vanaf dat moment worden het aantal trainingen nogmaals uitgebreid en vinden er regelmatig competitiewedstrijden plaats, waarbij ook internationale topjudoka’s op de mat verschijnen. In september 2005 heeft Judo Yushi de accommodatie nogmaals uitgebreid door het hele pand te huren. Judo Yushi beschikt nu een oppervlakte van 800 m2. De judomat wordt vergroot van 180 m2 naar 216 m2 en er is een aparte krachttrainingsruimte ingericht.Vanaf dat moment worden alle officiële regionale kampioenschappen van de Judo Bond Nederland onder 10 jaar en onder 12 jaar bij Judo Yushi georganiseerd.

Wat gebeurt er in de periode 2004 – 2010

 • In 2004 viert Judo Yushi vijfjarig lustrum met clinics van Yos Lotens en Deborah Gravenstijn
 • In 2005 vindt de eerste officiële internationale uitzending voor een judoka van Judo Yushi plaats: Sander van de Burgh is Nederlands kampioen u15 en mag naar de Koninkrijksspelen in Curacao. Daar verovert hij goud.
 • In 2006 De Azerbeidsjaanse nationale selectie traint bij Judo Yushi. Asker Machmoedov is trainer bij Judo Yushi en regelt de trainingssessie na afloop van de Dutch Open in Rotterdam.
 • In 2007 behaalt Judo Yushi haar eerste nationale teammedaille. Bij de heren wordt het team van Judo Yushi derde in de overgangsklasse.
 • In maart 2008 werd Judo Yushi uitgeroepen tot Sportvereniging van Haarlemmermeer van het jaar 2007. Judo Yushi ontving de prijs voor haar ontstuimige groei, haar voortrekkersrol bij het organiseren van binnen- en buitenschoolse sportactiviteiten en de vele prestaties die judoka’s van Judo Yushi dat jaar hadden behaald, waaronder de derde plaats op het NK teams voor volwassenen in de overgangsklasse. De prijs werd uitgereikt door de Burgemeester tijdens het Sportgala van de gemeente Haarlemmermeer.
 • In 2010 werd Judo Yushi nogmaals bekroond met dezelfde titel, waarbij ook de maatschappelijke rol van Judo Yushi een grote rol speelde.

In 2010 organiseert de Judo Bond Nederland voor het eerst een NK voor pupillen- en jeugdteams. Judo Yushi haalt in de eerste editie goud met de jongens onder 15 jaar, goud met de jongens onder 12 jaar en zilver met de meisjes tot 12 jaar. Judo Yushi heeft het beste dagresultaat en geeft meteen een goed visitekaartje af.

Judo Yushi wint in 2010 twee keer goud op NK jeugdteams

2011 tot heden

Judo Yushi gaat internationaal meetellen

 • In 2012 behaalt Yasin Caria als eerste judoka van Judo Yushi een podiumplaats op de Bremen Masters en plaatst hij zich als eerste judoka voor een internationaal eindtoernooi; het Europees kampioenschap waar hij tot de 1/16e finale reikt.
 • In de periode 2013 tot en met 2015 volgen meer uitzendingen naar EK en WK van Twan van der Werff, Biko Vos en Ilse Buren. Twan komt in 2014 het verst met een 5e plaats op het EK
 • In 2015 behaalt Judo Yushi haar eerste medaille op een internationaal eindtoernooi. Ilse Buren wint zilver op de EYOF.
 • In 2018 behaalt het Jeugdteam van Judo Yushi een bijzondere prestatie door in 11 jaar 10 keer kampioen te worden in de hoogste klasse (hoofdklasse) van de WFJJC teamcompetitie in Noord-Holland.
 • In 2021 wordt Judo Yushi, als één van de 16 Topsportclubs in Nederland, op basis van geleverde internationale prestaties en het aan kunnen bieden van een full time trainingsprogramma officieel Topsport Talentpartner van de Judo Bond Nederland

 

share with us

ONS TEAMMaak kennis met onze leraren en coaching staff

Please specify image url.

Barry Piroli

Hoofdtrainer topselectie, judoleraar Nieuw-Vennep gevorderden

+(31) 252673711

Please specify image url.

Christopher Groot

Trainer jeugdselectie u15, judoleraar Hoofddorp

+(31) 252673711

Please specify image url.

Clark van Veen

Trainer Strength & Conditioning, fitnesstrainer, judoleraar Nieuw-Vennep en Hoofddorp

+(31) 252673711

Please specify image url.

Jesse Reede

Trainer Strength & Conditioning A-selectie, judoleraar Amsterdam Osdorp

+(31) 252673711

Please specify image url.

Denise Bouchier

judoleraar Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Kindergarden Floriande

+(31) 252673711

Please specify image url.

Gordon Gort

judoleraar Nieuw-Vennep en Badhoevedorp

+(31) 252673711

Please specify image url.

Bas van der Veld

sportfysiologie en analyse

+(31) 252673711

Please specify image url.

Riff Ekelschot

Teamarts A-selectie

+(31) 252673711

Please specify image url.

Hans Duinstee

orthopedisch manueel therapeut

+(31) 252684190

 

Please specify image url.

Gino van Veldhuizen

fysiotherapeut

+(31) 252684190

Trainen met plezier en jezelf ontwikkelen

Kom ook bij ons trainen en maak gebruik van een opleidingsprogramma dat vanaf de eerste stap erop is gericht om met plezier iedereen tot het maximale van zijn of haar kunnen te ontwikkelen.

Meer info over judolessenAanmelden

MEDIAIn de Media, TV en socials

Judo Yushi is in diverse media te zien:

Nora ZOEKT EEN SPORT (KRo-NCRV)
Nora zoekt een sport en volgt een judoles bij Judo Yushi

Nora zoekt een Sport is een serie van KRO-NCRV, waarin Nora een aantal sportlessen uitprobeert, waaronder judo. De judoles is bij Judo Yushi opgenomen!

 

ILSE BUREN OP ZAPPSPORT GALA

Ilse Buren op Zappsport gala Zappsporter van het jaar verkiezingIn de uitzending van het Zappsportgala, waarin Marhinde Verkerk als wereldkampioen genomineerd was, mogen jonge judoka’s vertellen over hun droom.  Judo Yushi judoka Ilse Buren vertelt over haar judodroom.

 

JESSE REEDE IN ZAPPSPORT REPORTAGE TOPJUDOTOERNOOI HAARLEMMERMEER

Zappsportreportage Jesse Reede op Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Zappsport heeft een reportage gemaakt van Jesse Reede op het judotoernooi van Judo Yushi; het Topjudotoernooi Haarlemmermeer. In de uitzending kun je zien hoe de toernooidag van Jesse verloopt.

 

Judo Yushi op de foto in Rails

Judo Yushi in rails, het blad van de NS

Judo Yushi heeft door het hele land gereisd, want in het blad ‘Rails’ (het magazine dat de NS aan treinreizigers uitdeelt) van augustus 2000 stonden Benjamin van Leeuwaarde en Niels Toeset in een modereportage. Omdat in die maand de Olympische Spelen plaatsvonden was het thema ‘Olympische Sport en mode’. Terwijl Niels door Benjamin wordt geworpen met uchi-mata, dragen beide judoka’s dure designerkleding van meer dan 1000 Euro. De fotoreportage vond in een ‘avondvullende’ sessie plaats in de judozaal.

Judo Yushi TVJudo Yushi heeft een eigen TV kanaal, met programma’s van en over Judo Yushi on demand, maar ook met  Live uitzendingen.

Klik hier voor Judo Yushi TV 

Judo Yushi kun je dagelijks volgen op de volgende social media:

Meld je snel aan op de media naar keuze en volg ons!