Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

van talent tot topjudoka

Wedstrijdjudo bij Judo Yushi

Wedstrijdjudo is een paradepaardje bij Judo Yushi. Judo Yushi heeft een solide professionele structuur opgezet, waardoor judoka’s zich stapsgewijs kunnen ontwikkelen van talent tot topjudoka. De opleiding is bewezen zeer succesvol en heeft geleid tot een continue stroom van succesvolle wedstrijdjudoka’s die zowel op nationaal niveau als internationaal actief zijn.

 

schematische weergave wedstrijdjudo en talentpartnerprogramma bij Judo Yushi

De opleiding voor wedstrijdjudoka’s bestaat globaal uit drie fasen:

 

Bij de pupillen tot 8, 10 en 12 jaar leren judoka’s wat wedstrijdjudo is en kunnen ze zich breed ontwikkelen. Plezier in deelnemen aan wedstrijden staat voorop.

 

In de leeftijdsklasse tot 15 jaar kunnen judoka’s deelnemen in het talentpartnerprogramma. In deze fase zal de judoka een meer volwassen judostijl gaan ontwikkelen.

 

Judoka’s in de leeftijd -18 jaar en ouder die het maximale uit hun judocarrière willen halen kunnen binnen het topsport talentpartnerprogramma instromen in de A- of B-selectie, waardoor ze binnen een topsportprogramma trainen. De judoka’s krijgen daarbij ondersteuning van een compleet begeleidingsteam.

 

Het begeleidingsteam bestaat uit judotrainers, strength- en conditioning trainers, medische begeleiding, een teamarts en een team dat fysiologische testen uitvoert. Daarnaast maakt Judo Yushi gebruik van faciliteiten van Topsport Haarlemmermeer en werkt binnen het Talentpartnerprogramma samen met de regiotrainer van de Judo Bond Nederland.

 

Judo Yushi organiseert voor haar wedstrijdjudoka’s ook diverse activiteiten om zich te ontwikkelen of om tegenstand in eigen huis te genereren en zich op die wijze optimaal voor te bereiden op wedstrijden. 

 

Klik op een tab hieronder voor meer informatie per leeftijdsgroep.

 

 

 

Pupillen tot 8, 10 en 12 jaar

 

De eerste stap in het opleidingstraject van wedstrijdjudoka is deelname aan de talentrainingen tot  10 jaar en tot 12 jaar. Deelnemen kan als je het leuk vindt om aan wedstrijden mee te doen. Je traint één uur extra per week in de talententraining, waar de basisvaardigheden die je nodig hebt als wedstrijdjudoka aangeleerd worden.

 

Trainingsrooster

woensdag 17.30 uur tot 18.45 uur

zaterdag 12.15 uur tot 13.30 uur

Judoka’s starten met één wedstrijdtraining per week in aanvulling op hun judoles, maar kunnen dat opbouwen naar twee wedstrijdtrainingen per week.

 

Begeleidingsteam

coaching staff: Barry Piroli en Jesse Reede

 

Minimale eisen

Deelname aan de talententrainingen tot 10 jaar en tot 12 jaar kan, mits je voldoet aan de volgende eisen:

– minimaal 6 jaar

– minimaal een keer aan een jeugdjudoexamen hebben deelgenomen.

 

Aanmelden en kosten

Deelnemen kan op op basis van voordracht of door jezelf aan te melden. 

Bij diverse evenementen zijn de trainers aanwezig en kun je een uitnodiging krijgen voor de wedstrijdtraining. Ook jouw eigen judoleraar kan je voordragen voor deelname.

Kosten voor deelname aan wedstrijdjudo in de leeftijdsklassen u8/ u10 en u12 jaar is € 125,– extra per seizoen of € 12,50 euro extra per maand (10 maanden incasso).

Zelf aanmelden kan door aan jouw judoleraar te vragen of je er al aan toe bent. Als dat zo is, dan kun je deelnemen en je aanmelden bij de talententrainers of via het contactformulier.

 

Judo Yushi wedstrijdjudo team -12 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talentpartnerprogramma Jeugdselectie tot 15 jaar 

 

Judo Yushi officieel judo topsport talentpartnerIn het talentpartnerprogramma, dat is opgezet in samenwerking met de Judo Bond Nederland, voor de leeftijdsgroep tot 15 jaar vindt de (belangrijke) opbouw plaats naar een meer volwassen judostijl en worden ook tactische en fysieke aspecten toegevoegd aan de training. In het talentpartnerprogramma maakt Judo Yushi gebruik van het meerjarenopleidingsplan van de Judo Bond Nederland.

Het trainingsmodel van Judo Yushi in deze leeftijdsklasse leidt al een aantal jaar tot podiumplaatsen op nationale kampioenschappen, zowel individueel als met teams.

Judo Yushi is als Topsport Talentpartner van de Judo Bond Nederland een RTC, een regionaal trainingscentrum en werkt daarbij ook samen met Topsport Haarlemmermeer.  Binnen het RTC wordt ook structureel deelgenomen door diverse partnerjudoscholen uit de omgeving. Klik hier voor meer info over het talentpartner programma van Judo Yushi

 

Trainingsrooster

maandag 17.30 uur – 19.00 uur: wedstrijdtraining 

woensdag 17.30 uur – 18.30 uur: functionele strength & Condititioning training

donderdag 17.45 uur – 19.45 uur: wedstrijdtraining

vrijdag 8.45 uur – 9.45 uur: judo skills ochtendtraining

 

 

Begeleidingsteam 

Talentpartner coaching staff: Christopher Groot, Jesse Reede, Barry Piroli en de trainers van de clubs die deelnemen in het Talentpartnerprogramma

Judo Skills trainer: Barry Piroli

Functionele training: Jesse Reede

Medische begeleiding: klik hier

 

Aanmelden en kosten

Deelnemen kan op basis van voordracht of door jezelf aan te melden. 

Het is mogelijk dat jouw eigen judoleraar je voordraagt voor deelname of dat je door de wedstrijdtrainers wordt voorgedragen.

Er is altijd een proefperiode van toepassing, waarbij wordt getoetst op niveau en motivatie.

Kosten voor deelname aan wedstrijdjudo in de leeftijdsklasse u15 jaar is € 175,– extra per seizoen of € 17,50 euro extra per maand (10 maanden incasso). Judoka’s die meetrainen in het kader van het Talentpartnerprogramma betalen € 195,– per seizoen of € 19,50 per maand.

Zelf aanmelden kan na overleg met jouw judoleraar, door je aan te melden bij de trainersstaf of via het contactformulier.

 

 

 

Judo Yushi nationale en internationale selectie

Judo Yushi officieel judo topsport talentpartnerVanaf de leeftijdsklasse -18 jaar start de topsportfase waarbij het doel is het behalen van maximale wedstrijdprestaties.

De selectie is verdeeld in drie lagen:

A-selectie:  judoka’s met internationale wedstrijdervaring op Europacups, EYOF, EK en WK

B-selectie: judoka’s die presteren op landelijk niveau en trainen in het talentpartnerprogramma om door te groeien naar de A-selectie

C-selectie (clubselectie):  judoka’s die recreatief wedstrijdjudo beoefenen en niet per sé internationaal willen presteren

Judoka in de A- en B-selectie krijgen de beschikking over een persoonlijke periodisering met een trainings- en wedstrijdprogramma dat toewerkt naar deze kwalificatiemomenten. Zij trainen op basis van een persoonlijk judoprofiel dat bestaat uit een programma op het gebied van wedstrijden, judotraining,  fysieke training, conditietraining, en daar waar nodig voedingsadvies, medische en mentale begeleiding. 

 

Trainingsrooster

maandag 17.45 uur – 18.45 uur: functionele fysieke training A- en B-selectie

maandag 19.00 uur – 20.30 uur: wedstrijdtraining 

dinsdag 18.30 uur – 19.30 uur: technische training -18

dinsdag 19.45 uur – 21.00 uur: technische training -21/+21

woensdag 18.30 uur – 19.30 uur: functionele strength & conditioning training

donderdag 17.30 uur – 19.00 uur: wedstrijdtraining 

vrijdag 8.45 uur – 9.45 uur: judo skills ochtendtraining

vrijdag 18.00 uur – 19.00 uur: functionele strength & conditioning training

Bekijk het complete trainingsrooster ook op de pagina van het TalentPartner programma

Op basis van bovenstaand trainingsrooster wordt in overleg met de coaching-staff een trainingsprogramma op maat opgesteld, waarbij, voor zover van toepassing, ook rekening wordt gehouden met trainingen van de Judo Bond Nederland, waaronder de regiotraining in Haarlem en de nationale trainingen op Papendal.

 

Begeleidingsteam 

Technisch directeur: Barry Piroli

coaching staff: Barry Piroli (u21/ senioren), Jesse Reede (u18) en Christopher Groot (u18)

functionele strength & Conditioning training: Jesse Reede en Christopher Groot

Teamarts A-selectie:  Riff Ekelschot

Inspanningsfysiologie (testen): Bas van ver Veld

medische begeleidingsteam: Fysio de Velden o.l.v. Hans Duijnstee  klik hier

 

Aanmelden en kosten

Deelnemen kan op basis van voordracht of door jezelf aan te melden. 

Het is mogelijk dat jouw eigen judoleraar je voordraagt voor deelname of dat je door de wedstrijdtrainers wordt voorgedragen.

Er is altijd een proefperiode van toepassing, waarbij wordt getoetst op niveau en motivatie.

Kosten voor deelname aan het wedstrijdprogramma in de leeftijdsklasse u18/ u21 / volwassenen start vanaf € 225,– extra per seizoen of € 25,– euro extra per maand (10 maanden incasso). Uitgebreide informatie over de contributie voor judoka’s die trainen in het talentpartnerprogramma is verkrijgbaar bij de coaching staff.

Zelf aanmelden kan na overleg met jouw judoleraar, door je aan te melden bij de trainersstaf of via het contactformulier.

 

Judo Yushi wedstrijdjudo EK judo Ilse Buren