Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

van talent tot topjudoka

Wedstrijdjudo bij Judo Yushi

Judo Yushi wedstrijdjudoWedstrijdjudo is een paradepaardje bij Judo Yushi. Judo Yushi heeft een solide professionele structuur opgezet, waardoor judoka’s zich stapsgewijs kunnen ontwikkelen van talent tot topjudoka. De opleiding is bewezen zeer succesvol en heeft geleid tot een continue stroom van succesvolle wedstrijdjudoka’s die zowel op nationaal niveau als internationaal actief zijn.

 

Opleiding en Begeleiding

De opleiding voor wedstrijdjudoka’s bestaat ruwweg uit drie fasen. Tot 12 jaar kunnen judoka’s zich door middel van talententrainingen ontwikkelen tot een veelzijdig wedstrijdjudoka. In de ‘Judo Academy’ voor jeugd -15 jaar zal de judoka zich meer tot een volwassen judoka gaan ontwikkelen. Junioren in de leeftijd -18 jaar en ouder die het maximale uit hun judocarrière willen halen kunnen instromen in de topselectie, waardoor ze binnen een topsportprogramma trainen en ondersteuning krijgen van een uitgebreid begeleidingsteam. Judo Yushi organiseert voor haar wedstrijdjudoka’s ook diverse activiteiten om zich te ontwikkelen of om tegenstand in eigen huis te genereren en zich op die wijze optimaal voor te bereiden op wedstrijden.

Judo Yushi is door de gemeente Haarlemmermeer aangewezen als groeisportschool en kan daardoor gebruik maken van de faciliteiten van Topsport Haarlemmermeer.

Klik op een tab hieronder voor meer informatie per leeftijdsgroep.

 

 

 

Talententraining tot 12 jaar

 

De eerste stap in het opleidingstraject van wedstrijdjudoka is deelname aan de talentrainingen tot  10 jaar en tot 12 jaar. Deelnemen kan als je het leuk vindt om aan wedstrijden mee te doen. Je traint één uur extra per week in de talententraining, waar de basisvaardigheden die je nodig hebt als wedstrijdjudoka aangeleerd worden.

 

Trainingsrooster

woensdag 17.00 uur – 18.00 uur in Nieuw-Vennep; pupillen tot 10 jaar

woensdag 18.00 uur – 19.15 uur in Nieuw-Vennep; pupillen tot 12 jaar

zaterdag 12.15 uur – 13.30 uur in Nieuw-Vennep; selectietraining pupillen

 

zaterdag 11.30 uur – 12.30 uur in Osdorp; pupillen tot 10 jaar en tot 12 jaar 

 

Begeleidingsteam

hoofdtrainer u10/u12: Barry Piroli

trainer u10/u12 Osdorp: Jesse Reede 

talententrainer u12: Niels Dekker

 

Minimale eisen

Deelname aan de talententrainingen tot 10 jaar en tot 12 jaar kan, mits je voldoet aan de volgende eisen:

– minimaal 6 jaar

– minimaal een keer aan een jeugdjudoexamen hebben deelgenomen.

 

Aanmelden en kosten

Deelnemen kan op op basis van voordracht of door jezelf aan te melden. 

Bij diverse evenementen zijn de trainers aanwezig en kun je een uitnodiging krijgen voor de wedstrijdtraining. Ook jouw eigen judoleraar kan je voordragen voor deelname.

Kosten voor deelname aan wedstrijdjudo in de leeftijdsklassen u8/ u10 en u12 jaar is € 125,– extra per seizoen of € 12,50 euro extra per maand (10 maanden incasso).

Zelf aanmelden kan door aan jouw judoleraar te vragen of je er al aan toe bent. Als dat zo is, dan kun je deelnemen en je aanmelden bij de talententrainers of via het contactformulier.

 

Judo Yushi wedstrijdjudo team -12 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judo Academy tot 15 jaar

 

Judo Yushi officieel judo topsport talentpartnerDe Judo Academy Haarlemmermeer is een speciaal opgezet trainingsprogramma voor de leeftijdsgroep tot 15 jaar met een doorstroom naar de leeftijdsgroep tot 18 jaar. In de leeftijdsfase tot 15 jaar vindt de (belangrijke) opbouw plaats naar een meer volwassen judostijl en worden ook tactische en fysieke aspecten toegevoegd aan de training. Het trainingsmodel van Judo Yushi in deze leeftijdsklasse leidt al een aantal jaar tot podiumplaatsen op nationale kampioenschappen, zowel individueel als met teams.

Judo Yushi is officieel Topsport Talentpartner van de Judo Bond Nederland en is als groeisport aangewezen door gemeente Haarlemmermeer. Samen met deze partijen werkt Judo Yushi samen om de opleiding te versterken. Aan de opleiding wordt ook structureel deelgenomen door diverse partnerjudoscholen uit de omgeving. Klik hier voor meer info over het talentpartner programma van Judo Yushi

 

Trainingsrooster

maandag 17.30 uur – 19.15 uur: wedstrijdtraining 

woensdag 17.30 uur – 18.30 uur: functionele core-stability strength & Condititioning training

donderdag 17.30 uur – 19.00 uur: wedstrijdtraining

vrijdag 8.45 uur – 9.45 uur: judo skills training

 

 

Begeleidingsteam Judo Yushi Academy tot 15 jaar

Hoofdtrainer u15: Christopher Groot

Judo Skills trainer: Barry Piroli

Talentpartnercoaches: Christopher Groot, Jesse Reede, Barry Piroli en de trainers van de clubs die deelnemen in de Judo Academy

Functionele training: Clark van Veen

Medische begeleiding: klik hier

 

Aanmelden en kosten

Deelnemen kan op basis van voordracht of door jezelf aan te melden. 

Het is mogelijk dat jouw eigen judoleraar je voordraagt voor deelname of dat je door de wedstrijdtrainers wordt voorgedragen.

Er is altijd een proefperiode van toepassing, waarbij wordt getoetst op niveau en motivatie.

Kosten voor deelname aan wedstrijdjudo in de leeftijdsklasse u15 jaar is € 175,– extra per seizoen of € 17,50 euro extra per maand (10 maanden incasso). Judoka’s die meetrainen in het kader van het Talentpartnerprogramma betalen € 185,– per seizoen of € 18,50 per maand.

Zelf aanmelden kan na overleg met jouw judoleraar, door je aan te melden bij de trainersstaf of via het contactformulier.

 

 

 

Judo Yushi Topselectie

Judo Yushi officieel judo topsport talentpartnerDe topselectie vormt de topsportfase van Judo Yushi en is gericht op het behalen van maximale wedstrijdprestaties. Judoka in de topselectie krijgen een persoonlijk profiel dat bestaat uit een programma op het gebied van wedstrijden, judotraining,  fysieke training, conditietraining, en daar waar nodig voedingsadvies, medische en mentale begeleiding. Judoka’s die zich plaatsen voor Europacups en internationale kampioenschappen krijgen extra begeleiding en trainingsmogelijkheden en worden gemonitored met testen en begeleid door onze teamarts.

 

Trainingsrooster

maandag 18.00 uur – 19.00 uur: functionele fysieke training A-selectie

maandag 19.15 uur – 20.45 uur: wedstrijdtraining 

dinsdag 18.30 uur – 19.30 uur: technische training -18

dinsdag 19.45 uur – 21.00 uur: technische training -21/+21

woensdag 18.30 uur – 19.30 uur: functionele strength & conditioning training

donderdag 17.30 uur – 19.00 uur: wedstrijdtraining 

vrijdag 8.45 uur – 9.45 uur: judo skills training

vrijdag 18.00 uur – 19.00 uur: functionele strength & conditioning training

Bekijk het complete trainingsrooster ook op de pagina van het TalentPartner programma

Op basis van bovenstaand trainingsrooster wordt in overleg met de coaching-staff een trainingsprogramma op maat opgesteld, waarbij, voor zover van toepassing, ook rekening wordt gehouden met trainingen van de Judo Bond Nederland.

 

Begeleidingsteam Talentpartnerprogramma Topselectie (u18/ +18)

Hoofdtrainer: Barry Piroli

functionele strength & Conditioning training: Clark van Veen en Jesse Reede

Teamarts A-selectie:  Riff Ekelschot

Inspanningsfysiologie (testen): Bas van ver Veld

medische begeleidingsteam: Fysio de Velden o.l.v. Hans Duijnstee  klik hier

 

Topselectie status

Judoka die zich kwalificeren voor internationale meetmomenten (Europacups, EK, WK) krijgen de Topselectiestatus toegewezen. Deze judoka’s krijgen de beschikking over een persoonlijke periodisering met een trainings- en wedstrijdprogramma dat toewerkt naar deze kwalificatiemomenten. De coaching op deze toernooien is in handen van de Talentcoach -18 van de Judo Bond Nederland.

 

Aanmelden en kosten

Deelnemen kan op basis van voordracht of door jezelf aan te melden. 

Het is mogelijk dat jouw eigen judoleraar je voordraagt voor deelname of dat je door de wedstrijdtrainers wordt voorgedragen.

Er is altijd een proefperiode van toepassing, waarbij wordt getoetst op niveau en motivatie.

Kosten voor deelname aan wedstrijdjudo in de leeftijdsklasse u18/ u21 / volwassenen is € 225,– extra per seizoen of € 25,– euro extra per maand (10 maanden incasso). Judoka’s die meetrainen in het kader van het Talentpartnerprogramma betalen € 235,– per seizoen of € 23,50 per maand.

Zelf aanmelden kan na overleg met jouw judoleraar, door je aan te melden bij de trainersstaf of via het contactformulier.

 

Judo Yushi wedstrijdjudo EK judo Ilse Buren