Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

XUXA BLOM KAMPIOEN VAN NOORD-HOLLAND

Xuxa Blom veroverde na de regiotitel een week eerder ook het goud op het kampioenschap van Noord-Holland. Thomas Vermeer werd derde.

Xuxa Blom werd vorige week al kampioen van regio Haarlem in de gewichtsklasse tot 50 kg. De titel gaf recht op deelname aan het kampioenschap van Noord-Holland, waar per regio de beste vijf judoka’s per gewichtsklasse tegen elkaar strijden om de districtstitel. Xuxa won haar eerste wedstrijd vrij snel met vol punt door een grote buitenwaartse haak. Ook de kwartfinale ging snel. Ditmaal scoorde Xuxa met uchi-mata. In de halve finale kon Xuxa een worp van haar tegenstander overnemen en vervolgens de wedstrijd winnen met een houdgreep. In de finale zette Xuxa haar tegenstander goed onder druk, die daarop een straf kreeg en moest gaan aanvallen. Een aanval met schouderworp door haar tegenstander blokte Xuxa makkelijk, waarna ze kon overnemen met een buitenwaartse haak en zo het kampioenschap van Noord-Holland binnenhaalde.

 

Thomas Vermeer werd vorige week derde van de regio in de klasse tot 42 kg. Ook Thomas startte met een overwinning door een worp van zijn tegenstander voor ippon over te nemen. De tweede wedstrijd ging gelijk op, maar in de laatste seconde kreeg Thomas toch een schouderworp tegen. Via de herkansing kwam Thomas terug door een overwinning met beenworp en heupworp en een overwinning op scheidsrechtersbeslissing. De strijd om plaats drie won Thomas door een oprol-offerworp met een volle ippon.

 

Ook Wigo Hendriks, Katara Dekker, Mike de Rooij, Tim van Deventer en Xian Spijker draaiden een goed kampioenschap, maar konden een podiumplaats niet bemachtigen.

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on nov 11, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.