Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Harnes 2018 - Judo Yushi Estrella Otte en Maira Medema

TWEE MEDAILLES OP TOERNOOI HARNES IN FRANKRIJK

Judo Yushi judoka’s Maira Medema en Estrella Otte behaalden zaterdag op het toernooi in Harnes in Frankrijk een podiumplaats en Emilio Otte en Jelle van der Werff eindigden in de top 8. Goede prestaties op dit sterke internationale toernooi voor judoka’s tot 17 jaar en tot 14 jaar. Op het toernooi waren zelfs judoka’s uit Japan aanwezig. 

Alle judoka’s die hebben meegedaan hebben of ervaring opgedaan of iets kunnen toevoegen in hun persoonlijke ontwikkeling.

coach Clark van Veen

De route van en naar het toernooi was niet eenvoudig vanwege de Franse Roadblocks als gevolg van de dieselprijsdemonstraties, maar het toernooi zelf verliep voorspoedig.

In de klasse tot 14 jaar waren Maira Medema, Estrella Otte, Kimberley Werginz, Ivy Meijer, Nora de Smit en Teun Zwetsloot geselecteerd om mee te gaan.

Maira Medema komt uit in de klasse tot 44 kg en versloeg in de eerste ronde Van Couweberghe uit België met vol punt door een heupworp. In de tweede ronde won Maira van Tenjali (Frankrijk) met binnenwaartse beenhaak. Ook de halve finale won Maira met vol punt, ditmaal door een heupworp met een beenworp te combineren. In de finale tegen de Française  Martin liep Maira bijna op een schouderworp, maar toen ze haar tegenstandster daarop kon ontregelen, scoorde ze zelf met binnenwaartse haak vol punt en werd kampioen.

Estrella Otte won de eerste ronde van de Duitse Zahl met een tilworp en de tweede ronde van Pezza met een houdgreep. In de halve finale versloeg Estrella de Francaise Bristeau met vol punt. De finale was een geheel Nederlandse finale. Estrella kwam tegen Hensen echter in een houdgreep en verloor.

Teun Zwetsloot had in zijn eerste ronde meteen een spannende wedstrijd, maar verloor uiteindelijk op beslissing. Hij kreeg geen herkansing. Kimberley en Ivy stonden twee wedstrijden op de mat, maar kwamen nog wat ervaring tekort om te winnen. Nora de Smit stond voor het eerst in een hogere gewichtsklasse. Nora verloor de eerste ronde doordat een worp van haar werd overgenomen.

 Harnes 2018 - Judo Yushi teamfoto u14

 

Bij de judoka’s tot 17 jaar betraden Jelle van der Werff, Emilio Otte, Luca Needham, Tom Duivenvoorden en Sammy Beelen de mat namens Judo Yushi.

Emilio Otte en Jelle van der Werff behaalden een goed dagresultaat. Emilio kwam in de klasse tot 66 kg na drie overwinningen  met armklem in de kwartfinale. Die verloor hij van de latere kampioen Van Dun. In de herkansing versloeg Emilio eerst de Fransman Crespel met armklem en daarna tegen de Belg Leblanc in een strijd die lang in de verlenging doorging met offerworp. Emilio kwam vervolgens in de strijd om brons tegen de Fransman Muslim, maar verloor die snel met een heupworp.

Jelle van der Werff won zijn drie voorrondes in de klasse tot 73 kg ook met vol punt, twee met armklem en één met een beenworp. In de kwartfinale startte Jelle sterk tegen de Fransman Griard. Ook dit werd een lange strijd in Golden Score, waarbij de Fransman steeds iets beter grip kreeg en uiteindelijk won. In de herkansing tegen de Belg Mocci, ging het op dezelfde manier, maar nu wat het Jelle die steeds meer grip kreeg op zijn tegenstander en in Golden score de wedstrijd met een schouderworp kon beslissen. In de tweede herkansing verloor Jelle van Van Teijlingen, waardoor hij bleef steken op een gedeelde zevende plaats. Zowel voor Jelle als voor Emilio goede resultaten in dit deelnemersveld.

Luca Needham (-50 kg) verloor vorige week in Den Haag van de Belg Marincks met vol punt en lootte hem nu weer in de eerste ronde. Ditmaal kon Luca beter partij geven en verloor uiteindelijk op shido in golden score. Tom Duivenvoorden (-66 kg) is eerstejaars en kwam nog tekort op dit niveau; hij verloor eveneens zijn eerste wedstrijd. Sammy Beelen won tot 57 kg de eerste ronde met verwurging, maar verloor de tweede ronde. Ook in de herkansing moest Sammy haar meerdere erkennen in haar tegenstandster.

 

Resultaten Internationaal Judotoernooi Harnes:

  • 1e u15, -44 kg: Maira Medema
  • 2e u15, -48 kg: Estrella Otte
  • ged. 5e u18, -66 kg: Emilio Otte
  • ged. 7e u18, -73 kg: Jelle van der Werff

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on nov 19, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.