Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

pup B Judo Yushi NHK Katara Twan en Mike

TWAN VAN VLIET KAMPIOEN VAN NOORD-HOLLAND

Via het regiokampioenschap hadden zes judoka’s van Judo Yush zich geplaatst voor het kampioenschap van Noord-Holland. Drie judoka’s behaalden het erepodium. Twan van Vliet werd kampioen van Noord-Holland.

Twan won overtuigend de finale met vol punt door uchi-mata

coach Biko Vos

Op het kampioenschap van Noord-Holland tot 12 jaar (B-pupillen) staan in elke gewichtsklasse de beste vijf judoka’s uit de drie afdelingen.Tot 38 kg was Twan van Vliet vorige week al de sterkste judoka op het regiokampioenschap tot 12 jaar. Op het kampioenschap van Noord-Holland tot 12 jaar (B-pupillen) zette hij deze lijn door.

Twan wint de eerste twee wedstrijden overtuigend op ippon met twee keer uchi mata. In de halve finale liep Twan teveel achter zijn tegenstander aan, waardoor hij op wazari achterstand kwam door sode-tsuri-komi-goshi. Twan herpakte zich en won alsnog met vol punt. De finale was wel weer overtuigend; Twan won met een mooie uchi-mata en werd kampioen.

In dezelfde gewichtsklasse plaatste Mike de Rooij zich ook door een derde plaats op het regiokampioenschap. Mike won zijn eerste wedstrijd op ippon. In zijn tweede wedstrijd werd een aanval overgenomen, waardoor hij die verloor. In de herkansing won Mike zijn eerste wedstrijd met vol punt. In de tweede wedstrijd stond hij tegenover clubgenoot Thomas Vermeer. Mike won het duel van Thomas en mocht strijden om brons tegen de judoka waar Twan in de halve finale tegen stond. Mike wist wat hij kon verwachten en nam een sode aanval van zijn tegenstander over, waardoor hij het brons binnenhaalde.

Tot 30 kg stond Katara Dekker op de judomat. Katara werd vorige week tweede van de regio in deze gewichtsklasse. Katara was de eerste wedstrijd vrijgeloot. In de tweede wedstrijd had Katara een paar pogingen nodig, maar daarna kon Katara scoren het heupworp. De halve finale verliep op dezelfde manier. Katara domineerde in de pakking en kon wazari scoren met uchi-mata. Vlak voor tijd raakte Katara geblesseerd aan haar knie. Daar had ze in de finale nog last van en kon ze niet meer haar focus goed op de wedstrijd richten. Katara verloor met vol punt en behaalde het zilver.

 

PRIJSWINNAARS KAMPIOENSCHAP VAN NOORD-HOLLAND VOOR PUPILLEN-B:
  • kampioen van Noord-Holland -38 kg: Twan van Vliet
  • 2e van Noord-Holland -30 kg: Katara Dekker
  • 3e van Noord-Holland -38 kg: Mike de Rooij

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on nov 12, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.