Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Team Judo Yushi heren u18 jaar derde op Spaarnetoernooi Kenamju

TEAM HEREN -18 DERDE OP SPAARNETOERNOOI

Het Judo Yushi herenteam tot 18 jaar is zaterdag 22 september derde geworden op het Kenamju Spaarnetoernooi, dat samen met het Theo Meijer teamtoernooi tot de twee sterkst bezette teamtoernooien van Nederland behoort. De strijd om brons won Judo Yushi met 7-2.

 

De medaille is ook een beetje een revanche op vorig jaar, toen we op één judopunt na, net niet de finaleronde haalden 
 coach Barry Piroli

 

Judo Yushi was ingedeeld in de poule met Topjudo Arnhem-Nijmegen team 1, Sportinstituut De Korte (Rotterdam), Gietelink-Koka (Amsterdam) en Judo A7 (Heerenveen). In de eerste wedstrijd tegen Judo A7 opende het team sterk met een 7-2 overwinning. Al na vijf partijen stond een 5-0 score op het bord. Na zeges van Teun Zwetsloot, Max Stikkelorum, Luca Needham en Dries Boulidam, zette Dion Blanck, die van de zomer twee gewichtsklassen omhoog was geschoten, met een o-soto-gari het winnende punt op het scorebord. Emilio Otte en Loek van der Veld zorgden voor het zesde en zevende punt.

In de tweede wedstrijd was Topjudo Arnhem-Nijmegen team 1 de tegenstander. Tegen dit team, dat bol stond van judoka’s met Europacupervaring, maakte de Judo Yushi mannen er wel een harde strijd van, maar moesten toch buigen met een 3-6 nederlaag. Max Stikkelorum, Luca Needham en Loek van der Veld tekenden voor de winnende punten. Topjudo Arnhem-Nijmegen won uiteindelijk het toernooi.

In de wedstrijd tegen Koka-Gietelink, het combinatieteam uit Amsterdam en Amstelveen ging het in de lichtgewichten nog gelijk op, maar na een 2-2 tussenstand won Judo Yushi vervolgens alle wedstrijden en zorgden voor een 7-2 overwinning. De winnende punten werden gemaakt door Max Stikkelorum, Dries Boulidam, Dion Blanck, Emilio Otte, Jelle van der Werff, Christopher Groot en  Loek van der Veld.

De laatste wedstrijd tegen Sport Instituut de Korte was beslissend voor het doorgaan naar de winnaarsronde. Vorig jaar verspeelde het juist tegen de Korte de plaatsing voor de winnaarsronde. Ditmaal nam het team revanche door met 5-4 te winnen. Markus Feddema, Max Stikkelorum, Dries Boulidam en Christopher Groot zorgden ervoor dat na 7 partijen de tussenstand 4-3 was. Jelle van der Werff was doorgeschoven naar de -81 kg en moest als zijn fysiek inzetten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jelle won met wazari door schouderworp.

Omdat het team tweede in de poule werd trof Judo Yushi in de halve finale het team van Hercules (Limburg), de winnaar van de andere poule. De uitslag werd een ‘close-call’. Na negen wedstrijden stond er een 4-5 uitslag op het scorebord en moest Judo Yushi aantreden voor brons.

In de strijd om brons was het team Topjudo Arnhem Nijmegen team 2 de tegenstander. Markus Feddema opende de score met een o-uchi-gari overwinning (zie filmpje hieronder). Daarna volgde Max met een goede overwinning door twee keer te scoren voor wazari-awasete-ippon. Luca Needham had een tegenstander die fysiek veel tegenstand bood. Door een aanpassing in kumi-kata tactiek kon Luca de partij mee naar zich toetrekken. Uiteindelijk won Luca met drie keer shido. Dries Boulidam judoode ook een solide wedstrijd en sloot een mooie dagserie af met een ippon overwinning door houdgreep. Net als in de eerste wedstrijd kon Dion Blanck de wedstrijd beslissen. Dion had wederom een fysiek zware wedstrijd, maar kon een actie van zijn tegenstander doorsturen voor wazari en het brons binnenhalen. Christopher Groot en Jelle van der Werff zetten nog twee punten op het bord, waardoor met 7-2 het brons werd veroverd.

 

 

Het team bestond uit:

 • u42 kg: Teun Zwetsloot en Markus Feddema
 • u46 kg: Max Stikkelorum (Kata-Guruma)
 • u50 kg: Luca Needham
 • u55 kg: Dries Boulidam (Van der Kolk)
 • u60 kg: Dion Blanck
 • u66 kg: Emilio Otte, Tom Duivenvoorden
 • u73 kg: Christhopher Groot en Jelle van der Werff
 • u81 kg: Loek van der Veld
 • +81 kg: —

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on sep 23, 2018

Comment (1)

 • Edwin

  Super gedaan jongens!!
  Leuk verslag ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.