Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi national challenge de Troyes 2018 groepsfoto

SUCCES IN TROYES FRANKRIJK

Judo Yushi is met zes judoka’s in de leeftijdscategorie onder 18 jaar afgereisd naar de ‘National Challenge de la Ville de Troyes’ , een Label-A toernooi in Frankrijk. Het team keerde met zes prijzen weer terug in Nederland.

Franse judoka’s hebben altijd een grote vechtlust. Dat zorgt ervoor dat er altijd strijd is

Sammy Beelen beet het spits af en stond in haar derde toernooi op rij in de -57 kg klasse op het podium. Sammy startte haar eerste wedstrijd met een overwinning door 3x shido. De tweede ronde won Sammy met wazari door harai-maki-komi. In de kwartfinale stuitte Sammy op een taai meisje, maar uiteindelijk kon ze deze wedstrijd met armklem winnen. In de halve finale tegen Bornael won Sammy met twee keer wazari door maki-komi.

De tegenstandster in de finale was lastig bespeelbaar en judoode in een hoog tempo. Sammy had een goede strategie daartegenover staan en werd in de partij steeds sterker. Sammy kon daardoor  twee keer scoren, de eerste keer met maki-komi en de tweede keer met o-uchi-gari.

Judo Yushi national challenge de Troyes 2018 Sammy Beelen finale tegen Couty

 

Tot 81 kg was Loek van der Veld met overmacht de sterkste judoka. Ondanks dat er een paar judoka’s in deze klasse rondliepen met een goed judogevoel, konden ze met name de lengte van Loek niet goed aan. Loek startte na een vrije eerste ronde de kwartfinale met o-uchi-gari winst. De halve finale won Loek met vol punt door een verwurging. Ook de finale tegen een vooraf geduchte tegenstander duurde niet lang. Loek won wederom met vol punt door o-uchi-gari.

Judo Yushi national challenge de Troyes 2018 Loek van der Veld finale tegen Heili  

In de klasse tot 73 kg stonden zowel Christopher Groot als Jelle van der Werff op het podium. Christopher en Jelle stonden aan dezelfde kant van het schema en konden elkaar in de halve finale treffen. Dit gebeurde niet, want Christopher stuitte na twee overwinningen met verwurgingen in de kwartfinale op Soutif, die hij in een stevig gevecht uiteindelijk in Golden score met shido verloor.

Jelle van der Werff won drie keer met vol punt; de eerste ronde met sasae-tsuri-komi-ashi en houdgreep, de tweede ronde met een schouderworp en de kwartfinale met een houdgreep. In de halve finale stuitte ook hij op Soutif die twee fouten van Jelle direct afstrafte met twee scores.  In de daaropvolgende wedstrijd om brons won Jelle met vol punt door schouderworp en een overname.

Christopher kwam via de herkansing, met twee ippon overwinningen door uchi-mata en houdgreep, terug in de andere wedstrijd voor brons. Deze kans liet Christopher niet onbenut; hij won de partij snel met vol punt door harai-goshi.

Judo Yushi national challenge de Troyes 2018 Jelle van der Werff

Judo Yushi national challenge de Troyes 2018 Christopher Groot

 

Tot 66 kg is het deelnemersveld altijd erg sterk. Emilio Otte had in deze klasse dan ook zijn handen vol aan tegenstanders die goede techniek combineerden met een flinke dosis vechtlust. Emilio won de eerste ronde met armklem. In de tweede partij kwam Emilio op achterstand. Emilio verhoogde de druk, waardoor zijn tegenstander een fout maakte en Emilio hem kon overnemen. Vervolgens maakte Emilio het ook tegen hem af met een armklem. In de kwartfinale won Emilio wederom met een armklem.

In de halve finale stond Emilio tegenover een judoka die in een hoog tempo vocht en ook goede acties in huis had. Emilio hield een tijd stand, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander twee keer scoorde. In de strijd om brons bleek Emilio gewaarschuwd. Eenzelfde type tegenstander maakte het Emilio erg moeilijk, maar dit keer vocht hij in hetzelfde tempo mee. Uiteindelijk onstond er een duel voor een buitenwaartse haak. In dat duel trok Emilio trok zijn tegenstander door in o-soto-maki-komi en scoorde wazari. Emilio verdedigde de voorsprong met succes en behaalde brons.

Judo Yushi national challenge de Troyes 2018 Emilio Otte

 

Tot 50 kg maakte Luca Needham zijn debuut in Frankrijk. De klasse tot 50 kg heeft in Nederland nooit zoveel deelnemers, maar op dit toernooi was ook deze klasse goed gevuld. Luca won de eerste ronde met armklem en de tweede ronde met uchi-mata. In de kwartfinale scoorde Luca na een score met uchi-mata ippon met sankaku. De judoka in de halve finale was taai, maar ook hier scoorde Luca met verwurging, waarbij de scheidsrechter ippon moest aangeven omdat zijn tegenstander vergat af te tikken. De judoka in de finale was het sterkst en bleef Luca continue op zijn huid zitten. Luca kon niet onder deze druk uitkomen en liep drie keer op shido, waardoor hij de finale verloor.

Judo Yushi national challenge de Troyes 2018 Luca Needham

 

Resultaten National Challenge de la Ville de Troyes 2018:

  • 1e, u18, u57 kg: Sammy Beelen
  • 1e, u18, u81 kg: Loek van der Veld
  • 2e, u18, u50 kg: Luca Needham
  • 3e, u18, u73 kg: Jelle van der Werff
  • 3e, u18, u73 kg: Christopher Groot
  • 3e, u18, u66 kg: Emilio Otte

 

 

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on okt 28, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.