Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Bayer Judo Cup 2018 prijzen Judo Yushi heren u17

SUCCES IN DUITSLAND OP BAYER CUP

De Bayer Judo Cup in Leverkusen Duitsland is één van de toernooien die de selectie gebruikt in de opbouw naar de Nederlandse meetmomenten. In een goed bezet deelnemersveld deed Judo Yushi mee met negen judoka’s en behaalde maar liefst vijf prijzen.

 

Sommige wedstrijden waren echte ‘clashes’. Voor de liefhebber mooi om te zien! 

 

De heren tot 17 jaar startten al vroeg op zaterdag, waardoor ervoor is gekozen om al op vrijdagavond af te reizen naar Leverkusen. Een goede keuze want na een goede nachtrust was iedereen er klaar voor.

Luca Needham startte in de klasse tot 50 kg met een zware wedstrijd tegen de Belg Houthooft. Luca won ver in golden score met ippon door shido. In de tweede ronde versloeg Luca de Duitser Romanov met ippon door uchi-mata. In de kwartfinale scoorde Luca ippon met verwurging tegen de Duitser Sippel. In de halve finale ontstond een spannende judowedstrijd tussen Luca en de Nederlander Tom van der Ree. Luca kwam op voorsprong, maar liep iets later toch op een schouderworp en verloor. In de strijd om brons kwam Luca wederom Houthooft tegen. nu won Luca vrij snel met uchi-mata!

Jelle van der Werff had last van een schouderblessure, maar kon in de klasse tot 73 kg toch doordringen tot de finale. Jelle was de eerste ronde vrij en won in de tweede ronde van Louve (Duitsland) met ippon door twee scores met kleine binnenwaartse beenhaak. In de kwartfinale tegen Djadin (Duitsland) won Jelle met vol punt door verwurging. In de halve finale tegen Van den Hooven (Rotterdam) won Jelle in de verlenging met golden score. In de finale wachtte Jelle van Teijlingen, eveneens van Mahorokan uit Rotterdam. Jelle van der Werff maakte het Jelle van Teijlingen nog aardig lastig, maar verloor uiteindelijk met wazari de finale.

Jelle de Bruin stond in de klasse tot 81 kg vier wedstrijden op de mat. Jelle won van Shmitz (Duitsland) en Schell (Nederland). Tegen de Duitser Nentwig liet Jelle zich te gemakkelijk wegzetten en verloor onnodig. In deze wedstrijd had meer ingezeten. Omdat Jelle daarna van de latere kampioen Van Herk (Rotterdam) verloor, moest hij genoegen nemen met brons.

Bij de dames tot 17 jaar debuteerde Sammy Beelen in de klasse tot 57 kg. Sammy won haar eerste wedstrijd van Wachendorf (Duitsland) met ippon door te scoren met uchi-mata en drie keer shido te forceren. In de tweede wedtrijd tegen Sedlmair (Duitsland) kwam Sammy nog te kort en verloor ze met uchi-mata. In de herkansing won Sammy van Khammar (Duitsland) en van Emma Willemsen  (Rebel Sport, Huizen) met sankaku. Dit leverde haar de derde plaats op. Met recht een knappe prestatie om in een hogere gewichtsklasse direct op het poidum te staan.

Bayer Judo Cup 2018 prijs Sammy Beelen Judo Yushi

 

Bij de heren tot 20 jaar behaalde Tim Fennema een derde prijs in de klasse tot 81 kg. Tim startte niet scherp en verloor van de Duitser Bakukari met vol punt door een overname. Daarna knokte Tim zich terug via de herkansing en won van Luca de Waal (Nijmegen) en Keisel (Duitsland) twee keer met vol punt door uchi-mata. Ook van Koen Visser (Nieuw-Zeeland) won Tim met uchi-mata en drie keer shido. In strijd om brons won Tim van Van Mourik (Dronten) met vol punt door een tilofferworp.

In dezelfde klasse maakte Loek van der Veld ook een mooie reeks. Loek bereikte de halve finale, maar kon die wedstrijd en de daaropvolgende wedstrijd om brons niet winnen. Christopher Groot bereikte net niet de strijd om brons in de klasse tot 73 kg, maar draaide eveneens een goede reeks wedstrijden.

Bayer Judo Cup 2018 prijs Tim Fennema

 

Prijswinnaars Bayer Judo Cup Duitsland:

  • 3e heren u20 -81 kg: Tim Fennema
  • 2e heren u17 -73 kg: Jelle van der Werff
  • 3e heren u17 -81 kg: Jelle de Bruin (Gietelink)
  • 2e heren u17 -50 kg: Luca Needham
  • 3e dames u17 -57 kg: Sammy Beelen

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on okt 13, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.