Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi judoka's Renz Beelen en Mike de Rooij kampioen van Noord-Holland

Mike de Rooij en Renz Beelen kampioen van Noord-Holland tot 15 jaar

Judo Yushi heeft met vijf medailles een goede score behaald op het kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar. Renz Beelen en Mike de Rooij werden kampioen van Noord-Holland. Tijdens het kampioenschap werd de Nieuw-Vennepse Maira Medema door de Judo Bond Nederland gehuldigd voor haar nationale titel in de leeftijdsklasse tot 18 jaar en gepromoveerd tot zwarte band.

Judo Yushi judoka Renz Beelen kwam op het kampioenschap van Noord-Holland uit in de klasse tot 60 kg en was met overmacht de beste in zijn klasse. Renz won de kwartfinale met vol punt door schouderworp en de halve finale met vol punt door een houdgreep. In de finale was een score met heupworp voldoende voor wazari. Renz kon dit punt zonder veel problemen tot het einde van de partij verdedigen en werd kampioen.

Tot 50 kg startte Mike de Rooij moeizaam in de kwartfinale en kwam op achterstand. Dat was dan ook het enige punt dat hij tegen kreeg. Hij herstelde in de partij door met heupworp vol punt te scoren. Mike won vervolgens ook zijn halve finale en finale met vol punt door heupworpen en werd kampioen.

Bij de meisjes tot 48 kg drong Katara Dekker door tot de finale na overwinningen in de kwartfinale met vol punt door binnenwaartse haak en de halve finale met waza-ari door heupworp. De finale kon Katara niet winnen, waardoor ze tweede werd. Jayda Struijk en Noa Stevenhaagen werden beiden derde in respectievelijk de gewichtsklassen -44 kg en -40 kg. Alle vijf de judoka’s hebben zich door deze prestaties geplaatst voor het kampioenschap van Nederland op 30 oktober in Leek (Groningen).

Bij het kampioenschap van Noord-Holland werd Maira Medema gehuldigd door de Judo Bond Nederland voor haar NK titel in de leeftijdsklasse tot 18 jaar drie weken geleden. Maira werd gepromoveerd tot eerste dan (zwarte band) en kreeg deze uit handen van de voorzitter van het district Noord-Holland uitgereikt.

 

Judo Yushi judoka Maira Medema gepromoveerd tot zwarte band n.a.v. haar nationale titel in de leeftijdsklasse tot 18 jaar

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on okt 10, 2021

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.