Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi - kampioenschap van Noord-Holland teams -12 -15 2019

MEISJESTEAM TOT 12 JAAR KAMPIOEN VAN NOORD-HOLLAND

Het meisjesteam van Judo Yushi tot 12 jaar is kampioen geworden van Noord-Holland. Het team tot 15 jaar is tweede geworden. Beide teams plaatsen zich daardoor voor het NK Jeugdteams.

Het meisjesteam tot 12 jaar heeft een bijzondere prestatie geleverd, want voor het eerst werd een Judo Yushi meisjesteam tot 12 jaar kampioen van Noord-Holland. Het team heeft goede progressie geboekt, want vorig jaar werd het team, dat bijna geheel dezelfde samenstelling had, nog vierde.

In de openingswedstrijd tegen Talententeam Noord-Holland Noord startten de meiden van Judo Yushi erg goed en zetten direct een 4-1 overwinning op het bord. Tegen het team van Topjudo Amsterdam ging het gelijk op tot 2-2. Xuxa kwam in de zwaarste gewichtsklasse snel op voorsprong, maar had vervolgens veel moeite om die vast te kunnen houden. Uiteindelijk kon Xuxa de wedstrijd winnen en het winnende punt voor het team binnenhalen. Ook tegen Kenamju stond het na vier partijen 2-2, en wederom was de partij van Xuxa beslissend. Xuxa won de partij snel en zette wederom het winnende punt op het bord, waardoor het team ongeslagen kampioen werd.

Het kampioensteam bestond uit: -28 kg: Aurora Dekker, -32 kg: Shayen Ouwerkerk, -36 kg: Katara Dekker, -40 kg: Kimberley Buckens, +40 kg: Xuxa Blom.

 

Judo Yushi - kampioenschap van Noord-Holland teams meisjesteam -12 2019

 

Bij de meisjes tot 15 jaar was de krachtmeting er niet minder om. De concurrenten van Judo Yushi waren de combinaties Topjudo Amsterdam-Kenamju en Talententeam Noord-Holland Noord. Geen gemakkelijke opgave, omdat we geen zwaargewicht hadden en zowel Maira als Estrella voor het eerst in een  hogere gewichtsklasse uitkwamen.

In pittige duels werd van Topjudo Amsterdam-Kenamju met 1-4 verloren, maar van het Talenteam Noord-Holland Noord met 3-2 gewonnen. Daardoor was zilver en een een NK plaats een feit.

Het team bestond uit:-44 kg: Fleur Sinnema (Tom van der Kolk), -48 kg: Maira Medema,  -52 kg: Estrella Otte en Ivy Meijer, -57 kg: Kimberley Werginz, +57 kg: —.

De beste twee teams uit elk district plaatsen zich voor het NK Jeugdteams op 15 juni in Nijmegen. Daar strijden onze meiden samen met 15 andere teams om de nationale titel. Beide meisjesteams zullen de komende weken hard trainen om een goed resultaat neer te zetten.

Judo Yushi - kampioenschap van Noord-Holland teams meisjesteam -15 - 2019

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on mei 26, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.