Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi nieuws NK Jeugdteams 2019 meisjesteam tot 12 jaar 3e van Nederland

MEISJESTEAM JUDO YUSHI -12 JAAR DERDE VAN NEDERLAND

Zaterdag 15 juni werd in de Jan Masinkhal te Nijmegen het Nederlands kampioenschap voor teams onder 12 jaar gehouden. Op het NK heeft het team van Judo Yushi een fantastische prestatie geleverd door voor het eerst sinds 2010 een podiumplaats bij de meisjes te bemachtigen. Na een lange rit wisten de vijf meiden een bronzen medaille te winnen!

“Het was erg leuk om vandaag onderdeel uit te maken van het top meidenteam!”– Remco Ouwerkerk

Op het NK strijden de sterkste vijftien teams van Nederland tegen elkaar. Het Meisjesteam van Judo Yushi veroverde een maand geleden de titel op het kampioenschap van Noord-Holland en plaatste zich zodoende voor het NK.

Het team dat zowel op het kampioenschap van Noord-Holland als op het NK uitkwam bestond uit: -28 kg: Aurora Dekker, -32 kg: Shayen Ouwerkerk, -36 kg: Katara Dekker, -40 kg: Kimberley Buckens, +40 kg: Xuxa Blom.

 

Judo Yushi lootte in de eerste ronde Judovereniging Thag uit Overijssel. Door overwinningen van Aurora, Shayen Ouwerkerk en Xuxa Blom won Judo Yushi met 3-2.

De tegenstander in de kwartfinale was Judoclub Helden uit Limburg. De winstpartijen van Katara Dekker en Xuxa Blom waren helaas niet genoeg om door te gaan naar de halve finale, het team verloor met 3-2.

In de herkansing herpakte de meiden zich en werd er met 4-1 gewonnen van het sterke Bushi uit Arnhem. In de tweede herkansingsronde tegen Sportschool Geelhoed uit Zeeland werd veel strijd geleverd. Aurora Dekker opende de score met uchi-mata (heupworp), waarna Katara Dekker de stand op 2-1 zette. Kimberley scoorde met een mooie beenhaak wazari, maar kwam daarna ongelukkig in een houdgreep terecht. Nu moest het op de laatste partij aankomen, Xuxa Blom maakte het niet spannend en legde haar tegenstander met een voetveeg binnen 10 seconden op haar rug. Met een 3-2 overwinning was de strijd om het brons bereikt.

 

De strijd om het brons werd gestreden tegen het combinatieteam van Kings/ Tan Ren Jitsu uit Friesland. Na een eerste verliespartij kon Shayen Ouwerkerk de stand weer gelijk trekken. Katara Dekker scoorde in haar partij vrij snel met harai-goshi (heupworp) en won. Kimberley Buckens had wederom een spannende partij, maar verloor helaas op scheidsrechtersbeslissing. Xuxa Blom mocht weer de beslissende strijd leveren. Xuxa herhaalde de actie uit de vorige partij; na een goed pakkingsgevecht veegde zij haar tegenstander en scoorde na 15 seconden vol punt. Met deze overwinning was Judo Yushi derde van Nederland en kon het feest gevierd worden.

 

__

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on jun 15, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.