Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Max Stikkelorum debuteert op NK volwassenen en staat in de strijd om brons

Max Stikkelorum debuteert met vijfde plaats op NK senioren

Max Stikkelorum maakte al een mooie reeks op het NKT (het kwalificatietoernooi voor het NK volwassenen) en vervolgde deze prestatie met een gedeeld vijfde plek op het NK.

Max is eerstejaars judoka in de leeftijdscategorie tot 21 jaar, maar nam deel aan het nationaal kwalificatietoernooi (NKT) voor het NK volwassenen. Het doel was vooral om na de corona-lockdown weer extra wedstrijdritme op te doen.

Max plaatste zich op het nationaal kwalificatietoernooi bij de beste acht en kwam vandaag in het Topsportcentrum Almere op de finaledag van het NK bij de beste zes judoka’s van Nederland. Max won de 1/16e finale met een ko-uchi-gari, maar verloor de kwartfinale door sankaku. In de herkansing won Max met ippon door harai-goshi, waardoor hij in de strijd om brons mocht aantreden. Helaas verloor Max deze wedstrijd. De gedeelde vijfde plaats is echter een mooie prestatie, zeker gezien Max zijn debuut maakte op het NK volwassenen.

Biko Vos plaatste zich bij de beste vijf op het NKT in de klasse tot 90 kg. Op het NK lukte het Biko niet om bij de beste acht judoka’s te eindigen. 

 

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on okt 02, 2021

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.