Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

kampioenschap van Noord-Holland tot 18 jaar 2021 met goud voor Maira Medema en brons voor Estrella Otte

MAIRA MEDEMA KAMPIOEN VAN NOORD-HOLLAND TOT 18 JAAR

Het eerste toernooi na de coronalockdown was direct een meetmoment. Het wedstrijdseizoen werd geopend met het kampioenschap van Noord-Holland tot 18 jaar. Op dit kampioenshap werd Maira Medema kampioen tot 48 kg en behaalde Estrella Otte het brons in de klasse tot 57 kg.

Maira Medema startte in de 48 kg enigszins gespannen na een lange tijd zonder wedstrijden, maar wist de eerste wedstrijd in de verlenging toch te winnen met vol punt door een beenworp. De tweede wedstrijd won Maira direct in haar eerste aanval met een beenveeg en de finalepartij voor goud duurde eveneens niet lang. Met een houdgreep behaalde Maira het goud.

Estrella Otte startte sterk in de -57 kg met een overwinning, maar verloor daarna in de verlenging door een schouderworp. In de herkansing kwam Estrella op achterstand, maar uiteindelijk kon Estrella met een heupworp de wedstrijd naar zich toe trekken. De strijd om het brons besliste Estrella vrij snel met een schouderworp.

De podiumplaatsen van Maira en Estrella geven recht op deelname aan het Nederlands Kampioenschap tot 18 jaar, dat op 18 september in Den Haag plaatsvindt.

 

Kimberley Werginz, Teun Zwetsloot, Twan van Vliet en Tom Duivenvoorden kwamen dicht bij het podium maar verloren om brons. Coach Barry Piroli noemde het kampioenschap een goed vertrekpunt; ”dit is een nieuw startpunt met goede prestaties waarop we verder kunnen bouwen, maar tegelijk is duidelijk dat er ook weer veel werk verzet moet gaan worden”.

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on sep 06, 2021

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.