Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi judoka Maira Medema kampioen van Nederland

MAIRA MEDEMA KAMPIOEN VAN NEDERLAND

Maira Medema is zaterdag 18 september kampioen van Nederland geworden in de leeftijd tot 18 jaar in de klasse tot 48 kg. Estrella Otte behaalde een gedeelde vijfde plaats tot 57 kg.

Maira Medema was twee weken geleden kampioen van Noord-Holland geworden in de klasse tot 48 kg en dwong daarmee plaatsing af voor het Nederlands kampioenschap. Op het NK stond Maira in een deelnemersveld van de beste 16 judoka’s die zich via de andere districten in Nederland hadden geplaatst.

Maira won de 1/16e finale  van Vogelzang (Gouda) met vol punt door houdgreep. In de kwartfinale versloeg Maira Rustige (Veendam) eveneens voortijdig met vol punt door uchi-mata. De halve finale besliste Maira binnen negen seconden direct in de eerste aanval. Met een o-uchi-gari stuurde Maira Hoekstra uit Nijmegen naar de mat voor ippon. De finale tegen Noufal (Haarlem) was de zwaarste wedstrijd. Maira had een paar scoringskansen, maar kon net niet scoren. Vlak voor tijd lukte het wel met een buitenwaartse haak. Maira hield de voorsprong vast tot het einde en haalde het kampioenschap binnen.

In de klasse tot 57 kg was Estrella Otte op het kampioenschap van Noord-Holland derde geworden en had zich eveneens geplaatst. Estrella leverde een knappe prestatie door gedeelde vijfde van Nederland te worden. Estrella won de 1/16e finale met een heupworp en de kwartfinale met schouderworp. Het lukte Estrella niet om de halve finale en de strijd om brons te winnen, waardoor ze vijfde van Nederland werd.

Judo Yushi coach Barry Piroli was zichtbaar tevreden; “Twee judoka’s die zich plaatsen en die beiden in de top 5 eindigen, waarvan één kampioen, is een zeer mooi resultaat, waar we weer verder op kunnen doorbouwen”.

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on sep 20, 2021

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.