Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi NK Judo -15 Maira 1e Estrella 3e

MAIRA MEDEMA KAMPIOEN VAN NEDERLAND, ESTRELLA OTTE DERDE

Judo Yushi heeft goed gepresteerd op het NK tot 15 jaar. Alle vijf de judoka’s van Judo Yushi die zich geplaatst hadden behaalden een top 8 klassering. Maira Medema werd kampioen van Nederland, Estrella Otte werd derde.

Maira Medema had in de klasse tot 44 kg een vrije eerste ronde en versloeg daarna in de tweede ronde Spinder (Noord-Nederland) met een houdgreep. Ook de kwartfinale tegen De kock won Maira door eerst te scoren met een sasae-tsuri-komi-ashi en daarna direct een houdgreep te maken. In de Halve finale tegen Pannegieter  (Noord-Holland) kwam Maira niet tot scoren, maar won ze door shido..

In de finale trof Maira Bidaoui (Limburg). Ook hier was Maira de meest aanvallende judoka en na twee shido’s kon Maira haar tegenstandster in een houdgreep pakken en de finale met vol punt voortijdig winnen.

 

Estrella Otte startte in de eerste ronde tegen Janssen uit Limburg met verlies door schouderworp. Nu volgde een lange route via de herkansing om naar het podium te kunnen komen. Estrella won in de herkansing van Riddering (Noord-Nederland) binnen tien seconden met een heupworp en van Opstal (Oost-Nederland) met een harai-goshi en een houdgreep. In de wedstrijd erna was wederom Janssen de tegenstandster. Dit keer vocht Estrella harder en kon de partij naar zich toe trekken door ippon te scoren met schouderworp. Ook de wedstrijd erna tegen Boerkamp (Midden-Nederland) won Estrella. Estrella scoorde met een sankakuhoudgreep en mocht vervolgens uitkomen in de strijd om brons tegen Kreijveld uit Zuid-Nederland. Na anderhalve minuut een redelijk gelijkopgaande wedstrijd won Estrella het brons met een houdgreep.

 

Lucas Beelen (-55 kg), Markus Feddema (-46 kg) en Kimberley Werginz (-57 kg) draaiden ook een goed NK en behaalden alle drie een top 8 klassering (gedeelde zevende).

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on apr 11, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.