Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi - Maira Medema kampioen Dutch Open

MAIRA MEDEMA KAMPIOEN OP DUTCH OPEN

Maira Medema is kampioen geworden op de Dutch Open in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Behalve Maira behaalden nog zes judoka’s van Judo Yushi een top 8 klassering.

 

De Dutch Open Espoir wordt door de Judo Bond Nederland zelf jaarlijks georganiseerd en is het sterkst bezette open toernooi dat in Nederland plaatsvindt. Het toernooi heeft een groot deelnemersveld van landen uit voornamelijk West-Europa. Ook dit jaar vond de Dutch Open weer plaats in de topsporthal in Eindhoven. 

Maira Medema is op de Dutch Open kampioen geworden in de klasse tot 44 kg. Maira startte met een vrije eerste ronde. In de tweede ronde won Maira van Schellevis (Nederland) met vol punt door uchi-mata. Ook de kwartfinale won Maira vlot. Binnen 10 seconden scoorde Maira vol punt door o-uchi-gari tegen de Belgische Martens. De halve finale tegen de Zwitserse Berisha was een stuk spannender. Met een tani-otoshi zette Maira een punt op het bord, maar de Zwitserse trok de stand gelijk met een o-uchi-gari. In de verlenging lukte het Maira om het winnende punt te scoren met wederom tani-otoshi.

In de finale stond Maira tegenover de Nederlandse Janssen. Maira kwam door een schouderworp op achterstand. Vervolgens ging Maira op zoek naar de gelijkmaker, waarbij ze haar tegenstandster zodanig onder druk zette dat ze uiteindelijk vijf seconden voor tijd met drie keer shido de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

 

Behalve Maira behaalden zes andere judoka’s ook goede resultaten. Kirsten van Gulik won bij de dames tot 21 jaar in de klasse tot 70 kg van de Belgische Meeuwsen en de Duitse Opitz met vol punt, maar moest in de halve finale haar meerdere erkennen in de sterke Zwitserse Vetterli. Om brons lukte het Kirsten niet om te winnen van Desender uit België. Bij de heren tot 73 kg maakte Christopher Groot, net eerstejaars geworden in de leeftijdsklasse tot 21 jaar, een mooie reeks en behaalde een top 8 klassering. 

Ook Emilio Otte (-18 jaar, u66 kg), Sammy Beelen (-18 jaar, u57 kg), Estrella Otte (-15 jaar, u48 kg) en Markus Feddema (-15 jaar, u46 kg) behaalden een top 8 klassering.

 

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on jan 14, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.