Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi - Maira Kimberley en Estrella podium kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar

MAIRA EN MARKUS KAMPIOEN VAN NOORD-HOLLAND

Judo Yushi heeft goed gepresteerd op het kampioenschap van Noord-Holland in de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Maira Medema en Markus Feddema werden kampioen van Noord-Holland.  Ook Kimberley Werginz, Estrella Otte en Lucas Beelen behaalden een medaille, waardoor Judo Yushi straks met vijf judoka’s op het NK tot 15 jaar staat.

Maira Medema had vorige week al meegedaan aan het NK tot 18 jaar in de klasse tot 44 kg en werd derde van Nederland. Maar Maira is nog officieel een judoka in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Tot 44 kg was zij de favoriet. Maira won al haar partijen tot en met de halve finale voortijdig met vol punt. In de finale domineerde Maira, maar een aanval van haar werd overgenomen. Dit bleek echter geen score en in het grondjudo dat direct op deze actie volgde pakte Maira haar tegenstandster in een houdgreep die ze voor ippon vasthield.

 

Ook Markus Feddema werd bij de jongens in de klasse tot 46 kg kampioen. In één van de sterkst bezette klassen wist ook Markus zijn wedstrijden tot de finale allemaal voortijdig te winnen. De halve finale won Markus met een spectaculaire heupworp. In de finale had Markus een wat lastigere tegenstander, maar ook Markus kon zijn tegenstander in een houdgreep te pakken en vasthouden voor de winst.

 

Kimberley Werginz kwam uit in de klasse tot 57 kg bij de meisjes. Kimberley won met hard werk vier partijen op rij, en kon alleen in de strijd voor het kampioenschap haar tegenstandster niet verslaan, waardoor Kimberley tweede werd. Estrella Otte (meisjes tot 48 kg) en Lucas Beelen (jongens tot 55 kg) maakten ook een mooie reeks en behaalden brons.  Zijn jongere broer Renz Beelen is eerstejaars in deze leeftijdsklasse. Ook hij kwam dichtbij. Na vijf wedstrijden verloor hij  om brons, maar liet wel al zien dat hij goed kan meekomen!Alle vijf de judoka’s met een podiumplaats mogen uitkomen op het NK tot 15 jaar, dat op 6 april plaatsvindt in Leek.

 

Judo Yushi - Markus Feddema en Lucas Beelen podium kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar

 

Resultaten:

  • kampioen van Noord-Holland meisjes -44 kg: Maira Medema
  • kampioen van Noord-Holland jongens -46 kg: Markus Feddema
  • 2e meisjes -57 kg: Kimberley Werginz
  • 3e meisjes -48 kg: Estrella Otte
  • 3e jongens -55 kg: Lucas Beelen

 

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on mrt 18, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.