Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi - Loek van der Veld NKu21 2e u90kg

LOEK VAN DER VELD DERDE VAN NEDERLAND

Judo Yushi judoka Loek van der Veld is op het NK tot 21 jaar derde van Nederland geworden in de klasse tot 90 kg. Een onverwachte en daardoor knappe prestatie omdat Loek eerstejaars is in deze leeftijdsklasse, nog vier kilogram onder de gewichtsgrens weegt en dit zijn eerste toernooi in deze gewichtsklasse is.

Loek van der Veld had zich voorbereid in de klasse tot 81 kg, maar kon vanaf januari deze gewichtsklasse niet meer houden. In korte tijd is gewerkt aan omzetting naar de klasse tot 90 kg. Loek had zelfs een toernooi in de voorbereiding op het NK laten lopen, omdat hij nog niet klaar was voor deze klasse. De omzetting wierp zijn vruchten af, want Loek, vorig jaar nog uitkomend in de leeftijdscategorie tot 18 jaar, behaalde als eerstejaars judoka bij de junioren direct de bronzen medaille op het NK.

Loek won zijn eerste wedstrijd met houdgreep, maar liep in de tweede ronde tegen Kingma uit Veendam op. In deze wedstrijd startte Loek sterk, maar een wazari voorsprong verdween ineens van het bord (was een fout, want een tweede wazari werd weggewoven). Hierdoor bleef de stand gelijk en brak het krachtsverschil in de verlenging Loek op, waardoor hij uiteindelijk verloor. Via de herkansingen kwam Loek sterk terug met een vol punt overwinning op Klijsen (De Rooij) door te scoren met heupworp en het af te maken met houdgreep, een vol punt overwinning op Pannenkoek (Bliemer Arashi) met scores door een heupworp en sumi-gaeshi, een vol punt overwinning tegen Moens (Kenamju) door een overnameworp en een erg mooie vol punt overwinning tegen Van Gestel (Berlicum) door te scoren met o-uchi-gari, waarbij zijn tegenstander helemaal los van de mat kwam. Loek had nu tijd om te herstellen van de zware krachtsinspanningen voordat hij moest aantreden om het brons. In deze wedstrijd stond Loek tegenover De Cloe (Bijsterbosch). Loek was veel sterker en scoorde zijn eerste punt door een overname om het vervolgens af te maken met een combinatie van een heupworp voorwaarts met een beenworp achterwaarts. Ook Tim Fennema zat dicht bij een medaille. Hij verloor na een goede reeks om brons in de klasse tot 81 kg. Raynaldo Kuijpers werd gedeelde zevende in de klasse tot 73 kg. 

Judo Yushi Loek van der Veld nku21 2019 u90 kg 3e podiumpfoto

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on mrt 04, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.