Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi - NK u18jaar 2019 - Jelle van der Werff kampioen van Nederland podiumfoto

JELLE VAN DER WERFF KAMPIOEN VAN NEDERLAND TOT 18 JAAR

Een week na het kampioenschap van Nederland tot 21 jaar vond in Den Haag het kampioenschap van Nederland tot 18 jaar plaats. Op het NK behaalde Judo Yushi judoka Jelle van der Werff de nationale titel en werden Luca Needham en Maira Medema derde.

Judo Yushi - NK u18jaar 2019 - Jelle van der Werff kampioen van Nederland

 

De afgelopen periode toonde aan dat de beste judoka’s in de -73 kg klasse in Nederland redelijk dicht bij elkaar zitten qua niveau. Vorm van de dag kan bepalend zijn voor het resultaat. Jelle van der Werff had door een blessure een moeizaam districtkampioenschap, maar plaatste zich wel voor het NK. In de afgelopen week ging het beter en had Jelle zich goed voorbereid . Na een eerste vrije ronde stond Jelle in de tweede ronde tegen Van den Hooven uit Rotterdam (Mahorokan). Van den Hooven is redelijk gewaagd aan het niveau van Jelle, maar Jelle scoorde met een schouderworp en verdedigde daarna solide de voorsprong. In de derde ronde stond Jelle tegen Kalter uit Oost-Nederland (IJsselmond). Jelle was ook in deze partij de sterkste judoka en won de partij voortijdig met ippon door eerst te scoren met een schouderworp en daarna met een heupworp. In de halve finale was Buitelaar uit Den Haag (Lu-gia-jen) de tegenstander, een judoka met een judostijl die vroeg om een specifiek strijdplan. Jelle voerde dat goed uit, waardoor Buitelaar de kans niet kreeg om gevaarlijk te worden en Jelle de partij met vol punt won door oplopende shido.  In de finale was Kroese, eveneens van Lu-gia-jen uit Den Haag, de tegenstander. Eerder dit seizoen verloor Jelle nog van Kroese, maar dit keer hield Jelle zijn hoofd koel. In een partij met veel strijd kon hij eveneens met vol punt door oplopende shido de finale winnen. Het kampioenschap levert Jelle ook nog promotie naar zwarte band op.

 

Judo Yushi - NK u18jaar 2019 - Luca Needham en Maira Medema

 

Luca Needham was nog niet helemaal hersteld van een griep, maar behaalde desondanks toch een podiumplaats in de klasse tot 50 kg. Ook Luca was de eerste ronde vrij. In ronde twee won Luca van Haarbrink (Topjudo Utrecht) met vol punt door offerworpen en in ronde drie van Kremer (Judoschool Veendam) met wazari door eveneens een offerworp. In de halve finale tegen Joshua de Lange (Mahorokan Rotterdam) bleef het lang spannend, maar hoe langer de partij duurde, hoe meer krachten er wegvloeiden bij Luca. In de verlenging verloor Luca uiteindelijk door een houdgreep. In de daaropvolgende strijd om brons tegen Wong (Koka Amsterdam) had Luca het eveneens zwaar, maar hij kende zijn tegenstander goed en kon het uiteindelijk tot in de verlenging volhouden. In de verlenging scoorde Luca met binnenwaartse beenhaak het winnende punt.

 

Maira Medema komt nog uit in de leeftijdsklasse tot 15 jaar en deed al mee in de leeftijdsklasse tot 18 jaar om te proeven aan het niveau. Dit ging Maira uitstekend af. In de klasse tot 44 kg verloor Maira de eerste wedstrijd door een heupworp van Riadi uit Twente, maar kwam via de herkansing goed terug. Maira won van Beurskens uit Amersfoort (Theo Meijer Sport) met vol punt door een heupworp, van Janssen uit Limburg (JC Helden) met vol punt door houdgreep en om brons van Lavrijssen uit Eindhoven (Essink) eveneens met vol punt door shido.

 

Ook Max Stikkelorum was dichtbij een podiumplaats. Max behaalde de halve finale en stond daarin voor. Hij kon de wedstrijd echter niet winnend afsluiten en verloor daarna om brons. Emilio Otte stond ook goed te judoën en behaalde in de klasse tot 66 kg een gedeelde zevende plaats.

 

Resultaten NK tot 18 jaar:

  • kampioen van Nederland -73 kg: Jelle van der Werff
  • 3e -50 kg: Luca Needham
  • 3e -44 kg: Maira Medema
  • 5e -46 kg: Max Stikkelorum
  • 7e -66 kg: Emilio Otte

 

 

 

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on mrt 10, 2019

Comment (1)

  • Wilma de Kluijver- van der Werff

    Ik ben heel erg trots op mijn neef. Knap hoor Jelle ! Gefeliciteerd !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.