Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

kampioenschap van Noord-Holland tot 10 jaar

INDIVIDUEEL- EN TEAMSUCCES OP KAMPIOENSCHAP VAN NOORD-HOLLAND VOOR PUPILLEN

Op het individuele kampioenschap van Noord-Holland tot 10 jaar en het teamkampioenschap van Noord-Holland tot 12 jaar lieten de jonge judoka’s van Judo Yushi zien goed mee te kunnen komen. Met vier keer brons werd het een succesvolle dag.

 

Op het individuele kampioenschap van Noord-Holland tot 10 jaar komen judoka’s uit die zich hebben geplaatst via de regiokampioenschappen een week eerder. Elke judoka die een top 5 klassering haalde plaatste zich voor het kampioenschap van Noord-Holland en strijdt dan tegen de beste 5 judoka’s uit de andere twee regio’s in Noord-Holland.

Op het kampioenschap van Noord-Holland behaalden drie judoka’s een bronzen medaille. 

In de klasse tot 27 kg kwamen Aurora Dekker en Koen Stuurwold uit. Allebei wonnen ze de eerste ronde (beste 16) en de kwartfinale. In de halve finale konden beiden niet winnen, maar de wedstrijd om brons trokken ze wel naar zich toe. Koen won met een houdgreep, Aurora op beslissing.

Tot 24 kg leek Jari Henriks ook op een podiumplaats af te stevenen. Jari won ook zijn eerste partij en de kwartfinale. In de halve finale lukte het niet te winnen van de latere kampioen en ook de strijd om brons ging verloren, waardoor Jari knap gedeelde vijfde werd.

Renzo Piroli stond in de klasse tot 21 kg vier partijen op de mat en won er twee. Dit leverde hem de bronzen medaille op.

 

kampioenschap van Noord-Holland teams pupillen B 2019

 

Het pupillenteam van Judo Yushi tot 12 jaar deed mee aan het teamkampioenschap van Noord-Holland tot  12 jaar. Dit kampioenschap kent een open inschrijving. Het pupillenteam van Judo Yushi won van de teams Noord-Holland Noord, Dojo ’t Loo en Kata-Guruma en verloor van Kenamju. Het team had niet alle gewichten bezet, waardoor de beslissende wedstrijd voor zilver tegen Amsterdam nipt met 6-8 werd verloren en het team de bronzen medaille veroverde.

In het team stonden: Xian Spijker, Jort Kruider, Tim van Deventer, Thomas Vermeer, Xuxa Blom, Shayen Ouwerkerk, Katara Dekker en Wigo Hendriks.

 

Resultaten:

kampioenschap van Noord-Holland tot 10 jaar:

  • 3e -27 kg: Aurora Dekker
  • 3e -27 kg: Koen Stuurwold
  • 3e -21 kg: Renzo Piroli
  • 5e -24 kg: Jari Hendriks

Kampioenschap van Noord-Holland Team B-pupillen (-12 jaar):

  • 3e Judo Yushi

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on mrt 10, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.