Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

NK teams u18 Judo Yushi derde van Nederland

HERENTEAM TOT 18 JAAR DERDE VAN NEDERLAND

Het herenteam tot 18 jaar is derde van Nederland geworden. Ondanks een zware loting stond het team met judoka’s van Judo Yushi en Tom van der Kolk na vijf wedstrijden met brons op het podium. 

Dit jaar hadden we gewoon een goed team met kwaliteit en strijdlust. Als we het toernooi nog een keer zouden overdoen, zou er weer een medaille inzitten!

Tom van der Kolk

Judo Yushi, Tom van der Kolk en Rebelsport hadden voor het NK teams de krachten gebundeld. In het damesteam stonden judoka’s van alle drie de clubs, het herenteam was een combinatie van Tom van der Kolk en Judo Yushi. Het team is in de voorbereiding financieel ondersteund door OOSEOO Internetmarketing. Een dag voorafgaand aan het NK was het hele team afgereisd naar Twente, waar het team in een hotel gezamenlijk de wedstrijddag voorbereidde. 

NK teams u18 Judo Yushi - Tom van der Kolk - Rebel Sport

De loting op het NK was zwaar. De drie clubs die op het Spaarnetoernooi op het podium stonden, namelijk Arnhem-Nijmegen, Hercules uit Limburg en Judo Yushi – Tom van der Kolk, stonden aan één kant van het schema.

De eerste wedstrijd was al direct een finale, want het team lootte in de eerste ronde het team van Hercules. Luca Needham (-50 kg) opende de score met uchi-mata, maar daarna incasseerden Dries Boulidam (-55 kg) en Dion Blanck (-60 kg) verliespunten. Dylan van der Kolk (-66 kg) trok de score weer in evenwicht naar 2-2. Christopher Groot (-73 kg) scoorde met een mooie uchi-mata vol punt, maar Loek van der Veld (-81 kg) incasseerde op dezelfde wijze een vol punt tegen Mark van Dijk. Met een 3-3 stand moest de +81 kg klasse de beslissing brengen. Jelle de Bruin stond tegenover een jongen die ’twee koppen groter was’ dan hijzelf, maar hij hield goed stand. De wedstrijd bleef in evenwicht en ging lang door in verlenging. Net op het moment dat Jelle de wedstrijd naar zich toe leek te trekken kon zijn tegenstander toch een score maken en verloor het team met 4-3.

 

Een lange weg volgde nu via de herkansingen. In de herkansingen liet het team zien dat ze weer terug wilden naar het podium. Als eerste werd judoteam Brabant opzij gezet met 6-1. Vervolgens bleek het team ook een maatje te groot voor het team van Stichting Koka uit Amsterdam en werd een 7-0 uitslag op het bord gezet. 

De laatste partij om uiteindelijk voor brons te kunnen strijden was tegen Judosport Oost uit Enschede. Dit team bleek van een ander niveau en de strijd ging tot 2-2 gelijk op. Luca verloor snel van Poppinghaus, maar Dries Boulidam scoorde met een mooie morote-seoi-nage vol punt. Dion Blanck trapte in de val van zijn tegenstander; Dion zette te gretig een worp in die direct werd overgenomen. Dylan van der Kolk zette de stand weer op 2-2 met een choi (Koreaanse schouderworp). Daarna volgden drie overwinningen. Christopher Groot scoorde twee keer wazari met ko-uchi-gari, Loek van der Veld won op shido en Jelle de Bruin zette de eindstand op 5-2 met een ippon door o-soto-gari.

 

De strijd om brons was tegen Lu-Gia-Jen uit Den Haag. Dit team stond gehavend op de mat, waardoor Luca Needham met een bye het eerste punt scoorde. Lu-Gia-Jen trok de stand weer gelijk, doordat Dries Boulidam op een overname door sutemi liep.

Daarna won Dion Blanck met een tilworp vol punt en won Dylan van de Kolk ook zijn partij voortijdig door te scoren met uchi-mata en morote-seoi-nage. Door een tactische fout van Lu-Gia Jen zette Jonathan Houkes  het winnende punt op het bord en was er met een 4-1 voorsprong een onoverbrugbare stand op het bord verschenen. Loek won tot 81 kg zijn partij met vol punt door o-uchi-gari en sumi-gaeshi. Jelle de Bruin verloor zijn partij nog met een schouderworp; dat mocht de pret niet drukken, want met 5-2 was de derde plaats een feit en kon het feest gevierd worden!

 

Het herenteam tot 18 jaar bestond uit: -50 kg: luca Needham, Max Stikkelorum, -55 kg: Dries Boulidam, -60 kg: Dion Blanck, -66 kg: Dylan van der Kolk, Emilio Otte, -73 kg: Christopher Groot, Jonathan Houkes, -81 kg:  Loek van der Veld, Jelle van der Werff, +81 kg: Jelle de Bruin, coaches: Tom van der Kolk, Barry Piroli

 

Het damesteam had het een stuk zwaarder en kon geen wedstrijd winnen. Toch is er vertrouwen in de toekomst, omdat iedereen in het team volgend jaar nog kan meedoen en de meeste zelfs de komende twee jaar nog kunnen meedoen.

Het damesteam tot 18 jaar bestond uit: -48 kg: Linda Agterberg, -52 kg: Michelle Gerssens, -57 kg: Sammy Beelen, Emma Willemsen, -63 kg: Annick Baas, +63 kg Jet van Geytenbeek, Noor Boulidam, coaches: Jeroen Dahmen, Tijmen Brinkkemper.

NK teams u18 Judo Yushi, Tom van der Kolk en Rebelsport in de door OOSEOO Internetmarketing gesponsorde T-shirts

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on dec 09, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.