Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi - Open Twents judokampioenschap; Tim Fennema derde

GOEDE PRESTATIES OP OPEN TWENTS JUDOKAMPIOENSCHAP

Op het Open Twents judokampioenschap is goed gepresteerd. Bij de senioren behaalde Tim Fennema een derde plaats in de klasse tot 81 kg. Bij het kwalificatiemoment tot 17 jaar stonden Luca Needham en Jelle de Bruin op het podium. Bij de jongere jeugd behaalden Maira Medema, Markus Feddema en Shayen Ouwerkerk een podiumplaats.

Bij de heren boven 17 jaar in de klasse tot 81 kg startte Tim Fennema met een vrije eerste ronde en een overwinning op Paauwe (Alkmaar) met vol punt. In de kwartfinale tegen Van Kleef  (Nijmegen) liet Tim zich verrassen door een overname op een uchi-mata aanval. In de herkansing won Tim vervolgens van Konter (Twente) en Renes (Arnhem). De strijd om brons tegen Van Mourik was een krachtmeting, totdat Tim zijn power kon omzetten in een uchi-mata en ippon scoorde. 

Christopher Groot maakte in de klasse tot 73 kg ook een mooie reeks en behaalde de strijd om brons. De wedstrijd was een kopie van de finale op het Internationaal Residentietoernooi in november. Christopher kon toen de partij naar zich toe trekken, ditmaal verloor hij en werd vijfde.

 

De leeftijdsklasse tot 17 jaar was op het Open Twenste judokampioenschap een kwalificatiemoment voor de Judo Bond Nederland. Op dit toernooi behaalden Luca Needham en Jelle de Bruin een podiumplaats.Jelle de Bruin startte in de klasse tot 81 kg met een  makkelijke overwinning op Aeversson uit IJsland. Daarna volgde tegen Kuin (Veendam) een spannende strijd. Jelle kwam op achterstand en moest alles uit de kast halen om terug te komen. Drie seconden voor tijd scoorde Jelle met o-soto-gari een een vol punt. Daarna won Jelle in de kwartfinale van Oost  (Groningen) met o-uchi-gari vol punt en in de halve finale in een spannende gelijkopgaande strijd van Voortmeijer (Rotterdam) op shido. In de finale was Van Herk (Rotterdam) de tegenstander. Op het vorige kwalificatiemoment won Jelle nog van Van Herk, maar ditmaal waren de rollen omgedraaid. In een spannende strijd scoorde van Herk vol punt, waardoor Jelle de Bruin tweede werd.

Op het vorige kwalificatiemoment werd Luca Needham in de klasse tot 50 kg zevende, maar ditmaal behaalde Luca het brons.  Luca startte met een overwinning op Bergfeld (Haarlem) door shido, maar verloor daarna van Poppinghaus (Twente) eveneens op shido. Via de herkansing kwam Luca terug. Luca schakelde noodgedwongen trainingsmaatje Max Stikkelorum uit met een vol punt score door uchi-mata en Maaskant (Rotterdam) met vol punt door een mooi getimede o-soto-gari. Om brons stond Luca tegen Van Harten (Rotterdam). Deze wedstrijd besliste Luca met wazari door uchi-mata.

Ook Dion Blanck deed het erg goed. Hij behaalde een top 8 klassering in de klasse tot 60 kg.

Judo Yushi - Open Twents judokampioenschap Jelle de Bruin tweede

Judo Yushi - Open Twents judokampioenschap Luca Needham derde

 

Bij de jeugd tot 15 jaar stonden Markus Feddema en Maira Medema op het podium. Markus heeft het tot nu toe in de klasse tot 46 kg redelijk zwaar gehad, maar in Twente ging het erg goed en behaalde Markus het goud. Maira Medema maakte een ook een mooie reeks en behaalde het brons in de klasse tot 44 kg. 

Judo Yushi - Open Twents judokampioenschap Markus Feddema eerste

Judo Yushi - Open Twents judokampioenschap Maira derde

 

Bij de pupillen tot 10 jaar won Shayen Ouwerkerk de klasse tot 28 kg. Shayen was duidelijk beter dan haar tegenstandsters en won alles met vol punt. Bij de pupillen tot 12 jaar was Bima Verbrugge afgereisd. In een sterke poule behaalde Bima twee overwinningen. Omdat hij er ook twee verloor mocht hij helaas niet naar de kruisfinales.

Judo Yushi - Open Twents judokampioenschap Shayen eerste

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on dec 17, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.