Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Hainaut Cup Belgie met twee judoka's van Judo Yushi in de halve finale u73 kg: Christopher Groot en Jelle van der Werff

GOEDE PRESTATIES OP HAINAUT CUP IN BELGIE

Judo Yushi nam zaterdag 6 oktober met de -18 judoka’s en de oudere -15 judoka’s deel aan de Hainaut Cup in Roselies in België. Op dit toernooi, dat voor Belgische judoka’s een ranking toernooi is, behaalde Judo Yushi zeven prijzen.

 

Ondanks de zeven prijzen was het niveau zeker goed genoeg; foutjes werden direct afgestraft; dat levert weer goede leerstof op in de voorbereiding voor de Nederlandse meetmomenten.
 coach Barry Piroli

 

Het toernooi in Wallonië startte al vroeg, waardoor de -18 judoka’s al een overnachting hadden geboekt om fit aan de start te verschijnen.

In de klasse tot 81 kg won Loek van der Veld al zijn poulewedstrijden, de eerste met een combinatie van een tilworp met een beenveeg en de tweede binnen één minuut met drie keer shido. In de halve finale nam Loek veel risico, maar het leverde hem een vol punt overwinning op met ko-soto-gake. De finale won Loek met twee scores, de eerste wazari scoorde hij met binnenwaartse haak, het tweede punt met een doorstuur-overname (sukashi). Loek werd kampioen. In dezelfde klasse raakte Cihan Catal geblesseerd in de eerste wedstrijd en moest opgeven.

Tot 73 kg deden Christopher Groot en Jelle van der Werff mee. Christopher won in zijn poule met drie overwinningen met ippon. De eerste was de mooiste; Chris maakte een heupwissel (utsuri-goshi) in de lucht van ura-nage naar o-goshi.  In de tweede wedstrijd scoorde hij met een overname en een houdgreep, in de derde wedtrijd met uchi-mata en sukashi (overname doorstuur). Jelle van der Werff won eveneens drie keer. In alle drie de gevallen, maakte hij het af in ne-waza met een houdgreep.

In de halve finale troffen Christopher en Jelle elkaar. Omdat beide judoka’s elkaar door en door kennen, werd de strijd beslist op shido in het voordeel van Christopher. Jelle moest vervolgens nog twee keer aantreden om brons te halen. De eerste wedstrijd won hij met vol punt door o-uchi-gari en de tweede wedstrijd met vol punt door 3x shido. Christopher stond in de finale, maar maakte een fout in zijn pakkingsstrategie dat door zijn tegenstander direct werd afgestraft met een yoko-kata-guruma die ippon opleverde. Christopher werd tweede en Jelle derde.

In de klasse tot 66 kg won Emilio Otte wel al zijn poulewedstrijden, maar strandde in de kwartfinale. Emilio scoorde in die wedstrijd met yoko-kata-guruma, maar draaide zichzelf daarbij in een houdgreep, waar hij niet meer uitkwam.

Tot 50 kg start Max Stikkelorum in de poule met een overwinning door te scoren met schouderworp en houdgreep. De tweede poulewedstrijd was een rommelige wedstrijd, waarbij de scheidsrechters meerdere keren beslissingen moesten herroepen. Uiteindelijk verloor Max met wazari. Max werd tweede van zijn poule en kwam in de halve finale. Deze verloor hij, waardoor hij in de strijd om brons weer de judoka uit de tweede poulewedstrijd trof. Nu pakte Max het beter aan en won met wazari door schouderworp.

Judo Yushi prijswinnaars u18 Hainaut Cup Belgie

 

Bij de meisjes tot 15 jaar stonden Kimberley Werginz, Maira Medema en Estrella Otte op de mat.

Kimberley redde het in de klasse tot 57 kg nog niet op dit niveau. Maira Medema begon in de klasse tot 44 kg met verlies, maar herstelde zich daarna sterk en won al haar poulewedstrijden. Ook de halve finale tegen een Engelse tegenstandster won Maira met houdgreep nadat ze terugkwam vanuit een achterstand. In de finale stond Maira wederom tegen het meisje uit de eerste wedstrijd. Alhoewel Maira het langer volhield, moest zij toch haar meerdere erkennen in haar tegenstandster en genoegen nemen met zilver.

Estrella Otte startte in haar poule met een hele lange wedstrijd, die ze pas in de verlenging (Golden Score) kon beslissen met een vol punt door o-soto-gari. Dit kostte aardig wat krachten, maar toch kon Estrella haar andere poulewedstrijden winnen. In de kwartfinale stuitte Estrella op een meisje dat vooral verdedigde, maar Estrella maakte aanvalsfouten en verloor zo de wedstrijd. In de herkansing wist Estrella twee keer te winnen en zodoende brons te veroveren.

Judo Yushi prijwinnaars u15 meisjes Hainaut Cup Belgie

 

De dag werd afgesloten met de jongens tot 15 jaar.  Tot 42 kg won Teun wel een wedstrijd in zijn poule, maar dat was te weinig om naar de kruisfinales te gaan. In de klasse tot 66 kg had Tom Duivenvoorden in zijn poule een Belgische, Nederlandse en Engelse tegenstander. Tom haalde eerst zijn, uit Amsterdam afkomstige, tegenstander van de mat met een tani-otoshi. De tegenstander uit Engeland bleek een stuk taaier. Uiteindelijk werd het verlenging en won Tom met een heupworp over links. In de halve finale trof Tom weer een tegenstander uit Amsterdam. Tom besliste de wedstrijd al binnen één aanval met een heupworp en een vervolg met houdgreep. In de finale maakte Tom een fout door te gretig te willen aanvallen, waardoor hij op een sumi-gaeshi (offerworp) liep van zijn tegenstander. Dit werd ippon, waardoor Tom tweede werd. Een mooi resultaat gezien het feit dat dit zijn eerste wedstrijd in de klasse tot 66 kg was.

Judo Yushi judoka Tom Duivenvoorden u15 Hainaut Cup Belgie

 

Prijswinnaars Hainaut Cup België:

  • 1e u18 -81 kg: Loek van der Veld
  • 2e u18 -73 kg: Christopher Groot
  • 3e u18 -73 kg: Jelle van der Werff
  • 3e u18 -50 kg: Max Stikkelorum (Kata-Guruma)
  • 2e u15 -66 kg: Tom Duivenvoorden
  • 2e u15 -44 kg: Maira Medema
  • 3e u15 -48 kg: Estrella Otte

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on okt 07, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.