Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi - prijswinaars kampioenschap van Noord-Holland u18 2019

DRIE KAMPIOENEN VAN NOORD-HOLLAND TOT 18 JAAR

Judo Yushi heeft een goede prestatie geleverd op het kampioenschap van Noord-Holland tot 18 jaar. Maar liefst negen judoka’s die trainen bij Judo Yushi of de Judo Academy Haarlemmermeer hebben zich  geplaatst voor het NK judo tot 18 jaar. Drie judoka’s stonden op het hoogste erepodium.

Op het kampioenschap van Noord-Holland strijden de judoka’s uit Noord-Holland tegen elkaar voor de provinciale titel. Behalve de titel staat ook plaatsing voor het NK op het spel. De judoka’s die een podiumplaats halen plaatsen zich voor het NK.

 

In de leeftijdscategorie tot 18 jaar hebben de judoka’s van Judo Yushi en de judoka’s die in de Judo Academy Haarlemmermeer bij Judo Yushi trainen het goed gedaan. Van de 12 deelnemers plaatsten zich negen judoka’s voor het NK en werden drie titels veroverd.

 

Emilio Otte was in de klasse tot 66 kg duidelijk sterker dan zijn tegenstanders. De finale won Emilio zelfs al  in de eerste aanval met een armklem. In de klasse tot 50 kg werd Luca Needham kampioen. Luca won de voorronden makkelijk. In de finale tegen Wong uit Amsterdam was een verlenging nodig. Luca won in de verlenging door zijn tegenstander in een sankakuhoudgreep (Driehoekscontrole) vast te houden. Tot 46 kg won Max Stikkelorum de titel. In de finale versloeg hij zijn tegenstander door twee keer met een schouderworp te scoren.

 

In de klasse tot 73 kg behaalde ook Jelle van der Werff de finale, maar hij is niet helemaal fit teruggekomen van de trainingsstage in Italië en moest de finale noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Datzelfde gold min of meer ook voor Jelle de Bruin in de klasse tot 81 kg. Hij was wel fit, maar nog duidelijk vermoeid. In de finale liet hij zich verrassen waardoor hij tweede werd. In dezelfde klasse behaalde Cihan Catal de derde plaats.

Bij de meisjes behaalden drie judoka’s van Judo Yushi het podium. In de klasse tot 57 kg werd Sammy Beelen derde. In de strijd om het brons versloeg ze de tegenstandster waar ze vorig jaar om brons nog van verloor.

Ook waren er podiumplaatsen voor Estrella Otte en Maira Medema. Beide meisjes zijn nog judoka’s in de leeftijdscategorie tot 15 jaar, en deden mee voor de ervaring. Maira werd tweede in de klasse tot 44 kg, Estrella werd derde in de klasse tot 48 kg.

 

Alle negen judoka’s plaatsten zich voor het NK, dat op 9 maart plaatsvindt in Den Haag.

 

Resultaten:

  • kampioen van Noord-Holland heren -60 kg: Emilio Otte 
  • kampioen van Noord-Holland heren -50 kg: Luca Needham
  • kampioen van Noord-Holland heren -46 kg: Max Stikkelorum (Kata-Guruma)
  • 2e heren -81 kg: Jelle de Bruin (Gietelink Sport)
  • 2e heren -73 kg: Jelle van der Werff
  • 2e heren -57 kg: Sammy Beelen
  • 3e heren -18 kg: Cihan Catal
  • 3e dames -48 kg: Estrella Otte
  • 3e dames -44 kg: Maira Medema

 

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on feb 18, 2019

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.