Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judodemonstratie ihkv bezuinigingen haarlemmermeer

DEMONSTREREN MET JUDODEMONSTRATIE

Gemeente Haarlemmermeer heeft grote bezuinigingen aangekondigd met een onevenredig groot deel aan bezuinigingen op sport.
Judo Yushi wordt ook geraakt door deze bezuinigingen. Samen met veel andere sportclubs hebben we gedemonstreerd met een judodemo!

Vorige week vrijdag is bekend geworden dat er bezuinigingen aankomen in Haarlemmermeer om een begrotingstekort te dichten. Dat tekort is structureel, maar zoals op de Raadsvergadering op 10 juni bekend is geworden, is de hoogte daarvan allerminst zeker. Het grootste tekort is op jeugdzorg en daar draagt het Rijk aan bij.

Gemeente Haarlemmermeer meent echter dat zij daar nog niet vanuit kunnen gaan (?) en willen structureel vanaf 2023 15 miljoen euro bezuinigen. Op een begroting van 450 miljoen is dat ongeveer 3%. Echter, Sport wordt daarin voor bijna 1 miljoen gekort. Dat is 6%. Dat betekent dat sport meer dan evenredig moet bijdragen aan het oplossen van het begrotingstekort. En laat nu juist sport in tijden van Corona als middel worden gezien om de algehele gezondheid te verbeteren. De Rijksoverheid promoot dat zelfs met spotjes op de radiozenders. Maar wat te denken van sport als bindmiddel bij integratie of sport als oplossing in achterstandswijken en Topsport als voorbeeld om in beweging te komen! Is sport niet juist de oplossing voor een meer gezonde jeugd, zowel fysiek als mentaal? Is voorkomen niet juist beter en op lange termijn niet juist goedkoper dan genezen?

Ook wij worden als club geraakt door de bezuinigen op sport, vooral op het gebied van talentontwikkeling en topsport. Wij begrijpen dat iedereen zijn steentje moet bijdragen, maar vinden dat het evenrediger zou moeten worden verdeeld.

Teken daarom ook de petitie ‘stop de bezuigingen op sport

 

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on jun 11, 2021

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.