Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi judoka's geplaatst op NKT voor NK Judo

BIKO VOS EN ILSE BUREN NAAR NK

 

Biko Vos en Ilse Buren hebben zich afgelopen weekend via het NKT geplaatst voor het NK judo dat 29 en 30 september in het Topsportcentrum Almere plaatsvindt.

 

Bij judo vindt het NK plaats in twee ronden, een voorronde en een eindronde. De voorronde, het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT), is het eerste kwalificatietoernooi na de zomerstop. Op het NKT plaatsten Judo Yushi judoka’s Biko Vos en Ilse Buren zich voor het NK. Daarmee hebben zij zich in hun gewichtsklasse geplaatst bij de beste 12 judoka’s van Nederland.

 

Biko Vos is overgestapt van de -100 kg klasse naar de Koningsklasse, de +100 kg Open Categorie. In deze klasse won Biko de kwartfinale van Van Zanten met vol punt door een binnenwaartse beenveeg. In de halve finale bleef het lang spannend tegen Jelle van der Berg, totdat Biko uiteindelijk in de verlenging verloor met een offerworp en wazari tegenkreeg. In de strijd om de derde plaats pakte Biko zijn tegenstander Rabe vrij snel met vol punt.

 

In de klasse tot 52 kg won Ilse Buren haar voorronde partijen oppermachtig. Ilse won de kwartfinale van Exel en de halve finale van Drent allebei met vol punt. In de finale tegen Raspe kwam Ilse op achterstand door een binnenwaartse beenhaak. Ilse herstelde dit direct daarna in de volgende aanval met een heupworp, door vervolgens met een houdgreep de partij eveneens voortijdig met vol punt te beslissen. Ilse Buren komt zaterdag 29 september in actie op het NK, Biko Vos zondag 30 september.

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on sep 10, 2018

Comment (1)

  • Edwin

    Gefeliciteerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.