Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Open Alkmaase 2018 prijzen Judo Yushi Estrella - Sammy - Kimberley - Maira

12 PRIJZEN OP OPEN ALKMAARSE

Het waren vooral de Zweden die dit jaar goed tegenstand boden op de Internationale Open Alkmaarse kampioenschappen. Op het toernooi, dat al jaren één van de betere toernooien in Nederland is, behaalden de judoka’s van Judo Yushi 12 prijzen.

 

Dit jaar hebben we meer jongere judoka’s de kans kunnen geven en ze deden het niet onverdienstelijk  

 

De meiden tot 15 jaar en tot 18 jaar beten het spits in de ochtend. Niet onverdienstelijk, want in het eerste blok werden meteen al vier prijzen binnen gehaald. Sammy Beelen zette haar prestatie van een dag eerder in de Bayer Judo Cup voort en won de Open Alkmaarse kampioenschappen in haar nieuwe gewichtsklasse tot 57 kg. Estrella Otte stond als -15 judoka ingeschreven in de leeftijdscategorie tot 18 jaar. Estrella wilde het wel proberen en het leverde direct zilver op in de klasse tot 48 kg. Bij de meisjes tot 15 jaar was Maira Medema de sterkste in de klasse tot 44 kg en behaalde Kimberley Werginz brons in de klasse tot 57 kg.

De klasse tot 66 kg in de leeftijd tot 18 jaar was de klasse met de meeste deelnemers. In dit veld won Emilio Otte al zijn voorrondepartijen. De halve finale tegen Dylan van der Kolk kon Emilio niet winnen, maar de daaropvolgende wedstrijd om brons won Emilio vrij snel. In de klasse tot 73 kg  verloor Christopher Groot de tweede ronde en had vervolgens een lange route te gaan naar brons. Christopher legde deze route geheel af en won al zijn wedstrijden. Dion Blanck was ook heel solide in de klasse tot 60 kg. Hij had veel buitenlanders tegenover zich. Een sterke Braziliaan versperde de route naar de finale. Dion won vervolgens wel het brons. Tot 50 kg had Luca Needham niet veel tegenstanders. Het was vooral de strijd voor de eerste plaats tegen een Zweedse judoka dat een mooi duel opleverde. De Zweedse judoka startte in hoog tempo, maar Luca kreeg in zijn pakking steeds meer vat op hem. Na bijna vijf minuten in Golden Score kon Luca de winnende score maken en het goud veroveren. Max Stikkelorum had tot 46 kg ook niet veel deelnemers, maar het duel met Olivier Naert (België) was vooral erg spannend. Ditmaal was het Olivier die aan het langste eind trok, waardoor Max tweede werd.

Open Alkmaase 2018 prijzen Judo Yushi Christopher

Open Alkmaase 2018 prijzen Judo Yushi Emilio - Dion

Open Alkmaase 2018 prijzen Judo Yushi Max - Twan - Luca

 

Bij de jongens tot 15 jaar waren het Tom van Duivenvoorden en Markus Feddema die het podium behaalden.  Markus en Tom behaalden beide de finale, maar konden deze niet winnen.

Tot 12 jaar was het Twan van Vliet die met goed judo zich een weg naar het podium knokte en het zilver veroverde.

Open Alkmaase 2018 prijzen Judo Yushi Tom

Open Alkmaase 2018 prijzen Judo Yushi Markus

 

Prijswinnaars Open Alkmaarse kampioenschappen:

 • 1e Sammy Beelen
 • 1e Maira Medema
 • 1e Luca Needham
 • 2e Estrella Otte
 • 2e Max Stikkelorum (Kata-Guruma)
 • 2e Tom Duivenvoorden
 • 2e Markus Feddema
 • 2e Twan van Vliet
 • 3e Christopher Groot
 • 3e Emilio Otte
 • 3e Dion Blanck
 • 3e Kimberley Werginz

About the Author

By Barry / Administrator, bbp_keymaster on okt 15, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.