Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi Open Talententrainingen; maak kennis met wedstrijdjudo!

Open Talententrainingen Pupillen

Vind je judo leuk en heb je al gedacht aan het doen van wedstrijden. In de maand september organiseren we open wedstrijdtrainingen. Iedereen vanaf 6 jaar die al mee heeft gedaan in een jeugdles kan meedoen. 

 

 

OPEN TALENTENDAG ZATERDAG 31 AUGUSTUS NIEUW-VENNEP:

Nieuw-Vennep -8 jaar/ -10 jaar/ -12 jaar:  12.30 uur – 13.45 uur.

Tegelijkertijd geven we uitleg aan ouders over hoe wedstrijdjudo in zijn werk gaat in deze leeftijdsgroepen. 

 

 

OPEN TALENTENDAG ZATERDAG 7 SEPTEMBER OSDORP:

Osdorp -8, -10, -12 jaar: 11.30 uur – 12.30 uur.

 

Je mag gewoon langskomen op dit tijdstip. Noteer de data in je agenda en kom langs. Voor vragen/opmerkingen kun je mailen naar info@judoyushi.nl 

 

 

WEDSTRIJDtraININGEN UITPROBEREN?

De hele maand september kun je meedoen met de Talententrainingen en kijken of wedstrijdjudo bij jou past.

 

 

Wat leer je bij wedstrijdtraining

De technisch/recreatieve judoles en wedstrijdtrainingen zijn anders van opzet. In de technisch/recreatieve judoles  leer je de basis van het judo, judotechnieken en (judo)vaardigheden.

Bij wedstrijdjudo leer je deze technieken toepassen in wedstrijdsituaties. Je gaat de technieken verbeteren, zodat je ze sneller kan uitvoeren en je leert hoe je een techniek in een wedstrijd moet voorbereiden om er ook echt mee te scoren. Daarnaast leer je extra technieken of variaties waardoor de basistechnieken nog beter toepasbaar zijn, zoals een worp uitvoeren met verschillende manieren van vastpakken, werpen in verschillende richtingen of doorgaan in het grondjudo (ne-waza).

En natuurlijk heel veel extra vaardigheden die je nodig hebt in een wedstrijd, zoals coördinatie, snelheid, fysieke vaardigheden (core-satbiliteit). en basistactiek van een judowedstrijd. En vergeet ook vooral niet…omgaan met winnen en verliezen.

 

 

Meedoen met wedstrijden

Op de club doe je natuurlijk mee met de Puntencompetitie en Miniteams, maar als je de basisvaardigheden van wedstrijdjudo hebt geleerd, kun je ook meedoen aan judotoernooien buiten de club. We hebben in het wedstrijdprogramma toernooien opgenomen die voor beginners zijn en toernooien voor judoka’s die al wat meer ervaring hebben. Op die manier kun je een goede start maken en opbouwen naar een steeds hoger niveau.