Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi Miniteams

Miniteams

Teamwedstrijden is één van de leukste onderdelen bij judo. Bij de Miniteams organiseren we in een informele setting een onderling teamtoernooi waar iedereen, recreatieve judoka en wedstrijdjudoka, aan kan deelnemen. Het doel is op een ontspannen manier kennismaken met wedstrijdjudo in het algemeen en met teamwedstrijden in het bijzonder. En je kan je in de kijker spelen om mee te doen met wedstrijdjudo!Elk team bestaat uit drie judoka’s en heeft een teamleider. Met dit team strijdt je in jouw leeftijdsklasse tegen andere teams. 

Je kan individueel inschrijven. Op basis van de inschrijvingen vormen we de teams en maken we poultjes.

 

 

 

 
MINITEAMS

De Miniteamcompetitie vindt plaats op zaterdag 21 december en start om ca. 12.30 uur!

We kunnen nog geen eindtijd noemen, maar zodra de deelnemers bekend zijn, maken we zo snel mogelijk een programma en zullen we de eindtijd  vermelden.

 

FILMAVOND

Aansluitend aan de Miniteams organiseren we de Filmavond. Zie bij het programma ook de tijden van de Filmavond.

 

Plaats

Judo Yushi, Lucas Bolsstraat 7, gebouw 17 in Nieuw-Vennep

 
Groepsindeling 

Teams -8 jaar: judoka’s geboren in 2012 en 2013

Starttijd: 12.30 uur

Eindtijd: ca. 14.00 uur

 

Teams -10 jaar: judoka’s geboren in 2010 en 2011

Starttijd: 14.15 uur

Eindtijd: ca. 16.00 uur

 

Teams -12/-15 jaar:  judoka’s geboren in 2009 en eerder

Starttijd: 14.15 uur

Eindtijd: ca. 16.00 uur

 

 

Belangrijk: I.v.m. een strak tijdsprogramma s.v.p. zorgen dat je uiterlijk op dat tijdstip in judopak aanwezig bent.

 

FILMAVOND

17.30 uur Film groep 1: judoka’s geboren in 2009 of later

ca. 19.00 uur eten en drinken voor iedereen in groep 1 en 2

ca. 20.00 uur Film groep 2: judoka’s geboren in 2008 of eerder

 

UITSLAGEN

Op deze pagina vermelden we na de wedstrijddag de uitslagen.

 

 

Deelnemen aan ‘MINITEAMS’

Zowel recreatieve judoka’s als beginnende wedstrijdjudoka’s kunnen deelnemen. 

Bij de inschrijving kun je aangeven hoe oud je bent en hoe zwaar je weegt. Dat zijn de belangrijkste criteria voor het maken van de teams. Je hoeft dus niet zelf een team samen te stellen. Wij proberen op basis van de aanmeldingen zo goed mogelijk een indeling te maken van de teams en als het mogelijk is ook op basis van niveau.

 

Kosten

Het inschrijfgeld voor de editie 2019 is € 4,– per persoon. We kunnen de kosten laag houden als gevolg van deelname aan o.a. de Grote Club Actie.

 

INSCHRIJFFORMULIER

Inschrijven doe je op de volgende wijze (2 mogelijkheden):

 

1. handmatig

Schrijf in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden (klik op het bestandslogo onderaan deze paragraaf),  in te vullen en met het inschrijfgeld in een envelop in te leveren. In Nieuw-Vennep kan de envelop worden gedeponeerd in de groene toernooibrievenbus in de judozaal of worden ingeleverd bij de leraar. In Badhoevedorp, Hoofddorp en Osdorp kan de envelop worden ingeleverd bij de judoleraar.

 

Judo Yushi file - Judo Yushi bestandinschrijfformulier handmatig inschrijven

 

 

2. via het online inschrijfformulier

Vul alle gegevens in het onderstaande inschrijfformulier in en betaal direct on-line met I-DEAL door Internetbankieren via jouw eigen bank (I-DEAL kosten 35 cent). 

 

Algemene voorwaarde deelname

Bij deelname aan de Miniteams geef je toestemming tot het plaatsen van foto’s en content op de officiële media van Judo Yushi (conform privacy statement punt 4).

 

Inschrijven voor Miniteams is niet meer mogelijk!

 

Het competitieverloop

De Judo Yushi Miniteams is een oefentoernooi om wedstrijdervaring op te doen met wedstrijdjudo in het algemeen en teamwedstrijden in het bijzonder. Het is een evenement waar iedereen aan kan deelnemen.

Alle judoka’s schrijven in op leeftijd op basis van geboortejaar. In de regel worden twee aansluitende geboortejaren bij elkaar gevoegd. Op basis van de inschrijvingen stellen we de teams samen. We kijken dan wat een goede indeling is qua leeftijden en gewichten. Elk team zal bestaan uit drie of vier judoka’s. Met het team judo je tegen een ander team dat ook uit drie of vier judoka’s bestaat. 

Bij elke teamronde judoën twee teams tegen elkaar. De lichtste judoka’s strijden tegen elkaar, de judoka’s in het middengewicht strijden tegen elkaar en de zwaardere judoka’s in het team strijden tegen elkaar. 

Heeft een team vier judoka’s dan vindt roulatie plaats. Hebben de teams die tegen elkaar strijden, allebei vier judoka’s en matchen de gewichten ook, dan kunnen de begeleiders vier wedstrijden laten plaatsvinden.

 
SCOREN in een wedstrijd

De wedstrijdtijd is 2 minuten zuivere speeltijd. In een wedstrijd kan een judoka twee soorten scores verdienen, namelijk een waza-ari of een ippon:

 

 

IPPON

Dit punt verdien je als je de tegenstander in één keer helemaal op zijn rug werpt, rollend doorwerpt op zijn gehele rug of als je hem 20 seconden vasthoudt in een houdgreep. Als een ippon wordt gescoord is de wedstrijd direct afgelopen. Ook kun je scoren met armklemmen en verwurgingen, maar die zijn bij de Miniteams tot 12 jaar niet toegestaan. 

 

waza-ari score bij de Judo Yushi PuntencompetitieWAZA-ARI

Een waza-ari wordt wel een halve ippon genoemd. Dit punt scoor je als je de tegenstander op een deel van zijn rug, een groot gedeelte van zijn zij werpt of minimaal 10 seconden in een houdgreep vasthoudt. Scoor je twee keer waza-ari in een wedstrijd, dan heb je opgeteld een ippon. Dat heet waza-ari-awasete-ippon. De wedstrijd is net als bij ippon dan ook direct afgelopen.

 

Bij de jongste judoka’s (onder 8 jaar)  hebben we de regels iets aangepast. In deze groep kun je alleen wazari’s scoren. Er is dus geen rechtstreekse ippon en de wedstrijd eindigt alleen voortijdig als er twee waza-ari’s zijn gescoord. 

 

Elk team heeft een begeleider. Samen met de begeleider van het andere team treden zij op als scheidsrechter. Samen bepalen ze de score. Na afloop van de twee minuten wijzen de scheidsrechters aan wie gewonnen heeft. Hebben beide judoka’s evenveel punten, dan is het gelijkspel.

De eindstand op het scorebord na de drie wedstrijden met het team wordt omgezet in competitiepunten (zie volgende paragraaf) en bepaalt dus de score die je krijgt in het klassement. 

Soms worden er door de scheidsrechter ook straffen uitgedeeld, bijvoorbeeld als je niet aanvalt en alleen maar verdedigt. Een straf noemen we een shido en is een soort ‘gele kaart’. als je drie keer een shido krijgt in een wedstrijd dan heet dat hansoku-make en ben je gediskwalificeerd (rode kaart). Ook als je valsspeelt kun je hansoku-make krijgen.

Een shido telt niet mee in de puntentelling, behalve als er een gelijkspel is zonder scores. Als er dan verschil is in het aantal shido’s, dan wint degene die de minste shido’s heeft.

De scheidsrechters zullen eerst waarschuwen als je een overtreding maakt, zodat je er van kan leren. Doe je het daarna nog een keer, dan kun je wel een straf krijgen. Bij onsportief gedrag zal wel direct een shido (straf) of hansoku-make (diskwalificatie) volgen.

 

 

DE Puntentelling

 

De puntentelling van een individuele wedstrijd

De eindstand van een individuele partij word omgezet in wedstrijdpunten. Een partij in een teamduel die wordt gewonnen levert 2 punten op, een gelijkspel 1 punt en een verliespartij 0 punten. Na de drie wedstrijden van het team tellen we deze punten bij elkaar op en is er een einduitslag op basis van wedstrijdpunten. 

Is er bij deze einduitslag sprake van een gelijkspel, dan tellen ook de judopunten mee. Dat zijn de ‘ippon’ en ‘waza-ari’ scores in een wedstrijd. We tellen alle punten mee, zowel de gescoorde punten van de winnaar als van de verliezer.

  • winst met ippon = 10 punten;
  • alle andere uitslagen = 7 punten per gescoorde wazari, zowel voor de winnaar als de verliezer;
  • winst door shido = 1 punt. In principe worden in groep 1 geen shido’s (straffen) uitgedeeld;
  • geen score gemaakt = 0 punten.

een voorbeeld van een uitslag kan dan bijvoorbeeld zijn:

gewichten team 1

winstpunten

judopunten tegen team 2 winstpunten judopunten
licht judoka 1 2 10 judoka 1 0 0
midden judoka 2 1 7 judoka 2 1 7
zwaar judoka 3 0 7 judoka 3 2 10
totaal   3 24     3 17
               
einduitslag:  team 1 wint op basis van judopunten      

 

 

PUNTENTELLING IN DE POULE 

Elk team krijgt competitiepunten in de poule op basis van de uitslag in een teamduel. Bij winst krijgt een team 3 punten, bij gelijkspel 2 punten en verlies levert 1 punt op. Als alle teams in een poule tegen elkaar hebben gestreden, maken we de einduitslag bekend. 

De volgorde van de uitslag wordt dus bepaald op basis van het behaalde aantal competitiepunten, dan op basis van het aantal behaalde wedstrijdpunten en daarna op basis van het aantal judopunten. Is er dan nog steeds een gelijke stand, dan telt het onderlinge resultaat.

 

EXTRA MEEDOEN AAN WEDSTRIJDEN

Als je het leuk vindt om aan wedstrijden mee te doen, dan kun je extra trainen. Deze trainingen noemen we de pupillen-talententrainingen.

Als je voor het eerst meedoet, dan kun je één keer in de week extra trainen. Door het deelnemen aan deze training en als je goed je best doet dan kun je ook aan toernooien buiten de judoschool deelnemen.

Voor judoka’s die fanatiek zijn en kampioen willen worden is een opleidingstraject uitgestippeld, waardoor het in stappen mogelijk is om naar een absoluut topniveau uit te groeien. De opleiding is gestructureerd in een aantal logische stappen. Dat de opleiding zijn vruchten afwerpt en van hoog niveau is, blijkt uit de vele podiumplaatsen die op Nederlandse kampioenschappen en zelfs internationaal worden gewonnen.

Bij de miniteams kunnen de wedstrijdtrainers judoka’s selecteren die voor wedstrijdjudo in aanmerking kunnen komen.

 

ZELF Aanmelden voor wedstrijdtrainingen

Vraag aan je judoleraar of je er al aan toe bent. De minimale leeftijd om deel te nemen aan wedstrijdtraining is 6 jaar en je moet minimaal een keer aan een judo examen hebben deelgenomen. Je mag ook een e-mail sturen aan Barry Piroli, hoofdtrainer van de wedstrijdselectie. Barry overlegt dan met de leraar of deelname al mogelijk is. 

Klik hier voor meer informatie over wedstrijdjudo bij Judo Yushi

Klik hier om een e-mail te sturen