Meer info? +31 252 - 673711 | info@judoyushi.nl

Judo Yushi judoka's Raynaldo Kuijpers en Max Stikkelorum brons op Bremen Masters

TWEE MEDAILLES OP BREMEN MASTERS

Een medaille winnen op de Bremen Masters, het sterkste Open toernooi in Europa, is niet makkelijk, maar het lukt Judo Yushi voor het tweede jaar op rij. Ditmaal waren het zelfs twee medailles. Raynaldo Kuijpers behaalde brons in de klasse tot 73 kg bij de heren tot 21 jaar en Max Stikkelorum in de klasse tot 46 kg bij de heren tot 18 jaar.

De eerste medaille werd op zaterdag gewonnen door Max Stikkelorum op zaterdag in de klasse tot 46 kg. Daarmee volgde hij Luca Needham op, die vorig jaar goud won in dezelfde klasse.

Max was de eerste ronde vrij en won de tweede ronde van Berger (Duitsland) met vol punt door een verwurging. In de kwartfinale won Max van Düsterdiek (Duitsland) wederom met vol punt door schouderworp. In de halve finale stond Max tegenover de Fransman Van Bui. Deze judoka was sterker, maar waar de meeste judoka’s er snel met vol punt afgingen kon Max het hem nog aardig moeilijk maken. Uiteindelijk verloor Max de wedstrijd op shido. In de strijd om brons stond Max tegenover de Nederlandse judoka Te Winkel. In die strijd viel ook geen score, maar kon Max de partij met shido naar zich toe trekken, waardoor hij brons veroverde.

Masters Bremen 2019 Max podium

Emilio Otte draaide in de klasse tot 66 kg met een bezetting van 88 deelnemers ook een goed toernooi, maar strandde net voor de kwartfinale.

Masters Bremen 2019 Emilio Otte

Zondag volgden de heren tot 21 jaar. De klasse tot 73 kg is traditioneel één van de sterkste klassen, en telde maar liefst 75 deelnemers. Raynaldo Kuijpers startte wat stroef tegen de Duitser Lehnert, maar hij kon de wedstrijd wel naar zich toe trekken. Daarna volgende drie sterke wedstrijden tegen Gusev (Duitsland) en Stark (Duitsland) en Kagemanov (België). Tegen Gusev en Stark won Raynaldo met vol punt, tegen Kagemanov met wazari.

In de halve finale tegen Santos Junior (Brazilië) was het oppassen geblazen voor zijn schouderworp. Raynaldo bood goed strijd, maar de Braziliaan kwam toch een keer door met schouderworp en besliste de wedstrijd. Ook Raynaldo stond om brons tegen een Nederlander. Owen van Braam was zijn tegenstander. Raynaldo startte te voorzichtig en kwam shido achter. Toen hij daarna aanvallender ging judoën trok hij de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Uiteindelijk besliste Raynaldo de partij met een armklem.

Masters Bremen 2019 Raynaldo podium

Na het toernooi zijn de judoka’s ook gebleven voor een tweedaagse trainingsstage waarbij weer tegen veel internationale judoka’s randori kon worden gemaakt om beter te worden. De judoka’s hadden meermalen Japanners, Brazilianen en veel Europeanen in hun handen om tegen te sparren.