Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-02-14

 

Ilse Buren kampioen van Nederland tot 21 jaar, Biko Vos derde

 

Ilse Buren is 8 februari kampioen van Nederland geworden in de leeftijdsklasse tot 21 jaar. Een unieke prestatie omdat Ilse nog 14 jaar is en net eerstejaars in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Biko Vos was ook op weg naar zijn tweede nationale titel, maar door een foutje in de halve finale moest hij genoegen nemen met brons.

 

Momentopname 1 (16-9-2013 10-54)

foto’s links: Ilse Buren in de halve finale tegen Kemmink, met o.a. de beslissende verwurging.
foto rechts: Ilse Buren op het podium

 

Op het kampioenschap van Noord-Holland hadden twee judoka van Judo Yushi zich geplaatst voor het NK. Beide judoka waren goed voor een medaille. Ilse Buren is Nederlands kampioen tot 15 jaar en in 2013 eveneens derde van Nederland tot 18 jaar. Na twee goede prestaties op meetmomenten in de -18 (als enige judoka twee podiumplaatsen), behaalde Ilse direct op het eerste titeltoernooi de nationale titel. Ilse startte zonder druk en had het DK -21 jaar en het NK gekozen puur ter voorbereiding op het -18 traject.
In de eerste ronde lootte Ilse Laura Vinken, een explosief meisje. Het lukte Ilse om haar goed onder controle te houden. Ilse scoorde waza-ari met heupworp en hield de voorsprong vast. In de kwartfinale stond Ilse tegenover Pascalle Clappers. Ilse won vrij eenvoudig met houdgreep en kon zich opmaken voor de halve finale tegen Julie Kemmink. Dit levert altijd spannende partijen op en dat was ditmaal niet anders. Beide meisjes hielden elkaar met 2 straffen in evenwicht tot de golden score. Na een mislukte aanval van Kemmink lukte het Ilse om een verwurging aan te zetten die vol punt opleverde. Ilse stond in de finale tegen titelverdedigster Paula Borgonje.Ilse zette direct druk en Borgonje probeerde te counteren, waardoor Borgonje op shido kwam. Ilse kon de druk handhaven en ondanks dat Borgonje aan het einde nog iets terug kwam in de partij was de overwinning en het kampioenschap voor de nog veertienjarige Ilse een feit! Bijkomende bonus is dat Ilse in het jaar dat zij 16 jaar wordt naar eerste dan wordt gepromoveerd.
Ook Biko Vos kwam om zijn titel te verdedigen en na een goede generale in Visé, was hij er ook klaar voor. De kwartfinale was een makkelijke overwinning met vol punt door o-uchi-gari. In de halve finale stond Biko tegenover Ferdinand Ansah. In tegenstelling tot eerdere spannende ontmoetingen had Biko de wessstrijd onder controle. Ansah stond op drie shido’s, maar had wel al een keer een waarschuwing afgegeven door een tomoe-nage in te zetten. Aan het einde van de partij deed hij dit nogmaals en Biko ging er overheen. De score werd gewaardeerd met vol punt en Biko was zijn titel kwijt. In de strijd om brons stond Biko tegenover Niels van het Reve, net terug van een blessure. Niels startte fel en probeerde Biko met combinaties onder druk te zetten. Biko reageerde goed en scoorde met ura-nage een waza-ari en vervolgens met uchi-mata vol punt. Ondanks brons kan Biko wel terugkijken op een goede stijgende lijn richting de volgende meetmomenten.

Resultaten NK -21 jaar:
dames -52 kg: kampioen Ilse Buren
heren -100 kg: derde Biko Vos

 

DSC07840 - kopie

Biko Vos scoort het winnende punt om brons tegen Van het Reve

 

 

67

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

 

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,