Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-03-14

 

Tim Fennema en Britt Koolmoes kampioen van Nederland

 

Tim Fennema en Britt Koolmoes zijn zaterdag 8 maart kampioen van Nederland geworden in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Ook Christopher Groot stond op het podium. Hij verloor nipt de finale en werd tweede van Nederland.

 

Momentopname 1 (16-9-2013 10-54)

v.l.n.r.Jordy Croese (coach), Christopher Groot (2e), Britt Koolmoes (1e), Tim Fennema (1e) en Clark van Veen (coach)

 

Britt Koolmoes stond de afgelopen twee jaar op het podium op het NK en mocht dit jaar proberen de titel te winnen bij de meisjes in de klasse tot 40 kg. Britt won van Schuurmans met vol punt en van Verhoef met shido.  In de kwartfinale won Britt van Bijker met vol punt. De halve finale tegen Naomi van Krevel bleek een stuk lastiger, maar ook die won Britt, ditmaal met shido. In de finale scoorde Britt yuko tegen Dadgarporian en won het goud. Britt is daardoor voor het tweede jaar op rij kampioen van Nederland.
Het verhaal van Tim Fennema leest als een jongensboek. Voor de zomer van 2013 stapte Tim bij Judo Yushi naar binnen, maar stond wedstrijdtechnisch helemaal aan het begin. Tim kenmerkte zich vanaf het begin door een enorme ‘drive’ met de wil zich te verbeteren. Zijn doel was plaatsen voor het NK. In november liet hij op het residentietoernooi al zien dat hij progressie maakte en ook op de trainingsstage in Groningen was hij enorm gemotiveerd om zichzelf te verbeteren. Op het DK leverde dit al een tweede plek op. Op het NK zette Tim echter een zeer goede reeks neer. Tim won in de tweede ronde van Peeters uit Limburg met vol punt en in de kwartfinale van Daamen met yuko. In de halve finale stond hij tegen Nieuwenhuizen uit Noord-Holland. Het werd een zware pot, maar Tim had het initiatief en won op shido. In de finale trof Tim Owen Dorlandt, eveneens uit Noord-Holland. Op het DK was Tim duidelijk de beste, maar Owen had zich goed voorbereid op Tim. Toch kon Tim de wedstrijd wederom met shido beslissen, waardoor hij niet alleen het NK had gehaald maar ook de titel mee terug kan nemen naar Hoofddorp.
Christopher Groot presteerde wisselend in het voorseizoen, maar stond op het NK op scherp. Christopher won de eerste ronde van Hensens met vol punt en de tweede ronde eveneens met vol punt. In de kwartfinale versloeg Christopher Valk uit midden-Nederland met waza-ari en in de halve finaale Everts uit Noord-Nederland met vol punt. In de finale stond Christopher tegen Owen van Braam, waardoor een geheel Noord-Hollandse finale een feit was. Christopher begon sterk en kwam op voorsprong. Het leek voor Christopher mogelijk om de voorsprong te behouden, maar in zijn drang om te blijven judoën, verloor Christopher vlak voor tijd alsnog doordat hij een inzet maakte die werd overgenomen. Christopher baalde even, maar was toch tevreden met zijn tweede plaats, in de wetenschap dat hij volgend jaar nog een keer mag deelnemen.
Ook Indy Timmers maakte een mooie reeks. Hij stond vijf wedstrijden op de mat. Indy verloor van Max Arts, maar won in de herkansing vervolgens van Francissen, Pereboom en Sieliakus. Indy verloor uiteindelijk van Mertens en eindigde daardoor bij de plaatsen 9 t/m 12.

Resultaten NK -15 jaar:
kampioen van Nederland -40 kg: Britt Koolmoes
kampioen van Nederland -60 kg: Tim Fennema
2e -46 kg: Christopher Groot

 

DSC07840 - kopie

boven:  Tim Fennema, links onder: Britt Koolmoes, rechts:  Christopher Groot

 

 

60

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

 

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,