Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-03-14

 

Groot internationaal succes op Bremen Masters

 

Judo Yushi heeft als club een zeer grote internationale prestatie neergezet door op de Bremen Masters twee podiumplaatsen te winnen. In Duitsland eindigden vier judoka van Judo Yushi bij de beste zeven, waadoor zij in beeld zijn voor grote titeltoernooien.

 

Momentopname 1 (16-9-2013 10-54)

fotocompilatie Bremen Masters 2014: foto 1: Twan wint van Eugenio (foto E vd Brink), foto 2: Twan in de finale tegen Bouda (foto E vd Brink), foto 3: podiumfoto Twan, foto 4: podiumfoto Biko, foto 5: medaillefoto Biko en Twan.

 

Twan van der Werff toonde drie weken geleden al bij de beste judoka van Europa te behoren door in de klasse tot 60 kg in de leeftijdscategorie tot 18 jaar in een deelnemersveld van 82 judoka al vijfde te worden. In Bremen toonde Twan vormbehoud en deed er zelfs een schepje bovenop. In een veld van 59 judoka werd Twan tweede. Twan van der Werff versloeg in de tweede ronde Andersson uit Zweden met ippon door schouderworp en won in de derde ronde van Eugenio, ondanks een aanvankelijke achterstand, met ippon door ko-uchi-maki-komi. In de kwartfinale had Twan weinig moeite met Hinrich uit Duitsland.  De halve finale leek spannend te gaan worden, maar Twan had zijn Braziliaanse tegenstander al vrij snel op zijn rug met vol punt door morote-seoi-nage. De finale tegen Bouda liep minder goed als gehoopt. Twan brak niet door de pakking van zijn Franse tegenstander Bouda en liep zelf wel op strafpunten, waardoor hij tweede werd. Deze tweede plaats zal bij vormbehoud voldoende zijn om een EK-ticket af te dwingen.
In dezelfde leeftijdscategorie deed ook Tim Kuijpers goede zaken. Tim reikte in de klasse tot 81 kg tot in de kwartfinale en kwam via de herkansing tot aan de zevende plaats, waardoor ook hij nadrukkelijk in beeld is voor een internationaal vervolg in Europa.
In dezelfde leeftijdsklasse bereikte Tim Boekelaar tot 73 kg de kwartfinale, maar kon hij die en in de herkansing niet winnen, waardoor hij gedeelde negende werd. In de klasse tot 60 kg bereikten Kevin Snijders en Raynaldo Kuijpers de derde ronde.
Bij de heren tot 21 jaar was de druk voor Biko Vos hoog, omdat de concurrentie in Nederland al medailles op zak hadden. Ditmaal gingen alle concurrenten er in de eerste ronde uit. Ook Biko leek dit te overkomen, omdat hij kansloos verloor van de Japanner Wolf, die later het toernooi won. In de herkansing kwam Biko als enige Nederlander terug. Hij won van Haase uit Duitsland met vol punt met buitenwaartse haak. Daarna won hij van Rakov uit Kazachstan met vol punt door uchi-mata. In de strijd om brons tegen Strüber ontstond een ware krachtmeting om de pakking, die Biko continue in zijn voordeel wist te beslissen. Toen zijn tegenstander het fysiek en mentaal had opgegeven scoorde Biko ook in deze wedstrijd vol punt met uchi-mata. Deze derde plaats is ook zeer belangrijk en heeft hem direct een ticket opgeleverd voor de Europacupwedstrijd in Sint Petersburg, die half april plaatsvindt.
Terwijl de heren in Bremen streden, waren de dames eveneens in Duitsland bij Erfurt actief op een gelijkwaardig internationaal toernooi, de Thuringia Cup in Bad Blankenburg. In dit veld behaalde Ilse Buren, als eerstejaars in deze leeftijdsklasse wederom een hoge klassering in de klasse tot 52 kg. In de eerste ronde won ze van Stuber uit Duitsland met houdgreep. Ook in de tweede wedstrijd tegen Schopper uit Duitsland won Ilse na een overname van een worp van haar tegenstandster met een houdgreep, hetgeen ze herhaalde tegen de Belgische Maekelberg in de derde ronde. De kwartfinale tegen de Braziliaanse Cabral bleef onbeslist. In de Golden Score won Ilse uiteindelijk met een yuko door een heupworp. In de halve finale tegen de Duitse Ertl en in de strijd om brons tegen de Duitse Starke uit Duitsland kon Ilse niet winnen, waardoor ze met een vijfde plaats laat zien continue bij de beste judoka te behoren.

Trainingsstage
Een deel van de judoka bleef in Bremen nog twee dagen extra trainen op de internationale trainingsstage. Ditmaal deed Judo Yushi de trainingsstage in combinatie met Theo Meijer Sport.

resultaten:
2e Bremen Masters heren -18 jaar -60 kg:  Twan van der Werff
3e Bremen Masters heren -21 jaar -100 kg: Biko Vos
5e Thuringia Cup dames -18 jaar -52 kg: Ilse Buren
7e Bremen Masters heren -18 jaar -81 kg: Tim Kuijpers

 

DSC07840 - kopie

de judoka die deelnamen aan de Internationale trainingsstage met vlnr Raynaldo Kuijpers, Twan van der Werff (-18: 2e -60 kg), Kevin Koehof, Biko Vos (-21:3e -100 kg), Bas van der Veld, Daan ten Heuvel (Theo Meijer Sport), Max van Klaveren (Theo Meijer Sport) en Tim Kuijpers (-18: 7e -81 kg)

 

54

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

 

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,