Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-04-14

 

Biko Vos derde op Europacup in Sint Petersburg

 

Op de meest prestigieuze European Cup van de World Tour onder 21 jaar behaalde Biko Vos het podium in de klasse tot 100 kg.

 

Momentopname 1 (16-9-2013 10-54)

De winnende actie in de strijd om brons

 

 

De deelname aan de Europacup had Biko te danken aan zijn prestaties in het voorseizoen, met o.a. een derde plaats op de Bremen Masters. Toch was zijn deelname geen vanzelfsprekendheid, omdat Biko eigenlijk met het CIOS Haarlem zou afreizen naar Japan voor een tweeweekse trainingsstage in diverse judo-universiteiten. Omdat deze European Cup erg belangrijk was besloot Biko om eerst naar Sint Petersburg te gaan en bij terugkomst direct door te reizen naar Japan.
Biko had een sterke loting, maar startte wel met een eerste vrije ronde, zodat hij zijn potentiële tegenstanders kon analyseren. Uiteindelijk stond in de tweede ronde de Rus Kasoev tegenover Biko. Biko controleerde goed en won zijn wedstrijd met vol punt door o-soto-gari. In de kwartfinale trof Biko de linkshandige Kachalov uit Oekraïne, die in de wedstrijd daarvoor binnen een paar seconden de runner-up van vorig jaar uitschakelde. Biko controleerde de kumi-kata goed, waardoor Kachalov geen kans kreeg om zijn succesvolle actie van een wedstrijd eerder te herhalen. Toen hij toch wilde forceren nam Biko hem over en scoorde wederom vol punt. In de halve finale wachtte de Japanner Goto. Deze judoka had zowel aanvallen vanuit linkse pakking als vanuit rechtse pakking tot zijn beschikking, maar besloot tegen Biko toch linkshandig te judoën.  Biko begon strategisch, maar liep toch op een yuko achterstand op door een sode-harai-goshi. Biko veranderde van stijl en startte een offensief, waardoor de Japanner op drie shido’s kwam. Helaas kon Biko niet gelijk maken, waardoor hij naar de strijd om brons moest. In die wedstrijd trof hij Toktogonov uit Kyrgizië. Biko begon sterk volgens de uitgedachte strategie, maar gedurende de partij werd zijn tegenstander sterker en zette Biko onder druk. In één van die momenten, waarin BIko onder druk stand, kon Biko onder de druk uitkomen en direct volgen met een snoeiharde o-soto-gari, die vol punt opleverde; Biko won brons won op de European Cup in Sint Petersburg. Biko staat daarmee bovenaan in de ranking voor een titeltoernooi.

uitslagen:
3e plaats klasse -100 kg u21 jaar:  Biko Vos

1e ronde vrij
2e ronde vs Kasoev RUS winst met ippon door o-soto-gari
Kwartfinale vs Kachalov UKR winst met ippon door o-soto-gari
Halve finale vs Goto JPN verlies met yuko door sode-harai-goshi
Strijd om brons vs Toktogonov KGZ winst met ippon door o-soto-gari

 

DSC07840 - kopie

Biko Vos op het podium op de European Cup in Rusland

 

 

47

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

 

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,