Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

Nieuws

JY BUTTON vorige

JY BUTTON up

JY BUTTON volgende

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

binnenkort weer actief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-05-13

 

Twan van der Werff derde op Europacup wedstrijd in Polen

 

Twan van der Werff heeft in korte tijd twee fantastische internationale prestaties neergezet. Drie weken na zijn behaalde derde plaats in de Europacup voor judoka tot 18 jaar in Berlijn, veroverde Twan wederom een derde plaats in de Europacup van Polen.

IMG_0245

Podiumfoto ECC Polen met derde van links Twan van der Werff.
 

Twan van der Werff heeft voor de tweede keer in drie weken een fantastische prestatie neergezet. De Europa Cup bestaat uit tien door de Europese Judo Unie georganiseerde cuptoernooien verdeeld over Europa, op basis waarvan een ranking wordt gemaakt die o.a. bepalend is voor plaatsing op het EK. De laatste wedstrijd van de Europese tour is de European Cup in Bielsko Biala Polen.Twan kreeg deze wedstrijd toegewezen door de bondscoach naar aanleiding van zijn derde plaats in de Europacup van Berlijn drie weken eerder.
Twan had een loting in een zwaar kwart maar was wel de eerste ronde vrijgeloot. Zijn tegenstander in de tweede ronde was de Italiaan Lorusso. Lorusso was een stugge maar passieve judoka. Twan bleef zoeken naar een punt en scoorde halverwege de partij wazari door schouderworp. Twan hield de voorsprong vast en won zijn partij.
In de derde ronde won Twan van de lastige pool Slusarski met yuko door meteen in zijn eerste aanval te scoren en het punt uit te judoën. In de kwartfinale kwam Twan tegen Marandian uit Oekraïne achter met yuko door maki-komi, een rol-offerworp. Twan probeerde continue door de verdediging van Marandian heen te breken. Vlak voor tijd scoorde Twan vol punt door schouderworp en won de partij. In de halve finale verloor Twan van Mamyedov Oekraïne die er een lastig vechtpotje van maakte. Twan kon niet komen tot zijn meest gevaarlijke pakking en liep één keer op een voetveeg, waardoor hij yuko tegen kreeg. In de strijd om brons trof Twan Morgoev, weer een Oekraïner. De wedstrijd startte gelijkwaardig met kansen over en weer, maar Twan scoorde als eerste een yuko. Daardoor kwam de druk nog meer bij de Oekraïner te liggen, waardoor Twan vlak voor tijd ook nog wazari met een schouderworp links kon scoren en de derde plaats daarmee definitief veilig stellen.
Met 56 punten staat Twan momenteel elfde op de Europese ranglijst; een goed uitgangspunt voor het EK, dat van 21 tot en met 23 juni plaatsvindt in Tallin Estland. Coach Barry Piroli kan terugkijken op een goede tour met twee Europacup prijzen voor Twan en inmiddels ook een vijfde plaats van Biko Vos op de Europacupwedstrijd van Lyon in de leeftijdsklasse tot 21 jaar. Biko zit nog volop in het Europacupcircuit dat deze zomer een vervolg krijgt.

Resultaat ECC Polen u18:
3e -55 kg Twan van der Werff
 

20121006144534(1)

Twan van der Werff met de prijswinnaars van de eerste wedstrijddag in Polen met v.l.n.r. Genevieve Bogers, Aniek Norder, Twan, Fleur den Dekker en Amber Gersjes.

 

49

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

JANC-logo-witte-letters 150pt

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,