Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

Nieuws

JY BUTTON vorige

JY BUTTON up

JY BUTTON volgende

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

binnenkort weer actief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09-02-13

 

Biko Vos kampioen van Nederland

 

Zaterdag 9 februari is Biko Vos kampioen van Nederland geworden bij de heren tot 21 jaar in de klasse tot 100 kg. Biko verbeterde daarmee zijn prestatie van vorig jaar, toen hij derde van Nederland werd.

IMG_0245

Biko Vos scoort met uchi-mata vol punt tegen Van Oosten
 

Het Nederlands kampioenschap voor junioren tot 21 jaar vond zaterdag 9 februari plaats in Nijmegen. Biko Vos had zich in de klasse tot 100 kilogram als kampioen van Noord-Holland geplaatst voor het NK en was van tevoren al een medaillekandidaat. Biko opende het NK tegen Van Oosten uit district Noord-Nederland. De eerste aanval kon Van Oosten nog tegenhouden, maar de tweede aanval was direct vol punt met uchi-mata. In de tweede wedstrijd stond Biko tegenover Sjoerd van Mierlo, de kampioen van Nederland van 2012. Biko domineerde het gevecht maar Van Mierlo kwam gevaarlijk door en scoorde yuko met schouderworp en offerworp. Biko bleef zoeken naar de aanval, waardoor Van Mierlo op drie straffen liep en Biko met waza-ari won. De halve finale was een kopie van de finale van de Dutch Open Espoir. Biko had toen moeite met de krachtige Ferdinand Ansah en ditmaal was dat niet anders. Een eerste straf was al een waarschuwing. Biko kon daarna Ansah wel in een houdgreep pakken, maar kwam niet tot een score. Vlak voor tijd nam Biko een aanval van Ansah over met een binnenwaartse haak en trok de wedstrijd met yuko zo naar zich toe.
De verrassende tegenstander in de finale was Tuyl uit Zuid-Nederland. Een sterke judoka vooral gericht op overnames. Biko kwam niet goed bij hem in de buurt om zijn aanvallen te plaatsen en liep daardoor op strafpunten. Biko moest risico nemen met het gevaar van een overname. Biko kreeg gedurende de wedstrijd steeds meer grip op zijn tegenstander en scoorde vlak voor tijd vol punt met harai-maki-komi. De NK titel was een feit.Twan van der Werff, nog uitkomend in de leeftijdsklasse -18 jaar, draaide ook een goede reeks en werd vijfde in de klasse tot 55 kg, waardoor hij een goede generale draaide voor de meetmomenten in zijn eigen leeftijdsklasse. Twan won de eerste ronde van Bonnema met vol punt door schouderworp en de tweede ronde in de golden score van Van Harten met uchi-mata. In de halve finale stond Twan tegenover Koffijberg. In een gelijkopgaande strijd leek het de golden score in te gaan, maar vlak voor tijd nam Koffijberg een aanval van Twan over die hij voor yuko naar de mat stuurde. Ook de strijd om brons was spannend. Twan stond tegen Van Leerdam en kwam op achterstand door een overname. Twan knokte zich terug en scoorde met beenworp gelijk. Vlak voor tijd ging het mis en werd wederom een worp van Twan overgenomen. Zijn vijfde plaats is een knappe prestatie.
Voor Niels Dekker, uitkomend in de klasse tot 90 kg, was het al knap dat hij zich plaatste voor het NK. Hij kon goede ervaring opdoen. Niels redde het niet tegen Verhagen en Theunissen.

Resultaat:
kampioen van Nederland Heren -21 jaar -100 kg: Biko Vos
 
klik hier voor de officiële uitslagen van de JBN (PDF)
 

20121006144534(1)

Grote foto: Biko Vos op podium, foto rechtsboven: Biko heeft meteen een fanclub en moet handtekeningen uitdelen, foto rechtsonder: Biko met medaille.

 

70

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

JANC-logo-witte-letters 150pt

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,