Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

Nieuws

JY BUTTON vorige

JY BUTTON up

JY BUTTON volgende

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

binnenkort weer actief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24-02-13

 

Vier judoka kampioen van Noord-Holland -15 jaar

 

Judo Yushi heeft het weer bijzonder goed gedaan tijdens het kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar. In totaal stonden zes judoka van Judo Yushi op het podium, waarvan er vier op de hoogste trede stonden en twee op de tweede plaats. Alle zes judoka hebben zich daarmee geplaatst voor het NK in deze leeftijdsklasse.

IMG_0245

Prijswinnaars ochtendgroep, vlnr: Jesse Reede, Ilse Buren en Britt Koolmoes
 

Het kampioenschap van Noord-Holland vond plaats in Beverwijk. Op dit kampioenschap komen de beste judoka uit Noord-Holland tegen elkaar uit om te bepalen wie districtskampioen wordt en om plaatsing voor het NK af te dwingen. De beste vier judoka per gewichtsklasse plaatsen zich voor het NK.
Ilse Buren, -52 kg en Britt Koolmoes, -36 kg behaalden het kampioenschap bij de meisjes tot 15 jaar. Beide meisjes van Judo Yushi wonnen alle wedstrijden voortijdig met vol punt. Ilse Buren deed dat vier keer, Britt Koolmoes twee keer.
Robin Swart komt bij de jongens tot 60 kg uit. Robin werd in januari al derde op de Dutch Open tot 15 jaar en liet zien in goede vorm te verkeren. Robin won de eerste twee ronden met vol punt. De halve finale won Robin in de verlenging, waarbij hij met schouderworp het winnende punt scoorde. Ook de finale won Robin. Robin scoorde yuko, hield de voorsprong vast en werd kampioen.
De meest bijzondere titel was zondag voor Christopher Groot. Christopher is kampioen van Noord-Holland in de leeftijdsklasse tot 12 jaar, maar is pas sinds januari eerstejaars in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Normaal gesproken is een districtstitel dan niet aan de orde, zeker niet in de klasse tot 42 kg, de gewichtsklasse met de meeste deelnemers. Christopher won zijn eerste partij met een beenworp en zijn tweede partij met een houdgreep.  In de halve finale scoorde Christopher met binnenwaartse haak vol punt. In de finale behaalde hij met een houdgreep de titel.
Jesse Reede en Raynaldo Kuijpers behaalden beiden de zilveren medaille. Tot 38 kg won Jesse de eerste twee wedstrijden met ippon. Daarna verloor hij van de uiteindelijke kampioen door een beenworp. In de herkansing won Jesse weer twee keer met vol punt en ook de strijd voor de tweede plaats besliste hij voortijdig in zijn voordeel. 
Raynaldo Kuijpers won de eerste wedstrijd met vol punt door een houdgreep. In de tweede wedstrijd liet Raynaldo zich uit zijn spel halen en verloor prompt. In de herkansing kwam Raynaldo terug met winst. De strijd om de tweede plaats besliste Raynaldo in de verlenging met vol punt door een overnametechniek.
Behalve de zes prijswinnaars draaiden ook Loek van der Veld tot 50 kg en Omar Mahgoub tot 38 kg een mooie reeks. Beide judoka zijn eerstejaars en werden gedeelde vijfde waardoor zij dicht tegen kwalificatie aanzaten.

Antwerp Open
Op dezelfde dag traden een aantal judoka in de leeftijdsklasse tot 18 jaar aan op de Antwerp Open. Romanie Groen, eerstejaars in deze leeftijdsklasse, werd vijfde bij de dames boven 70 kg en behaalde daarmee kwalificatiepunten voor internationale wedstrijden. Tim Kuijpers maakte een goede reeks bij de heren tot 73 kg, maar strandde in de kwartfinale.

20121006144534(1)

prijswinnaars middaggroep, vlnr Raynaldo Kuijpers, Christopher Groot en Robin Swart

 

 

68

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

JANC-logo-witte-letters 150pt

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,