Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

Nieuws

JY BUTTON vorige

JY BUTTON up

JY BUTTON volgende

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

binnenkort weer actief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09-03-13

 

Ilse Buren en Britt Koolmoes kampioen van Nederland, Jesse Reede derde

 

Op het Nederlands kampioenschap tot 15 jaar zijn Ilse Buren en Britt Koolmoes kampioen van Nederland geworden. Jesse Reede won de strijd om brons. Robin Swart en Christopher Groot zaten dicht tegen de medailles aan en werden vijfde.

IMG_0245

Ilse Buren prolongeert haar nationale titel
 

Ilse Buren is laatstejaars en voor haar was er de zware taak om haar nationale titel van vorig jaar te prolongeren. Dit leverde wat extra druk op. In de eerste ronde stond Ilse tegenover Daisy Bens. Ilse besliste de wedstrijd binnen 12 seconden met een harai-goshi. Ook de tweede ronde tegenover Merel Wolthuis verliep zonder problemen. Ilse scoorde wazari met een beenveeg en vervolgens yuko met een houdgreep. In de kwartifnale zette Ilse Romée den Hartog opzij met twee maki-komi aanvallen. De tweede leverde haar waza-ari op en Ilse kon de parijt uitjudoën. In de halve finale trof Ilse Adelaine Westdijk. Ook deze partij verliep zonder problemen. Twee keer kon Ilse een houdgreep aanzetten. De tweede wedstrijd hield ze vast voor ippon. In de finale stond Ilse tegenover de linkshandige Kyarha Brouwer. De finale duurde niet lang. Ilse scoorde eerst yuko met een maki- komi en vervolgens vol punt met een schouderworp. Ilse kon voor het tweede jaar op rij de gouden plak ophalen en is inmiddels een jaar lang ongeslagen.
Britt Koolmoes verbeterde haar prestatie van vorig jaar. Britt werd vorig jaar tweede van Nederland in de klasse tot 32 kg, ditmaal stond ze in de klasse tot 36 kg op de hoogste trede van het podium. Britt won de eerste ronde van Jennifer Bevers en de tweede ronde van Annabelle Heuvelmans met vol punt door schouderworpen. In de kwartfinale won Britt vrij snel van Jennifer Dagaporian met houdgreep. De halve finale was ook niet heel lastig. Britt scoorde tegen Anouk Heijne waza-ari met schouderworp en verdedigde zonder al te veel problemen de voorsprong. In de finale stond Britt tegenover Benthe de Ridder. Britt scoorde twee keer yuko met houdgreep en vlak voor tijd nog waza-ari met schouderworp. Britt maakte de tijd vol en werd kampioen van Nederland. Breedlachend kon zij de medaille in ontvangst nemen.
Jesse Reede leverde een bijzondere prestatie. Jesse werd vorig jaar vijfde op het NK tot 34 kg. Hij kon de 34 kg enkele weken geleden niet meer houden en is drie weken geleden overgestapt naar de -38 kg klasse. Jesse werd tweede van Noord-Holland en plaatste zich voor het NK. Na een wat zenuwachtig begin in de eerste ronde tegen Wibren Assies kwam hij halverwege de partij goed los. Jesse scoorde twee keer en won de eerste ronde met waza-ari. In de tweede ronde tegen Vincent Schreurs scoorde Jesse met zowel een beenveeg, een offerworp als met een schouderworp. De laatste worp leverde vol punt op. In de kwartfinale ging het mis tegen Adil Belkaid. Adil en Jesse waren aan elkaar gewaagd, waardoor zij de Golden Score ingingen. Jesse had daarin moeite om een echte aanval te plaatsen en probeerde te forceren. Dit leverde hem echter een straf op, waardoor hij met twee shido’s naar de herkansing moest. In de herkansing won Jesse van Collin Hendriksma met waza-ari door schouderworp en in de laatste herkansingspartij van wederom Schreurs met een verwurging, die hij al vroeg in de partij kon aanzetten. In de strijd om brons stond Jesse tegen de verliezend halve finalist Ennio Mertens. De partij werd al in de eerste aanval beslist met een vol punt door schouderworp, waardoor Jesse derde werd.
Iets eerder op de dag grepen Christopher Groot en Robin Swart net naast brons. Robin Swart is al sinds januari aan een goede reeks bezig en kwam in de klasse tot 60 kg via twee snelle overwiningen in de kwartfinale. Daarin kwam hij tekort en verloor. In de herkansing won Robin twee keer. In de strijd om brons kwam Robin snel op achterstand. Robin kon de achterstand niet meer goedmaken en werd vijfde. Ook Christopher Groot leverde een prestatie van formaat. Als eerstejaars in de klasse tot 42 kg bereikte Christopher met twee overwinningen de halve finale. Daarin verloor hij nipt van Uyar. In de strijd om brons waren er kansen over en weer. Pas in de Golden Score werd de wedstrijd beslist.
Raynaldo Kuijpers lootte in de klasse tot 50 kg in de eerste wedstrijd één van de favorieten. Raynaldo begon de partij sterk, maar moest toch de winst aan zijn tegenstander laten. Daarna kwam Raynaldo met twee solide overwinningen in de herkansing tot bij de beste 11. Daar stuitte hij op Nima Malmoli. In een gelijkwaardige strijd werd het golden score en hantei. De hantei verloor Raynaldo nipt.
Het NK leverde weer een mooi resultaat op met zes geplaatsten, vijf judoka bij de beste vijf en drie podiumplaatsen, waarvan twee kampioenen.

uitslagen NK -15 jaar:
kampioen van Nederland meisjes -52 kg: Ilse Buren
kampioen van Nederland meisjes -36 kg: Britt Koolmoes
derde van Nederland jongens -38 kg: Jesse Reede

Klik hier voor de Judo Yush Hall of Fame
klik hier voor de uitslagen meisjes -15 jaar in PDF
klik hier voor de uitslagen jongens -15 jaar in PDF

 

20121006144534(1)

Britt Koolmoes en Jesse Reede verbeteren hun prestatie van vorig jaar. Britt Koolmoes wordt Nederlands kampioen en Jesse Reede wordt derde van Nederland

 

64

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

JANC-logo-witte-letters 150pt

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,