Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

Nieuws

JY BUTTON vorige

JY BUTTON up

JY BUTTON volgende

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

binnenkort weer actief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-03-13

 

Zes  judoka op podium kampioenschap van Noord-Holland -18 jaar

 

De judoka van Judo Yushi hebben goed gescoord op het Districtkampioenschap tot 18 jaar. Twan van der Werff en Ilse Buren werden kampioen van Noord - Holland, Kevin Snijders, Tim Kuijpers, Marco Ruigrok en Romanie Groen werden tweede. Alle zes judoka plaatsen zich voor het NK.

IMG_0245

Actie van de dag: Tim Kuijpers werpt Coen Stoop met een snoeiharde o-soto-gari
 

Het kampioenschap van Noord-Holland is een titelstrijd, maar is ook de kwalificatie voor het NK in deze leeftijdsklasse. De beste twee per gewichtsklasse plaatsen zich voor het NK.

De dagopening was voor de dames. Ilse Buren, vorige week kampioen van Nederland geworden in de leeftijdsklasse tot 15 jaar, deed mee voor de ervaring, maar werd direct kampioen van Noord- Holland. Ilse startte tegen Bodine Sluijs, die er wel een harde wedstrijd van maakte, maar tegen een de-ashi-barai van Ilse opliep waarmee Ilse waza-ari scoorde. Ilse kon het punt actief verdedigen en won de wedstrijd. In de tweede wedstrijd stond Ilse tegen de linkshandige Donja Vos. Het werd een gevecht om kumi-kata, waarbij Donja zichtbaar meer last had van de nieuwe regels. Ze liep op vier keer shido (hansoku-make), waardoor Ilse in de finale stond. In de finale wachtte een moeizame wedstrijd tegen de passieve Ditte Bruil. Ilse had moeite daar doorheen te breken, maar wist Ditte in een houdgreep te pakken, die blijkbaar zo stevig zat dat ze moest aftikken. Met vol punt werd Ilse kampioen van Noord-Holland.
Romanie Groen stond in de plus 70 tegen Mandy van Weel. Mandy is veel zwaarder en ondanks een sterk begin van Romanie, kon ze het niet volhouden en ging met maki-komi naar de mat. In de tweede wedstrijd tegen Cheyenne van der Weerd, pakte Romanie haar tegenstandster goed aan. Romanie scoorde met heupworp yuko en stuurde haar even later naar de mat, waarna ze haar in een houdgreep kon pakken. Romanie won met ippon en werd tweede van Noord-Holland.

Bij de heren tot 18 jaar in de klasse tot 55 kg stonden Twan van der Werff en Kevin Snijders samen als de nummer 1 en 2 op het podium. Twan won in zijn reeks de eerste wedstrijd van Jesse de Haas met vol punt door schouderworpen. Daarna scoorde hij tegen Ralph Hoogenboom meerdere punten, waaronder vol punt door een overname. In de wedstrijd tegen Duco Krijvenaar had Twan het wat lastig, maar ook daar scoorde hij vol punt.
Kevin Snijders won zijn eerste wedstrijd van Ryan Pijloo op beslissing doordat Ryan Pijloo drie keer een strafpunt kreeg. In de tweede wedstrijd tegen Tijmen Brinkkemper scoorde Kevin yuko door schouderworp en hield de score vast. De halve finale won Kevin van Thomas Beentjes. Kevin scoorde waza-ari en kon het punt vasthouden. In de finale kon Kevin niet van Twan winnen, maar in de strijd voor de tweede plaats tegen Ralph Hoogenboom, scoorde Kevin twee yuko’s met schouderworp en offerworp en een vol punt door een armklem.
In de klasse tot 73 kg plaatste Tim Kuijpers zich voor het NK. Tim won zijn eerste wedstrijd en de kwartfinale met vol punt door houdgreep. In de halve finale tegen Kevin Bakker liep Tim op 2 shido’s en kon dit niet meer goedmaken. Tim kwam via de herkansing terug. Eerste won hij met vol punt van Boris Philippo, vervolgens in de eerste aanval van Duan Groenendaal, waarbij Tim zijn tegenstander veegde en vervolgens in een houdgreep pakte. In de strijd voor plaats twee en drie stond Tim tegenover Coen Stoop. Tim liet zijn tempo zakken, waar Coen Stoop direct gebruik van maakte en Tim met schouderworp naar de mat stuurde voor yuko. Tim moest actie ondernemen en deed dat direct; een snoeiharde o-soto-gari leverde hem de winst op met vol punt en de tweede plaats.
Marco Ruigrok werd tweede in de klasse tot 90 kg; hij kon niet winnen van Jason Michel.

Het coaching team kon terugkijken op een geslaagde dag. Zes judoka op het podium die zich allemaal geplaatst hebben voor het NK, dat op 6 april in Emmen plaatsvindt. En daarbij de notie dat nog geen van deze judoka laatstejaars zijn in deze leeftijdsklasse en volgend jaar allemaal nog in deze leeftijdsklasse uitkomen.

Uitslagen:
1e -52 kg dames: Ilse Buren
2e +70 kg dames: Romanie Groen

1e -55 kg heren: Twan van der Werff
2e -55 kg heren: Kevin Snijders
2e -73 kg heren: Tim Kuijpers
2e -90 kg heren: Marco Ruigrok

20121006144534(1)

Alle prijswinnaars, Ilse Buren, Romanie Groen, Marco Ruigrok, Twan van der Werff, Kevin Snijders en Tim Kuijpers

 

61

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

JANC-logo-witte-letters 150pt

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,