Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

Nieuws

JY BUTTON vorige

JY BUTTON up

JY BUTTON volgende

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

binnenkort weer actief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06-04-13

 

Tim Kuijpers 2e op NK tot 18 jaar, Twan van der Werff en Ilse Buren 3e

 

Judo Yushi heeft op het kampioenschap van Nederland tot 18 jaar drie medailles veroverd. Zes judoka hadden zich via het kampioenschap van Noord-Holland geplaatst voor het NK en vier van de zes eindigden bij de beste vijf judoka in hun gewichtsklasse. Tim Kuijpers behaalde zilver, Ilse Buren en Twan van der Werff brons. Kevin Snijders werd vijfde.

IMG_0245

vlnr Tim Kuijpers, Twan van der Werff en ilse Buren
 

In de klasse tot 73 kg bonst Tim Kuijpers al enige tijd op de deur van de nationale top. Op het NK tot 18 jaar maakte Tim het ook waar. In de eerste ronde startte Tim voorzichtig, maar tegen het einde van de wedstrijd gaf hij wat meer gas en wierp hij zijn tegenstander met harai-goshi voor vol punt. In de tweede ronde stond Tim tegenover Van de Berge. In Antwerpen verloor Tim nog van deze judoka uit Midden-Nederland en ook nu kwam Tim op achterstand. In een slotoffensief om de achterstand om te buigen gooide Tim wederom zijn tegenstander met een snoeiharde harai-goshi naar de mat. In de halve finale stond Tim tegenover de stugge Van Dalen. Tim kon niet door de verdediging heenkomen en kwam ook zelf een paar keer in de problemen. Vlak voor tijd nam Tim een aanval van zijn tegenstander over met tani-otoshi en scoorde waza-ari. In de finale trof Tim Jim Heijman uit Zuid-Holland. Tim streed in het begin van de wedstrijd goed mee, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Heijman, waardoor Tim als tweede op het NK podium stond.
In de klasse tot 55 kg ontstond een broederstrijd tussen Twan van der Werff en Kevin Snijders. Kevin kwam in de strijd om brons nadat hij won van Bonnema met vol punt door sankaku en van Van Dijk binnen een paar tellen met vol punt door schouderworp. In de halve finale ontstond een spannende strijd tussen Glen Koper en Kevin, waarbij een sutemi van Kevin onterecht niet werd beloond met een punt. In de golden score kreeg Kevin wel een punt tegen en verloor met yuko. Twan won in de eerste ronde met een solide waza-ari overwinning op Zijlstra, maar stuitte in de tweede ronde op Koffijberg. Alhoewel Twan een goed aanvalsplan had, kon Koffijberg toch een paar keer met een score doorkomen, waardoor Twan naar de herkansing moest. Daarin won hij van Willems met vol punt door verwurging en van Schuurman met vol punt door schouderworpen. In de strijd om brons tussen Twan en Kevin was het Twan die twee keer een yuko scoorde, één keer met binnenwaartse haak en één keer met houdgreep. Twan won en werd derde, Kevin Snijders werd verdienstelijk gedeelde vijfde van Nederland.
Bij de dames tot 18 jaar had Ilse Buren zich geplaatst. Ilse is nog jong en komt normaal gesproken uit in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. Een maand geleden werd zij in die leeftijdsklasse al kampioen van Nederland in de gewichtscategorie tot 52 kg en twee weken geleden werd Ilse verrassend kampioen van Noord-Holland bij de dames tot 18 jaar in dezelfde gewichtscategorie. Ilse startte op het NK tegen topfavoriet Julie Kemmink. Deze internationaal gelauwerde judoka had moeite met Ilse en er ontstond een wedstrijd met kansen over en weer. Pas in de golden score liep Ilse tegen een shido aan en verloor met minimaal verschil. In de herkansing stond Ilse tegenover met name links- aanvallende judoka, maar Ilse kon daar goed mee omgaan. Ilse won van Clappers uit Oost- Nederland met vol punt na scores met schouderworp en houdgreep, van Assies uit Noord-Nederland met vol punt door sankaku en van Beeren uit Limburg na vol punt door binnenwaartse haak en houdgreep. In de strijd om brons stond Ilse tegenover Fleur den Dekker uit Midden Nederland. Ilse bouwde een voorsprong op door te scoren met schouderworp en maakte de euforie compleet door een aanval van haar tegenstandster over links te ontwijken en zelf ervoor te komen met een rechtse heupworp die zij overtuigend voor vol punt naar de mat stuurde.
De prestaties leverde ook direct internationale selectie op. Zowel Tim Kuijpers, Twan van der Werff als Kevin Snijders zijn door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de Europacup wedstrijd in Teplice Tsjechië over twee weken. Ilse is nog te jong voor dit circuit maar heeft dit jaar goede ervaring opgebouwd.

Resultaten NK -18 jaar:
2e heren -73 kg: Tim Kuijpers
3e heren -55 kg: Twan van der Werff
3e dames -52 kg: Ilse Buren
5e heren -55 kg: Kevin Snijders

 

20121006144534(1)

Ilse Buren neemt in de strijd voor brons haar tegenstander over met een heupworp en scoort vol punt.

 

59

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

JANC-logo-witte-letters 150pt

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,