Welkom bij Judo Yushi, de judo helden van Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp
buttonbanner

Nieuws

JY BUTTON vorige

JY BUTTON up

JY BUTTON volgende

 

 

Volg Judo Yushi

 

Nieuwsarchief

binnenkort weer actief

 

Judo Yushi Prestaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06-05-13

 

Twan van der Werff derde op Europa Cup u18 in Berlijn

 

Op de European Cup Cadets in Berlijn heeft Twan van der Werff de eerste Europacupmedaille voor Judo Yushi binnengehaald. Twan werd in de leeftijdsklasse tot 18 jaar in de gewichtsklasse tot 55 kg derde. De medaille leverde ook direct een EK plaats op.

IMG_0245

Twan van der Werff springt een gat in de lucht na het binnenhalen van zijn eerste Europacupmedaille
 

Twan startte het toernooi tegen de Duitser Rinck. Deze tegenstander leverde voor Twan geen probleem op en Twan won de wedstrijd met waza-ari door zijn eigen-mouwverwurging te combineren met een houdgreep. In de tweede ronde stond Twan tegenover de Braziliaan Neto. Eén verrassende aanval over de linkerkant van de Braziliaan met een binnenwaartse beenveeg was voldoende voor waza-ari. Wederom kon Twan zijn voorsprong succesvol verdedigen. In de derde ronde was Ismailov uit Rusland de tegenstander. Ismailov stond op dat moment vierde op de EJU ranking. Twan maakte er een tactische wedstrijd van in een hoog tempo. De Rus had er geen antwoord op en liep op meerdere straffen, waardoor Twan in de kwartfinale stond. Daar trof Twan de duitser Plafky, die vorig jaar tweede werd op het EK. Plafky bleek een maatje te groot. Twan kwam niet in de buurt van een aanval en moest twee keer waza-ari incasseren. In de herkansing trof Twan eerst de Belg Ez-Zerrad. Nadat Twan zijn tegenstander eerst al bijna in een verwurging had weggetrokken, kon Twan kort daarop met een snelle schouderworp zijn tegenstander direct voor vol punt naar de mat sturen.
In de laatste herkansingspartij stond Twan tegenover de Pool Pekala, die eerder van Kevin had gewonnen. De opgedane kennis was voldoende voor een strijdplan tegen de taaie Pool, die ondanks continue aanvallen van Twan niet op zijn rug wilde. Uiteindelijk bleken de noodgrepen van de pool voldoende voor een beslissende straf in de verlenging, waardoor Twan de Golden score won en voor brons mocht aantreden. In die wedstrijd stond Twan tegenover de Rus Khontyan, die onlangs op de European Cadet Cup van Tver in Rusland nog derde werd. Twan pastte dezelfde strategie toe als eerder tegen Ismailov en ook Khontyan had geen antwoord. Khontyan liep op twee straffen en Twan kon de daardoor opgebouwde voorsprong succesvol verdedigen en behaalde zowel voor hemzelf als voor Judo Yushi de eerste European Cup medaille binnen.
De podiumplaats was voldoende om direct EK-plaatsing af te dwingen. Het EK vindt plaats van 21 tot en met 23 juni in Tallinn in Estland. Ter voorbereiding zal Twan ook deelnemen aan de European Cup te Bielsko Biala in Polen op 18 en 19 mei a.s.
Ook Kevin Snijders draaide een goed toernooi. Hij won in de eerste ronde van de duitser Benckhe, maar moest in de tweede ronde tegen de Azeri Taghizada verlies incasseren. In de herkansing stuitte Kevin op de pool Pekala. Kevin liep in de eerste aanval tegen een yuko aan en probeerde daarna de achterstand goed te maken. Dit lukte helaas net niet, waardoor hij na drie wedstrijden was uitgeschakeld.
Tim Kuijpers stond in de klasse tot 73 kg tegenover de ervaren rus Skripchenko, die zowel dit jaar als vorig jaar al European Cup medailles had veroverd. Tim zette de rus op twee strafpunten en scoorde zelf met een overname, maar het punt werd hem onterecht niet toegekend. Tim ging op jacht naar het gelijkmakende punt, maar dat lukte ondanks enkele kansen net niet. Omdat Skripchenko zijn kwartfinalepartij verloor was er voor Tim ook geen herkansing.
Na de twee toernooidagen volgden nog vier pittige randoritrainingen op de internationale trainingsstage in Berlijn, waar Twan, Kevin en Tim onder leiding van coaches Clark en Barry zeer hard trainden.

Resultaat:
3e European Cup Cadets u18 Berlijn Twan van der Werff
 

20121006144534(1)

podiumfoto vlnr Babazada AZE (2e), Plafky GER (1e), Twan van der Werff (3e) en Sauer GER (3e).

 

 

53

 

beeldmerk cirkel rood

Judo Yushi
(c) copyrights

Informatie judolessen

 

Locaties

 

Algemene informatie

Wedstrijdjudo

 

Inschrijfmodule wedstrijden

 

wedstrijdactiviteiten

 

Kalender met vakanties en activiteiten

 

Activiteiten

 

Judo Yushi TV

 

Social Media

Hoofdsponsors

LOGO Gill Sports 125breed

 

JANC-logo-witte-letters 150pt

 

 

Contact

favorieten! 

Plaats Judo Yushi bij jouw

free hit counter
 

“SponsorKliks,