Alles over Judo Yushi
Clubinformatie

Judo Yushi is een relatief jonge maar nu al grote judoschool met meer dan 500 leden en vier vestigingen. Op de pagina clubinformatie vind je algemene informatie over Judo Yushi. Vragen die worden beantwoord zijn:

Hoe is Judo Yushi ontstaan?
Wat betekent Judo Yushi eigenlijk?
Hoe goed is Judo Yushi?
Wie zijn de judoleraren?

Kopie van 0503200824102
 • Geschiedenis

   

  De geschiedenis van Judo Yushi


  In den beginne...

  De geschiedenis van Judo Yushi begint eigenlijk al in 1992 als Barry Piroli, tijdens zijn studie, judoleraar wordt bij Aarts Sport Nieuw-Vennep. Hij bouwt de judo-afdeling, tot dan toe alleen recreatief van aard, om tot een complete judo-afdeling met zowel recreatieve trainingen als wedstrijdtrainingen. Dit leidde in enkele jaren al snel tot podiumplaatsen op grote jeugdkampioenschappen en ten opzichte van de startsituatie een verdubbeling van het ledenaantal tot  meer dan 100 leerlingen. De judozaal (ca. 80 m2) en de beschikbare lestijden werden al snel te krap om door te kunnen groeien.


  De oprichting van Judo Yushi in 1999
  Om te groeien en nog betere resultaten te kunnen behalen was verdere professionalisering noodzakelijk. Barry Piroli besloot de judo-afdeling te verzelfstandigen en in juli 1999 richtte hij een nieuwe judoschool op met de naam Judo Yushi. In september 1999 startten de eerste lessen van de nieuwe judoschool. Sinds de start zijn er meerdere judoleraren actief bij Judo Yushi. De judoschool bleef nog wel de judozaal huren bij Aarts Sport.


  Een eigen trainings- en wedstrijdaccomodatie
  In september 2003 verhuist Judo Yushi naar een nieuwe trainingsaccomodatie die haar weerga niet kent. Met een judomat van 180 m2 en een tribune daaromheen is de nieuwe locatie een judocentrum geworden dat vrijwel uniek is in Nederland. In de nieuwe accomodatie beschikt Judo Yushi over een eigen kantine, fitnessruimte en een judoshop. Vanaf dat moment worden het aantal trainingen nogmaals uitgebreid en vinden er regelmatig competitiewedstrijden plaats, waarbij ook internationale topjudoka's op de mat verschijnen. In september 2005 heeft Judo Yushi haar trainingsaccomodatie nogmaals uitgebreid. Judo Yushi beschikt nu over het gehele pand met een oppervlakte 800 m2. De judomat wordt vergroot naar  een oppervlakte van 216 m2 en er is een aparte krachttrainingsruimte beschikbaar..
  Vanaf dat moment worden alle officiële regionale kampioenschappen van de Judo Bond Nederland onder 10 jaar en onder 12 jaar bij Judo Yushi georganiseerd.

  DSCN0350

  logo spuitwerk02

  DSCN0388

   

   

   

  Inmiddels geeft Judo Yushi les op vier locaties. In 2003 start Judo Yushi met judolessen in Badhoevedorp, eerst in het dorpshuis en vanaf september 2012 in sportaccomodatie 'De Sporthoeve'. In 2010 is uit een samenwerking met stichting Meerwaarde ook een start gemaakt met judolessen in de wijk Floriande in Hoofddorp. Judo Yushi geeft in Floriande les in de brede school 'In de Breedte'. In september van hetzelfde jaar is op verzoek gestart met judolessen in Osdorp, waarmee de vierde locatie een feit is.Momenteel trainen er meer dan 450 judoka's in alle leeftijden en op alle niveau's bij Judo Yushi.
   

  Wedstrijdprestaties
  Op wedstrijdgebied zijn inmiddels vele aansprekende resultaten behaald, waaronder podiumplaatsen op Nederlandse kampioenschappen. Al sinds 1999 stonden judoka's op het podium op een NK, maar het was Sander van der Burgh die in 2005 als eerste judoka namens Judo Yushi kampioen van Nederland werd en vervolgens ook kampioen op de Koninkrijksspelen in Curacao.
  Ook met de teams doet Judo Yushi op nationaal niveau mee; in 2007 werd het seniorenteam derde van Nederland in de overgangsklasse en in 2012 werd het juniorenteam tot 17 jaar derde van Nederland. Vanaf 2008 is Judo Yushi bij de jeugd wellicht de best presterende judoschool van Nederland, waarbij meer dan vijf keer de hoofdklasse van de teamcompetitie in Noord-Holland is gewonnen, de teams tot 12 jaar vier  keer een podiumplaats op het NK hebben veroverd, en het team tot 15 jaar twee keer kampioen van Nederland is geworden. Inmiddels heeft Judo Yushi een topopleiding voor jeugd opgezet onder de naam  'Judo Academy Haarlemmermeer' .

  Natuurlijk hebben veel meer judoka's en teams aansprekende resultaten behaald. Lees verder op de pagina 'prestaties' of  ga naar de
   Judo Yushi Hall of Fame

   

  Bijzondere gebeurtenissen


  Judo Yushi 'sportvereniging van Haarlemmermeer'
  Kopie van 0503200824102
  In maart 2008 werd Judo Yushi uitgeroepen tot Sportvereniging van Haarlemmermeer van het jaar 2007. De prijs was niet zomaar, want reeds een jaar eerder ontving Christiaan Koopstra al de prijs voor 'talent van het jaar'. Judo Yushi ontving de prijs voor haar ontstuimige groei, haar voortrekkersrol bij het organiseren van binnen- en buitenschoolse sportactiviteiten en de vele prestaties die judoka's van Judo Yushi dat jaar hadden behaald, waaronder de derde plaats op het NK teams voor volwassenen in de overgangsklasse.  De prijs werd uitgereikt door de Burgemeester tijdens het Sportgala van de gemeente Haarlemmermeer. In 2010 werd Judo Yushi nogmaals bekroond met dezelfde titel, waarbij ook de maatschappelijke rol van Judo Yushi een grote rol speelde.


  ko-kata-guruma uitgevoerd door AzizovAzerbeidzjaanse nationale selectie traint bij Judo Yushi

  In maart 2006 trainde de nationale selectie van Azerbeidzjan bij Judo Yushi. Het nationale team van Azerbeidzjan was in Nederland in verband met de Dutch Open. Op de mat stond o.a. Azizov, die kampioen werd op de Dutch Open en in 2004 in Athene vijfde werd op de Olympische Spelen. Judo Yushi had een open georganiseerd, waardoor ook judoka's van andere judoscholen op de mat stonden. De les bestond uit veel tiltechnieken die typerend zijn voor het kaukasische judo en uiteraard veel randori's.
  Klik hier voor het verslag en foto's >

  Deborah Gravenstijn deelt handtekeningen uit op het vijfjarig lustrum van Judo YushiJudo Yushi Vijfjarig lustrum
  In september 2004 bestond Judo Yushi officieel 5 jaar. In maart 2005 organiseerde Judo Yushi haar vijfjarig lustrum met een groot judofeest. Het feest bestond o.a. uit een clinic van Yos Lotens, alleskunner op het gebied van Jeugdjudo, en Deborah Gravenstijn, derde op de Olympische Spelen van Athene in 2004. De judodag werd afgesloten met een gezellig judofeest.
  Klik hier voor het verslag en foto's >


  Judo Yushi in de trein
  Het blad rails van augustus 2000 met een modereportage van Judo Yushi judoka's Niels Toeset en Benjamin van LeeuwaardeJudo Yushi heeft door het hele land gereist, want in het blad 'Rails'  (het magazine dat de NS aan treinreizigers uitdeelt) van augustus 2000 stonden Benjamin van Leeuwaarde en Niels Toeset in een modereportage. Omdat in die maand de Olympische Spelen plaatsvonden was het thema 'Olympische Sport en mode'. Terwijl Niels door Benjamin wordt geworpen met uchi-mata, dragen beide judoka's dure designerkleding van meer dan 1000 Euro. De fotoreportage vond in in een 'avondvullende' sessie plaats in de judozaal !

 • Clublogo
 • Prestaties
 • Trainers


“SponsorKliks,