Judo examens

Deze pagina bevat algemene informatie over examens bij Judo Yushi

 Informatie over examens
Judo Yushi organiseert twee keer per jaar examens voor jeugdjudoka's en één keer per jaar een examen voor volwassenen.
Het examen is openbaar; iedereen kan de examens bijwonen en de vorderingen van de judoka's zien. In de judolessen voor judoka's van 4 tot 6 jaar is het examen een openbare les met examensfeer.
Het examen voor de bruine slip op de blauwe band, de bruine band  (1e kyu) en de certificaten die gelden als voorbereiding op het examen voor 1e dan (zwarte band) worden individueel afgenomen. Voor deze examens is een speciaal overzicht met exameneisen verkrijgbaar bij de judoleraar.
Het examen voor de bruine slip op de blauwe band wordt gezien als proefexamen voor bruine band. Judoka's kunnen voorafgaand aan het examen voor bruine band ook een  extra proefexamen aanvragen via examen@judoyushi.nl.
Het examen voor de zwarte band wordt door de Judo Bond Nederland afgenomen. Informatie over het examen voor de zwarte band is verkrijgbaar bij de judoleraar.


 


Data judo examens
In principe vinden alle examens plaats in de eigen lesgroep. De examens voor dancertificaten, eerste kyu (bruine band) en blauwe band met bruine slip wordein individueel afgenomen en vinden plaats op de zaterdagmiddag van de examenweek. De data in het huidige seizoen zijn terug te vinden op de officiële kalender.
Klik hier voor de kalender
.


 


Kata- en examentraining

Voor judoka's vanaf 2e kyu heeft Judo Yushi speciale techniek- en katatrainingen, speciaal gericht op dan- examens. In deze trainingen worden nage-no-kata, katame-no-kata, gonosen-no-kata en ju-no-kata behandeld, conform de eisen van de Kodokan, dan wel de richtlijnen van de nationale examencomissie van de Judo Bond Nederland. In de weken voorafgaand aand het judoexamen wordt tiijdens deze training aandacht gegeven aan het examen voor 1e kyu (bruine band).


 


Contributie Judo Yushi en Judo Bond Nederland

Alleen als er geen achterstand is met de betaling van de contributie kan worden deelgenomen aan het examen.
Ook is lidmaatschap van de Judo Bond Nederland verplicht.  Inschrijfformulieren kunnen bij de judoleraar worden opgevraagd. Aanmelden kan ook direct bij de Judo Bond Nederland op www.jbn.nl .


 


Inschrijven

JY GRAPHIC File logoInschrijven kan alleen door het inschrijfformulier voor het examen volledig in te vullen en uiterlijk één week  voor de datum van het examen in te leveren bij Judo Yushi.  In prinicipe worden de examenbrieven in de judolessen uitgedeeld. Het is ook mogelijk om het inschrijfformulier te downloaden en ingevuld mee te te nemen, uiterlijk één week voor het judo examen.

fotocompilatie examen bruine band02


“SponsorKliks,